ویژه‌نامه محرم
توزیع نذری با طعم سرطان!


به گفته وزارت بهداشت و كارشناسان غذای داغ در ظرف های یك بار مصرف پلاستیكی كه از مواد نفتی نشات گرفته است موجب تولید 77 نوع بیماری سرطان زا شده و به هیچ وجه توصیه نمی شود در حالی كه ظروف یك بار مصرف گیاهی بدون عوارض است ولی همچنان هیئت های مذهبی بدون توجه به توصیه ها مواد سرطانی به عزاداران توزیع می كنند

عکس: محمد اخلاقی-فارس

به گزارش لقمه، سرو غذای داغ در فوم های شیمیایی وسرطان زا درحالی ادامه دارد که دولت استفاده از ظروف یک بارمصرف بر پایه گیاهی را اجبار کرده است اما همچنان تولیدکنندگان ظرف های یکبار مصرف پلیمری از بی‌تفاوتی مسئولان در ارائه تسهیلات و حمایت از این صنعت بی‌بهره‌اند و حتی هیئت های مذهبی سالانه میلیون ها ظرف سرطان زا را میان مردم توزیع می كنند. شاید چربی هایی را که روی مایعات داغ داخل لیوان های یکبار مصرف پلاستیکی قرار می گیرد بارها و بارها دیده اید. این چربی همان پلی استایرن سمی خارج شده از پلاستیک است که روی سیستم های عصبی، قلب و گوارش انسان تاثیر منفی می گذارد. کم اشتهایی، عصبانیت و بروز بیماری هایی اعم از سرطان، جهش ژنتیکی در جنین و بیماری های ریوی از مهمترین تاثیرات استفاده از ظرف یکبار مصرف پلاستیکی است.

ظرف های پلاستیکی سرطان زاست
محسن فرهادی کارشناس بهداشت با اشاره به غیر بهداشتی بودن ظرف های یکبار مصرف می گوید: ظرف های یکبار مصرف پلاستیکی در صورت تماس با مایعات و مواد غذایی بالای 40 درجه، ماده ای شیمیایی به نام استایرن از خود خارج می کنند که موجب تلخی غذا شده و بیش از 77 نوع بیماری سرطانزا را به همراه دارد. همچنین میکروب عضو اصلی ظروف پلاستیکی یکبار مصرف است که متاسفانه تولیدات غیرقانونی و بدون نظارت این ظروف سلامتی خانواده ها را در معرض خطر قرارداده است ولی استفاده از ظروف گیاهی این خطرات را ندارد.

ظروف پلیمری سازگار سلامت بدن و محیط زیست
سید امیررضا هاشمی مبتکر و تولید کننده مواد و ظروف پلیمری (گیاهی) در ایران در گفت وگو با« حمایت» می گوید: ظروف یکبار مصرف تولید شده از پلیمرهای گیاهی نشاسته ذرت در مدت حداکثر 6 ماه به خاک بازمی گردند در حالی که دوره بازگشت ظروف پلاستیکی میانگین 300 تا 500 سال است. همچنین یکی از ویژگی های ظروف یکبار مصرف گیاهی تبدیل ظروف بعد از مصرف به خوراک دام و طیور است ولی متاسفانه سازمان محیط زیست با توجه به وظایف و رسالت خود در این زمینه حمایتی از این صنایع نکرده است.

سازمان ها تمایلی به خرید ظروف گیاهی ندارند
همچنین مهدی اللهیاری تولید کننده ظروف یکبار مصرف گیاهی با اشاره به وجود مافیای پلاستیک در بازار ایران گفت: ماموران خرید سازمان های دولتی به دلیل ارزان بودن و سود بالای ظروف یکبار مصرف پلاستیکی تمایلی به خرید ظروف گیاهی نداشته و بر اهداف سودجویانه مافیای پلاستیک دامن می زنند. شاید به جرات بتوان گفت که تنها شهرداری تهران حمایت های خوبی از این صنعت دارد و تمامی فروشگاه های شهروند و میدان های میوه و تره بار را ملزم به عرضه و استفاده از کیسه های گیاهی کرده است ولی در سایر ارگان ها چیزی ندیدیم.

تبلیغات ظروف گیاهی ممنوع است؟
این تولید کننده ظروف گیاهی گفت: انتقاد من به تمامی مسئولان و همچنین صدا و سیما هم هست چرا که هیچ نهادی برای ترویج فرهنگ استفاده از ظروف گیاهی و ویژگی های آن با ما همکاری نمی کند و حتی یک بیلبورد تبلیغاتی یا یک تیزر هم تاکنون برای مردم نمایش داده نشده است. انگار تبلیغات ظروف گیاهی در کشور ممنوع است! به خدا در هیچ کجای دنیا از فوم برای ظرف غذا و خورشت استفاده نمی کنند، چون فوم عایق حرارتی است و وقتی غذای داغ در آن ریخته می شود مواد شیمیایی و نفتی و سرطان زا وارد غذا می شود. وقتی به راحتی حتی سازمانهای دولتی هم می گویند بی خیال و غذای کارکنان و مردم را در همین ظروف ارزان قیمت نفتی به نام فوم سلف می کنند این خیانت به مردم است. با این حال دیگر جایی برای گلایه ها مانند نپرداختن یارانه انرژی از سوی دولت و عدم پرداخت وام و... صحبتی نمی کنم.

سازمان محیط زیست: استاندارد ملی پلاستیک های زود تجزیه پذیر تدوین شد
اظهارات تولیدکنندگان در حالی است که محمد شاعری قائم مقام سازمان محیط زیست می گوید این سازمان حمایت صد در صدی از محصولات پایه گیاهی کرده است. همچنین فرهاد پورسخا مدیر دفتر آب و خاک سازمان محیط زیست گفت: استاندارد ملی پلاستیک های زود تجزیه پذیر تدوین شد و تا پایان شهریورماه امسال به دستگاه های مسئول و تولید کنندگان ابلاغ می شود.وی افزود: تولید پلاستیک به وسیله نشاسته و سلولز تاکنون موفق نبوده و آن طور که باید، این محصول به عنوان محصول جایگزین موفقیت کسب نکرده است ولی با همکاری بخش خصوصی موفق به فناوری تولید پلاستیک های زود تجزیه پذیر شده ایم که در حال حاضر این نوع محصول در کشور تولید می شود اما هنوز به آن حدی نرسیده که جوابگوی نیاز کشور باشد. همچنین استانداردهای تدوین شده، تولید کنندگان را ملزم می کند حداقل یک تا دو سال بعد از ابلاغ، تمام ظروف یک بار مصرفی را که تولید می کنند، زودتجزیه پذیر باشد.

سازمان های دولتی از ظروف گیاهی استفاده نمی کنند
حسن امامی رضوی معاونت سلامت وزارت بهداشت هم پیش از این با تاکید بر سلامت ظروف یکبار مصرف گیاهی گفته بود: در اواخر سال 88 دولت نامه ای به دستگاه های دولتی ارسال کرد تا از ظروف یکبار مصرف گیاهی استفاده کنند اما متاسفانه تاکنون به این نامه عمل نشده است.

تولیدکنندگان پلاستیک ساماندهی درستی نشده است
سید رحیم مقیمی رییس اتحادیه صنف پلاستیک، مشمع و نایلون تهران که دو سالی است بر صندلی ریاست تکیه زده با اشاره به اهمیت مواد پلیمری و گیاهی در ساخت ظروف یکبار مصرف گفت: بالابودن هزینه تولید و عرضه، بازار ظروف گیاهی را دچار مشکل کرده است. معمولا خریدار، لیوان پلاستیکی 35 تومانی را به لیوان گیاهی 300 تومانی ترجیح می دهد. البته مشکل این نیست زیرا امروز این صنعت ساماندهی درستی نشده و هنوز هم تولیدکنندگان ظروف پلاستیکی و یکبار مصرف غیرمجاز فعالیت می کنند و من این موضوع را به وزیر صنایع و رییس اصناف کشور هم بارها و بارها گفته ام. قبلا بازار دست گروه های فامیلی بود ولی امروز آقایان در بورس و با سرمایه های زیاد نبض بازار را در دست دارند. تا زمانی که وزارت بهداشت و شهرداری مواد ضایعاتی خود را به مزایده می گذارند، ما نمی توانیم با تولید کنندگان محصولات غیربهداشتی و غیر استاندارد مبارزه کنیم چرا که آنها می گویند ما مجوز داریم و در مناقصه برنده شدیم.

توزیع نذوردر ظرف های یكبار مصرف ممنوع
در این میان هیئت های مذهبی هم از گزند ظروف پلاستیكی یكبار مصرف در امان نمانده و هر ساله در مناسبت های مذهبی به خصوص محرم و صفر تمامی غذاهای خود را در ظروف سرطان زا برای عزادران سرو می كنند كه به گفته كارشناسان مذهبی اگر هیئت ها بدانند این ظروف برای سلامت مردم مضر است دادن غذا در ظروف پلاستیكی جایز نیست.حال با توجه به نزدیك شدن به ماه محرم و بازار داغ نذور و احسان حسنی توصیه می شود هیئت های مذهبی به هیچ عنوان راضی به بیماری عزارادان نشده و نذور خود را در ظروف گیاهی توزیع كنند.

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :حمایت

کد: 2138 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ پنج شنبه ۲۵ آبان بازدید: 5662 ساعت: 6:50 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 آش بوشهری؛ غذا و نذری محبوب جنوبی‌ها ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۶ شهريور
2 روایت نذری متفاوت اهالی روستای اراضی/ میزبانی ۳٠٠ ساله از عزاداران حسینی ۱۴۰۲ پنج شنبه ۵ مرداد
3 هیأت‌هایی که به عزاداران «پیتزا» می‌دهند ۱۴۰۲ سه شنبه ۳ مرداد
4 «گولاچ» نان ویژه سمنانی‌ها در شب‌های قدر ۱۴۰۲ پنج شنبه ۲۴ فروردين
5 روش‌های جذب نذورات و اطعام نیازمندان در ماه محرم و صفر ۱۴۰۰ چهارشنبه ۲۷ مرداد
6 نذر شامی پزان آسید حسین ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۱ آبان
7 آخرین وضعیت درمانی کودک سوخته شده در دیگ نذری ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۲ مهر
8 سفارش چندانی برای پخت نذری‌های محرم نداریم ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۲ شهريور
9 قرار دادن «نذری» در ظروف یک بار مصرف فومی شکل، خطرناک است ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۳ خرداد
10 پخت بزرگترین آش جهان در شیراز آغاز شد ۱۳۹۴ سه شنبه ۱۷ آذر
11 طبخ و توزیع نذری در دهه اول محرم در دماوند ۱۳۹۴ جمعه ۱ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مواد قندی سطح یادگیری را بالا نمی برد دکتر ضیاء الدین مظهری با اعلام صحت نداشتن آین باور...

  افزایش انرژی و تمرکز با این مواد غذایی بسیاری از مواد خوراکی تاثیر درمانی دارند و در اغل...

  غذاهای ممنوع برای خانم های باردار لقمه: سال‌های زیادی است که گفته می‌شود مصرف مقدار ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت