آش بوشهری؛ غذا و نذری محبوب جنوبی‌ها


پایگاه خبری لقمه: آش بوشهری یکی از غذاهای پرطرفدار است که مردم این استان برای ادای نذرهای خود در روزهایی چون اربعین آن را طبخ می‌کنند.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه، غذاهای جنوب ایران با طعم و چاشنی‌های منحصر به فردشان طرفداران زیادی دارند و از این رو گردشگران زیادی برای چشیدن این غذاهای پرادویه و خوش‌رنگ و لعاب به استان‌های جنوبی سفر می‌کنند. آش بوشهری یکی از این غذاهای پرطرفدار است که مردم این استان برای ادای نذرهای خود در روزهایی چون اربعین آن را طبخ می‌کنند.

سودابه معموری کارشناس ثبت میراث ناملموس استان بوشهر درباره این غذای محلی گفت: آش بوشهری یکی از غذاهای سنتی استان بوشهر است که منبع درآمدی برای مردم این استان هم محسوب می‌شود. این آش پرطرفدار که با لوبیاقرمز و گوشت پخته می‌شود، یکی از نذری‌های بوشهری در روزهایی چون تاسوعا، عاشورا و اربعین است. مردم این استان در روزهای عزاداری که با پخش نذری همراه است، این آش را می‌پزند و بین مردم پخش می‌کنند. 

 
به گفته این کارشناس ثبت، بوشهری‌ها این آش را غلیظ و کشدار مانند حلیم یا شله مشهدی درست می‌کنند و در ماه رمضان هم پرطرفدار است.
 
او درباره طرز تهیه این آش توضیح داد: برای پخت این آش، لوبیاقرمز و گوشت را آب‌پز کرده و به خوبی و به مدت دو سه ساعت لت می‌زنند (می‌کوبند و لِه می‌کنند) و بعد اجازه می‌دهند با سبزی آش و پیاز داغ به خوبی جا بیفتد. 
 
کارشناس ثبت میراث ناملموس بوشهر گفت: آش بوشهری به دلیل طعمی که دارد بین مردم این استان و گردشگران بسیار پرطرفدار است و پخت آن در بوشهر سابقه طولانی دارد. 
 
آش بوشهری در سال ۱۳۹۵ به عنوان میراث ناملموس استان بوشهر ثبت ملی شده است.

 

 

خبرنگار: آزاده فضلی

 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

 

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 15352 تاریخ نشر: ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۶ شهريور بازدید: 462 ساعت: 9:05 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 لهستان هم سفیر رژیم صهیونیستی را احضار کرد ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱۶ فروردين
2 توضیحات یک مسئول درباره واردات آدامس قاچاق با طعم مرگ ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
3 کلم‌پلو شیرازی و آش کازرون ثبت ملی شدند ۱۴۰۲ سه شنبه ۸ اسفند
4 نکاتی مهم در استخدام یک سرآشپز رستوران ۱۴۰۲ جمعه ۲۰ بهمن
5 برگزاری نمایشگاه لوازم خانگی و تجهیزات آشپزخانه در اهواز از ۲۰ لغایت ۲۴ آذرماه ۱۴۰۲ شنبه ۱۸ آذر
6 تضمین ایمنی مواد غذایی تراریخته/ سواستفاده برخی تولید کنندگان ۱۴۰۲ شنبه ۱۱ آذر
7 روش‌های مختلف ایجاد تنوع در منوی غذاهای رستوران ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۷ آبان
8 رستوران‌های تهران نیازمند منوهایی غیر از کباب هستند/ تشکیل تیم ملی آشپزی ۱۴۰۲ جمعه ۱۴ مهر
9 آشنایی با جدول غذایی رژیم لاغری کانادایی ۱۴۰۲ پنج شنبه ۳۰ شهريور
10 جزئیاتی از اسکان و طبخ غذای ایرانیان در مدینه ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۱ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  نوشیدن 6 فنجان قهوه در روز خطر ابتلا به سرطان رحم را کاهش می‌دهد متخصصان علوم پزشکی دانشگاه هاروارد در یک آزمایش جد...

  چه نوع غذاهایی روند پوکی استخوان را تسریع می‌کند؟ کارشناس تغذیه دانشکده علوم پزشکی نیشابور گفت: روند...

  شكر، ماده سمی از آب درآمد البته مصرف مقادیر بسیار كم شكر هیچ مشكلی ندارد اما...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت