آش بوشهری؛ غذا و نذری محبوب جنوبی‌ها


پایگاه خبری لقمه: آش بوشهری یکی از غذاهای پرطرفدار است که مردم این استان برای ادای نذرهای خود در روزهایی چون اربعین آن را طبخ می‌کنند.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه، غذاهای جنوب ایران با طعم و چاشنی‌های منحصر به فردشان طرفداران زیادی دارند و از این رو گردشگران زیادی برای چشیدن این غذاهای پرادویه و خوش‌رنگ و لعاب به استان‌های جنوبی سفر می‌کنند. آش بوشهری یکی از این غذاهای پرطرفدار است که مردم این استان برای ادای نذرهای خود در روزهایی چون اربعین آن را طبخ می‌کنند.

سودابه معموری کارشناس ثبت میراث ناملموس استان بوشهر درباره این غذای محلی گفت: آش بوشهری یکی از غذاهای سنتی استان بوشهر است که منبع درآمدی برای مردم این استان هم محسوب می‌شود. این آش پرطرفدار که با لوبیاقرمز و گوشت پخته می‌شود، یکی از نذری‌های بوشهری در روزهایی چون تاسوعا، عاشورا و اربعین است. مردم این استان در روزهای عزاداری که با پخش نذری همراه است، این آش را می‌پزند و بین مردم پخش می‌کنند. 

 
به گفته این کارشناس ثبت، بوشهری‌ها این آش را غلیظ و کشدار مانند حلیم یا شله مشهدی درست می‌کنند و در ماه رمضان هم پرطرفدار است.
 
او درباره طرز تهیه این آش توضیح داد: برای پخت این آش، لوبیاقرمز و گوشت را آب‌پز کرده و به خوبی و به مدت دو سه ساعت لت می‌زنند (می‌کوبند و لِه می‌کنند) و بعد اجازه می‌دهند با سبزی آش و پیاز داغ به خوبی جا بیفتد. 
 
کارشناس ثبت میراث ناملموس بوشهر گفت: آش بوشهری به دلیل طعمی که دارد بین مردم این استان و گردشگران بسیار پرطرفدار است و پخت آن در بوشهر سابقه طولانی دارد. 
 
آش بوشهری در سال ۱۳۹۵ به عنوان میراث ناملموس استان بوشهر ثبت ملی شده است.

 

 

خبرنگار: آزاده فضلی

 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

 

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 15352 تاریخ نشر: ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۶ شهريور بازدید: 233 ساعت: 9:05 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 برگزاری نمایشگاه لوازم خانگی و تجهیزات آشپزخانه در اهواز از ۲۰ لغایت ۲۴ آذرماه ۱۴۰۲ شنبه ۱۸ آذر
2 تضمین ایمنی مواد غذایی تراریخته/ سواستفاده برخی تولید کنندگان ۱۴۰۲ شنبه ۱۱ آذر
3 رستوران‌های تهران نیازمند منوهایی غیر از کباب هستند/ تشکیل تیم ملی آشپزی ۱۴۰۲ جمعه ۱۴ مهر
4 آشنایی با جدول غذایی رژیم لاغری کانادایی ۱۴۰۲ پنج شنبه ۳۰ شهريور
5 جزئیاتی از اسکان و طبخ غذای ایرانیان در مدینه ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۱ خرداد
6 غذاهایی که در حال انقراض هستند/ بی توجهی به برندسازی غذای ایرانی ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۵ ارديبهشت
7 «کتاب تندرستی و شادی» منتشر شد/ به غذایی که می‌خوریم بیشتر دقت کنیم ۱۴۰۲ شنبه ۲۳ ارديبهشت
8 همه چیز درباره نورپردازی آشپزخانه ۱۴۰۲ دوشنبه ۴ ارديبهشت
9 آشنایی با نکات تغذیه‌ای رمضان نوروزی ۱۴۰۲ دوشنبه ۷ فروردين
10 آشنایی با غذاهای مخصوص روزهای سرد سال ۱۴۰۱ يکشنبه ۲۵ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  آشنایی با غذاهای ضد آنفلوانزا اگرچه با پیشرفت علم پزشکی، آنفلوانزا دیگر بیماری ک...

  بهترین زمان مصرف کله پاچه غنی از ویتامین B۱۲ است که طرفداران بیشتری هم دارد....

  غذاهایی برای جلوگیری از شل شدن پوست بعد از کاهش وزن ‌وقتی که شما وزن از دست می دهید مخصوصاً وقتی که شم...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

اختلاف سه برابری قیمت گوجه از مزرعه تا بازار/سودی که به جیب کشاورز نمی رود برداشت محصول گوجه‌فرنگی در شهرستان دشتی و دیگر نقاط استان بوشهر هر سال از نیمه آذرماه شروع می‌شود و تا اسفندماه ادامه دارد. نشاهایی که آبان‌ماه کشت شده‌اند نیز، برداشت محصول آن در فروردین‌ و اردیبهشت‌ به پایان می‌رسد.
فیس بوک واقعا چاق کننده است نتایج یک مطالعه جدید که شرح آن در مجله "Consnmer Research" منتشر شده تایید می‌کند که کاربران سایت‌های اجتماعی با استفاده مداوم از این سایت‌ها واقعا سلامت خود را به خطر می‌اندازند.
ترفندهایی برای کالری‌زدایی از هر وعده‌ی غذایی در این مطلب چند ترفند برای کاهش کالری‌های دریافتی در هر وعده‌ی غذایی را عنوان می‌کنیم که کمک زیادی به خوش‌اندامی شما می‌کند.
وزن ایده آل برای خانم ها چقدر است؟ اکثر مردم گمان می کنند که برای محاسبه وزن ایده آل خود ، فقط باید به قدشان توجه کنند اما حقیقت این است که برای محاسبه دقیق وزن ایده آل ، به غیر از قد ، فاکتورهای دیگری هم وجود دارد.