ایران هفتمین تولیدکننده گوجه‌فرنگی در جهان


ایران با داشتن حدود 150 هزار هکتار سطح زیر کشت و تولید پنج میلیون و 800 هزار تن گوجه‌فرنگی در سال هفتمین تولیدکننده این محصول در جهان به شمار می‌رود.

به گزارش لقمه، کشور هند با تولید سالانه 130 میلیون تن گوجه‌فرنگی اولین تولید‌کننده‌ و کشور چین با تولید بیش از 32.5 میلیون تن دومین تولیدکننده این محصول در جهان هستند.

پس از آن آمریکا، ترکیه، ایتالیا، برزیل، ایران، اسپانیا، مکزیک و روسیه تولیدکنندگان بزرگ گوجه‌فرنگی در جهان محسوب می‌شوند و اسپانیا، ایتالیا و یونان نیز بزرگترین صادرکنندگان گوجه‌فرنگی فرآوری شده هستند.

در ایران جیرفت و کهنوج، کازرون، بندر‌عباس و میناب، دزفول و دیر( استان بوشهر) مناطق عمده تولید گوجه‌فرنگی بهاره هستند و در پاییز نیز این محصول فقط در دزفول برداشت می‌شود.

تولید تابستانه گوجه‌فرنگی در ورامین، طارم، مشهد، شیراز، مرند، میاندوآب، قزوین، گرگان، قصر شیرین (استان کرمانشاه)، پلدختر، ازنا (استان لرستان)، اصفهان و شاهرود صورت می‌گیرد و استان بوشهر، میناب و بندر‌عباس، لار و لامرد (استان فارس) برداشت‌کننده گوجه فرنگی زمستانه کشورمان محسوب می‌شوند.

ایران یکی از صادرکنندگان گوجه‌فرنگی و رب گوجه به کشور‌های عراق، روسیه، امارات متحده عربی‌، افغانستان، آذربایجان، قزاقستان، ترکمنستان، رومانی و ایتالیا است.

عملکرد تولید گوجه‌فرنگی کشور از 18 تن در هر هکتار سال 57 به 38 تن در هکتار در حال حاضر افزایش یافته است.

طبق اعلام فائو میانگین عملکرد تولید گوجه‌فرنگی در ایران از میانگین عملکرد جهان بالاتر است، چراکه میانگین عملکرد تولید گوجه فرنگی در دنیا در هر هکتار بالغ بر 27 تن بوده اما در ایران 38 تن در هر هکتار است.

تولید بذر و نشاء، توسعه‌ی مکانیزاسیون و توسعه‌ی صادرات از زمینه‌های سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در این محصول است.


نقل از :ایسنا

کد: 2318 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ چهارشنبه ۸ آذر بازدید: 2831 ساعت: 10:23 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 دلایل افزایش قیمت گوجه فرنگی در فصل سرما/راه چاره چیست؟ ۱۴۰۲ جمعه ۱۷ آذر
2 با توزیع بار جدید در بازار قیمت گوجه فرنگی کاهش یافت ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ آذر
3 چرا عزاق واردات گوجه‌فرنگی ایرانی را آزاد کرد؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۳۰ مهر
4 سطح کشت گوجه فرنگی در فضای آزاد در آذربایجان شرقی نصف می شود ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۹ مرداد
5 فوت و فن پخت یک دلمه خوشمزه با برگ مو ۱۴۰۲ سه شنبه ۶ تير
6 عوارض صادراتی برخی محصولات جالیزی ابلاغ شد ۱۴۰۱ دوشنبه ۲۴ بهمن
7 بالاترین و کمترین قیمت اقلام خوراکی اعلام شد ۱۴۰۱ چهارشنبه ۹ آذر
8 بلاتکلیفی تولیدکنندگان رب گوجه با قیمت‌های جدید ۱۴۰۱ شنبه ۱۵ مرداد
9 اعلام جزئیات قیمت کالاهای اساسی در روزهای پایانی خرداد/ گرانی برنج و مرغ ۱۴۰۱ شنبه ۲۸ خرداد
10 عرضه رب گوجه فرنگی کم شد/ اعلام قیمت مصوب قند و شکر ۱۴۰۱ دوشنبه ۲۳ خرداد
11 جزییاتی از صحت و سقم گوجه سبز میلیونی ۱۴۰۱ دوشنبه ۱ فروردين


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  روش جلوگیری از مسمومیت ناشی از مصرف کباب اداره استاندارد غذای انگلیس (FSA) هشدار داد که برا...

  بهترین خوراک ها برای افطاری و سحری کدامند؟ پایگاه خبری لقمه: سرپرست دفتر طب ایرانی وزارت بهدا...

  آیا بال مرغ برای پوست ضرر دارد؟ برخی پزشکان معتقدند مصرف قسمت‌هایی از مرغ می‌تواند...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

خرما روی دست تولیدکنندگان باقی مانده پایگاه خبری لقمه: دبیر انجمن خرما از افت شدید قیمت و برهم خوردن بازار خرما از دولت گذشته تاکنون خبر داد و گفت: خرما روی دست تولیدکنندگان باقی مانده و با این وضعیت سازمان تعاون روستایی امسال هم مانند سال گذشته مجبور می‌شود خرمای خریداری شده را دفن کند.
این غذاها احتمال سقط جنین را افزایش می دهد مصرف مواد غذایی ترش در دوره بارداری موجب بروز اختلالات جنینی می‌شود.
نان و ته دیگ سوخته بخوریم؟ از خوردن تکه‌های غذاهای سوخته از جمله ته دیگ، نان و سیب‌زمینی سوخته امتناع کنید چون این گونه غذاها سرطان‌زا هستند.
تحمل بوی بد سیر و پیاز، ارزشش را دارد از درمان سرطان گرفته تا بهبودی بیماری های قلبی عروقی ، خوردن سیر و پیاز مزایایی دارد که ارزش تحمل بوی بد آنها را به انسان می دهد . خانم شوارتز ، پزشک خانواده می گوید : « خوردن سیر و پیاز را هیچگاه ترک نکنید چون خاصیت درمانی زیادی دارند و این حرف که پیاز را از غذا جدا کنید را هم به کلی فراموش کنید . با توجه به قدرت درمانی این مواد مغذی ، باید مقدار مصرف آنها را در سبد غذایی خانواده بیشتر کنید . »