ایران هفتمین تولیدکننده گوجه‌فرنگی در جهان


ایران با داشتن حدود 150 هزار هکتار سطح زیر کشت و تولید پنج میلیون و 800 هزار تن گوجه‌فرنگی در سال هفتمین تولیدکننده این محصول در جهان به شمار می‌رود.

به گزارش لقمه، کشور هند با تولید سالانه 130 میلیون تن گوجه‌فرنگی اولین تولید‌کننده‌ و کشور چین با تولید بیش از 32.5 میلیون تن دومین تولیدکننده این محصول در جهان هستند.

پس از آن آمریکا، ترکیه، ایتالیا، برزیل، ایران، اسپانیا، مکزیک و روسیه تولیدکنندگان بزرگ گوجه‌فرنگی در جهان محسوب می‌شوند و اسپانیا، ایتالیا و یونان نیز بزرگترین صادرکنندگان گوجه‌فرنگی فرآوری شده هستند.

در ایران جیرفت و کهنوج، کازرون، بندر‌عباس و میناب، دزفول و دیر( استان بوشهر) مناطق عمده تولید گوجه‌فرنگی بهاره هستند و در پاییز نیز این محصول فقط در دزفول برداشت می‌شود.

تولید تابستانه گوجه‌فرنگی در ورامین، طارم، مشهد، شیراز، مرند، میاندوآب، قزوین، گرگان، قصر شیرین (استان کرمانشاه)، پلدختر، ازنا (استان لرستان)، اصفهان و شاهرود صورت می‌گیرد و استان بوشهر، میناب و بندر‌عباس، لار و لامرد (استان فارس) برداشت‌کننده گوجه فرنگی زمستانه کشورمان محسوب می‌شوند.

ایران یکی از صادرکنندگان گوجه‌فرنگی و رب گوجه به کشور‌های عراق، روسیه، امارات متحده عربی‌، افغانستان، آذربایجان، قزاقستان، ترکمنستان، رومانی و ایتالیا است.

عملکرد تولید گوجه‌فرنگی کشور از 18 تن در هر هکتار سال 57 به 38 تن در هکتار در حال حاضر افزایش یافته است.

طبق اعلام فائو میانگین عملکرد تولید گوجه‌فرنگی در ایران از میانگین عملکرد جهان بالاتر است، چراکه میانگین عملکرد تولید گوجه فرنگی در دنیا در هر هکتار بالغ بر 27 تن بوده اما در ایران 38 تن در هر هکتار است.

تولید بذر و نشاء، توسعه‌ی مکانیزاسیون و توسعه‌ی صادرات از زمینه‌های سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در این محصول است.


نقل از :ایسنا

کد: 2318 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ چهارشنبه ۸ آذر بازدید: 3142 ساعت: 10:23 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 غافلگیری با قیمت ۱۱ میلیونی گوجه سبز! ۱۴۰۴ چهارشنبه ۲۱ فروردين
2 قیمت گوجه‌فرنگی کاهشی شد ۱۴۰۳ جمعه ۹ آذر
3 دلایل افزایش قیمت گوجه فرنگی در فصل سرما/راه چاره چیست؟ ۱۴۰۲ جمعه ۱۷ آذر
4 با توزیع بار جدید در بازار قیمت گوجه فرنگی کاهش یافت ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ آذر
5 چرا عزاق واردات گوجه‌فرنگی ایرانی را آزاد کرد؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۳۰ مهر
6 سطح کشت گوجه فرنگی در فضای آزاد در آذربایجان شرقی نصف می شود ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۹ مرداد
7 فوت و فن پخت یک دلمه خوشمزه با برگ مو ۱۴۰۲ سه شنبه ۶ تير
8 عوارض صادراتی برخی محصولات جالیزی ابلاغ شد ۱۴۰۱ دوشنبه ۲۴ بهمن
9 بالاترین و کمترین قیمت اقلام خوراکی اعلام شد ۱۴۰۱ چهارشنبه ۹ آذر
10 بلاتکلیفی تولیدکنندگان رب گوجه با قیمت‌های جدید ۱۴۰۱ شنبه ۱۵ مرداد
11 اعلام جزئیات قیمت کالاهای اساسی در روزهای پایانی خرداد/ گرانی برنج و مرغ ۱۴۰۱ شنبه ۲۸ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  آنچه باید درباره بستنی محبوب ایرانی ها بدانیم پایگاه خبری لقمه: مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیق...

  برنج و ماهی دودی واقعاً اضافه وزن می‌آورند؟ شاید تعجب کنید وقتی بفهمید مدتی است بسیاری از محصو...

  تعادل فشار خون با یک تلخ خوشمزه وزارت بهداشت اعلام کرد: خوردن یک تکه شکلات تلخ در ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

اسامی 14 برند متخلف آبلیمو/ تشریح علت اختلاف‌نظر استاندارد و وزارت بهداشت قصد داریم وارد روش‌های نوین اصالت‌سنجی شویم و دستگاه‌های مربوط به آن را پیدا کرده‌ایم که در این صورت دیگر امکان تخلف برای متخلفان ایجاد نمی‌شود.
هرگز این مواد غذایی را پس از تاریخ انقضای مصرف نکنید تاریخ انقضا بر روی بسته‌بندی مواد غذایی درج شده و به این وسیله مصرف کننده از تاریخ تولید و انقضا محصول مطلع می‌شود. مصرف برخی مواد غذایی بعد از تاریخ انقضا موجب افزایش خطر ابتلا به بیماری‌ها می‌شود.
کدام نان را باید انتخاب کرد؟ به نظر شما کدام نان سالم‌تر است و گزینه بهتری برای همراهی غذاهای شماست؟ سنگک، بربری، تافتون یا لواش؟! برای شما ارزش غذایی نان مهم است یا مدت زمان ماندگاری‌اش؟! در ادامه پاسخ کارشناسان تغذیه به این سؤال‌ها را بخوانید.
نان‌های رژیمی هم چاق می‌كند این روزها وقتی برای خرید نان به برخی از نانوایی‌های فانتزی سری می‌زنیم، با انواع مختلفی از نان‌های حجیم یا نازك و ترد شده‌ای كه حاوی سبوس یا دانه‌هایی چون كنجد، شاهدانه، زیره، مغز آفتابگردان، جو، چاودار یا برخی سبزیجات خشك هستند، مواجه می‌شویم.