افزایش خطر مسمومیت با آرسنیک در مصرف‌کنندگان برنج


کارشناسان تغذیه در گزارش جدیدی هشدار دادند: برنج که در بسیاری از کشورها غذای اصلی مردم و از پرمصرف‌ترین مواد غذایی سالم با قابلیت هضم آسان است در برخی آزمایشات جدید مشاهده شده که دارای آلودگی‌های سمی بویژه آلوده به آرسنیک است.

به گزارش لقمه، نتایج مطالعات جدید نشان داده است که سطح آرسنیک در بدن افرادی که برنج مصرف می‌کنند 44 درصد بیشتر است و همین امر موجب افزایش نگرانی متخصصان تغذیه و سلامت شده است.

به گزارش تراست آو ایندیا، طبق آمار جدید ارائه شده از سوی مقامات بهداشتی آمریکا سطح آلودگی به آرسنیک در بدن مصرف کنندگان برنج 44 درصد بیشتر است و در این میان ظاهرا ملیت‌های آسیایی و مکزیکی بیش از سایر اقوام صدمه می‌بینند.

به گفته کارشناسان تغذیه و سلامت مواد غذایی، برنج بیش از سایر گیاهان از آب و خاک آرسنیک جذب می‌کند. مسمومیت آرسنیکی نه تنها خطر ابتلا به سرطان را در انسان افزایش می‌دهد بلکه هم چنین سبب بروز سایر مشکلات بهداشتی در کودکان و در سنین بالاتر می‌شود.

تماس طولانی مدت با مقادیر زیاد آرسنیک خطر ابتلا به سرطان‌های پوست، مثانه و ریه و نیز خطر بروز بیماری قلبی را تشدید می‌کند. در عین حال استشمام زیاد آرسنیک غیرارگانیک موجب گلودرد و تحریک پذیری ریه‌ها می‌شود. آلودگی با سطح کمتر این عنصر نیز می‌تواند موجب حالت بروز تهوع، استفراغ، کاهش تولید گلبولهای قرمز و سفید خون، بی نظمی ضربان قلب، آسیب دیدگی عروق و حساسیت و گزگز کردن دست‌ها و پاها شود.


نقل از :ایسنا

کد: 2403 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ سه شنبه ۱۴ آذر بازدید: 2382 ساعت: 11:37 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 مسمومیت ده‌ها فیلیپینی با خوردن لاک‌پشت در حال انقراض ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ آذر
2 نکاتی برای جلوگیری از مسموم شدن ماکارونی ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ آذر
3 ماجرای مسمومیت سه کودک با خوردن ماکارونی آلوده/ اطلاعیه سازمان ملی استاندارد درباره ماکارونی ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ آذر
4 لزوم پرهیز از خرید و مصرف فراورده های فله‌ای در سفر ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۵ اسفند
5 نکات تغذیه‌ای زائران اربعین/ مراقب مسمومیت غذایی باشید ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۲ شهريور
6 صدور کیفرخواست متهمان پرونده مسمومیت الکلی البرز در آینده نزدیک ۱۴۰۲ يکشنبه ۴ تير
7 باور غلط درباره خراب نشدن برنج پخته/ مسمومیت با پلوی مانده ۱۴۰۲ پنج شنبه ۳۱ فروردين
8 شیوع مسمومیت با قارچ های سمی در فصل بهار ۱۴۰۲ چهارشنبه ۳۰ فروردين
9 رقابت تلفات الکل و کرونا در یزد ۱۳۹۹ سه شنبه ۵ فروردين
10 زدن این ماسک در هوای آلوده فایده ندارد/ علایم مسمومیت ۱۳۹۸ يکشنبه ۱۰ آذر
11 ۲۹۳ نفر با مشروبات الکلی مسموم شدند/ ۲۵ مرگ و ۳ مرگ مغزی ۱۳۹۷ يکشنبه ۸ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بخورنخورهای رشد قدی کودکان اگر منحنی رشد قدی نوزاد نزولی باشد، نشان‌دهنده آن ...

  هویج بستنی یا فالوده بستنی؟ در این روزهای گرم وقتی تشنه می‌شویم، حاضریم از هر ...

  پوست خوب غذای خوب می‌خواهد همه مردم دوست دارند پوستی شاداب، شفاف و جوان داشته...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آشنایی با میوه های لوکس پایگاه خبری لقمه: این روزها در کنار میوه‌های عادی می‌شود رد و نشان میوه‌های عجیب و غریبی را پیدا کرد که چند سالی است در قفسه خرید فروشگاه ها جاخوش کرده‌اند محصولاتی که غالبا هویتی استوایی دارند
ویتامینی برای پیشگیری از آنفلوانزا همه‌ی ما می‌دانیم که بدن مان به ویتامین D نیاز دارد تا در سلامت کامل باشد. اما سۆال اینجاست به چه میزان ویتامین D نیاز داریم و از چه راهی باید تأمین بشود؟ در این مطلب به این سۆالات جواب می‌دهیم.
میزان مجاز مصرف روزانه میوه و سبزیجات چقدر است؟ محققان می‌گویند خوردن روزانه 5 میوه و سبزیجات برای سلامت بدن مفید است؛ اما چرا 5 واحد میوه و سبزیجات؟
صبحانه را با هم بخورید بسیاری از آداب و عادات زندگی در خانواده شكل می‌گیرد. بسیاری از آداب و عادت شكل گرفته در خانواده تعیین‌كننده میزان سلامت​ و شادابی یا بیماری و افسردگی افراد است. بسیاری از شاخصه‌های سلامت​ یا نشانه‌های بیماری زودگذرند و بسیاری دیرپا و مزمن.