مزایا و معایب لیوان‌های کاغذی و فومی


استفاده از ظروف یک بار مصرف در بین افراد جامعه بسیار رایج شده است.

به گزارش لقمه، یکی از این ظروف که امروزه زیاد مورد استفاده قرار می گیرد، لیوان های از جنس کاغذ یا فوم است که در این مطلب به بررسی مزایا و معایب آنها می پردازیم.


لیوان های یک بار مصرف فومی

قسمت مهمی از لیوان های فومی از موادی به نام پلی استایرن تشکیل شده است. پلی استایرن نوعی پلاستیک است که از نفت سبک به وجود می آید و از لحاظ شکل ظاهری بسیار شبیه اسفنج می باشد.



یکی از خواص اصلی پلی استایرن، عایق بودن آن می باشد که به حفظ گرمای نوشیدنی داغ کمک می کند. همچنین سبب می شود تا داغی نوشیدنی به بیرون لیوان نرسد و دست فرد را نسوزاند.



لیوان های یک بار مصرف کاغذی

در لیوان های کاغذی، لایه درونی که با نوشیدنی در تماس است، توسط پلی اتیلن و یا پوششی موم‌مانند پوشیده شده است تا از نفوذ مایع به خارج از لیوان جلوگیری کند.

لیوان های کاغذی خاصیت عایق بودن لیوان های فومی را ندارند و به راحتی سرما یا گرمای نوشیدنی داخل لیوان به دست فرد می رسد و نوشیدنی داغ سرد می شود.



مقایسه لیوان های کاغذی و فومی

1- قابلیت بازیافت و تجزیه پذیری

بسیاری از لیوان های کاغذی که برای مصرف نوشیدنی های گرم مورد استفاده قرار می گیرند، قابل بازیافت نیستند. باید اذعان کرد که لیوان های فومی هم تجزیه پذیر نیستند و مدت زمان زیادی، بدون تغییر در محیط زیست باقی می مانند. اما به دلیل اینکه هزینه تولید لیوان های کاغذی حدود دو و نیم برابر لیوان های فومی است، لیوان های فومی ارجحیت دارند.


2- عایق بودن

لیوان های فومی در مقایسه با لیوان های کاغذی خاصیت عایق بودنشان بیشتر است. لذا با گرفتن لیوان کاغذی حاوی نوشیدنی داغ، دست می سوزد و زودتر هم سرد می شود.


3- سازگاری با محیط زیست

اگر بخواهیم سازگاری با محیط زیست را بین لیوان های کاغذی و لیوان های فومی مقایسه کنیم، باید بگوییم که بر خلاف تصور همگان، لیوان های فومی در اولویت قرار دارند. اگر چه لیوان های کاغذی قابل بازیافت هستند، اما معمولا حدود 20 سال طول می کشد تا در طبیعت تجزیه شوند. این مدت زمان طولانی به دلیل پوشش مومی شکل درون لیوان های کاغذی شکل است .


4- از لحاظ صرفه اقتصادی و هزینه مصرفی

تولید لیوان های کاغذی بیشتر از لیوان های فومی به ماده خام نیاز دارد که تهیه این ماده خام، سال ها به طول انجامد و بسیار انرژی بر و پر هزینه می باشد. برای تولید لیوان های کاغذی در مقایسه با لیوان های فومی، 12 برابر آب و 36 برابر برق بیشتری مصرف می شود.
لیوان‌ کاغذی و فومی



خطرات استفاده از ظروف فومی برای نگهداری نوشیدنی داغ

اگر چه ظروف فومی به لحاظ اقتصادی و زیست محیطی بر ظروف کاغذی ارجحیت دارند، اما بی خطر نیستند. ظروف فومی در تماس با مایعات داغ، می توانند برخی سرطان ها و سایر مشکلات سلامتی را ایجاد کنند، زیرا ماده پلی استایرن موجود در لیوان های فومی، در مواجهه با گرمای زیاد و استفاده در ماکروویو، ذوب و شکسته شده و موادشیمیایی مانند بنزین و استایرن را به داخل مایع می رساند. در نتیجه نوشیدن این موادشیمیایی، بستر مناسبی را برای ابتلا به انواع سرطان ها و بیماری ها فراهم می کند.


هم چنین مواد شیمیایی موجود در این ظروف منجر به مشکلات زیر خواهد شد:

- سرطان سینه

- سرطان پروستات

- مشکلات تیروئید

- بی نظمی های قاعدگی زنان

- خستگی عمومی

- سردرد

- افسردگی

- مشکلات کلیوی

- سوزش پوست و چشم

- مشکلات گوارشی

- هموگلوبین کم

- ناهنجاری کروموزومی

- مشکلات سیستم لنفاوی



تذکر

- سعی کنید به صورت مداوم از ظروف پلاستیکی و فومی و کاغذی برای نگهداری غذا و مایعات استفاده نکنید.


- بهترین ظروف برای نگهداری مایعات و غذاهای داغ، ظروف شیشه ای هستند که به دلیل ساختارشان موادشیمیایی را وارد غذا نمی کنند و منجر به بروز سرطان نمی شوند. همچنین از لحاظ اقتصادی مناسب ترند و قابلیت بازیافت نیز هستند.




زهره لطیفی


نقل از :تبیان

کد: 2523 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ شنبه ۲۵ آذر بازدید: 5076 ساعت: 9:37 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 شش تاثیر کیفیت ظروف بر کیفیت غذا ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
2 استفاده از هوش مصنوعی در دندان پزشکی ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
3 گسترش تولید ماشین‌آلات صنایع غذایی در یک شرکت دانش‌بنیان ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
4 ۳۶ تصفیه‌خانه جدید آب در حال ساخت است ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۰ آبان
5 افزایش ۳ میلیون تن ظرفیت جذب ماده خام کشاورزی در سال جاری ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
6 هفته آینده قیمت خیار کاهش می‌یابد/ ظرفیت بدون استفاده صادرات میوه ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ مرداد
7 رسیدگی به شکایت از بهداشت نانوایی ها ظرف ۴۸ ساعت ۱۴۰۲ شنبه ۲۸ مرداد
8 جزئیاتی از اسکان و طبخ غذای ایرانیان در مدینه ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۱ خرداد
9 تفاهم‌نامه همکاری دانش فنی بومی شرکت پتروشیمی کیان و شرکت پژوهش و فن آوری پتروشیمی امضا شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۱ خرداد
10 ضرورت تدوین سند تحول در فعالیت های شبکه تعاون روستایی ۱۴۰۱ دوشنبه ۲۴ بهمن
11 ایران حداقل ظرفیت صادرات ۱۰۰ هزار تن تخم مرغ را دارد ۱۴۰۱ جمعه ۱۶ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  نکاتی در خصوص تغذیه زنان باردار دکتر ربابه شیخ الاسلام تغذیه دوران بارداری را بسیا...

  چرا باید همراه غذا پیاز بخوریم ترکیبات گوگرددار در پیاز عضلات صاف ریه را تحریک کر...

  هشدارهایی در رابطه با رژ لب رژ لب، به عنوان اولین و مهمترین ابزار آرایشی و بهد...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

غذاهای مناسب در آلودگی هوا فصل زمستان همراه است با روزهایی که آلودگی هوا در بیشترین حد خود قرار دارد. در این روزها همه چیز در محدوده اضطرار است و از هموطنان درخواست می‌شود تا آنجا که می‌توانند از مسافرت‌های غیرضروری خود در سطح شهر خودداری کنند.
آنچه درباره آرد سوخاری نمی دانستید هر وقت سر سفره نان باگت داریم، مادربزرگ می گوید: «خمیر وسطش رو دور نریزید!» و بعد از غذا هم آنها را جمع می کند و به آشپزخانه می برد ...
رابطه شکم گرسنه با رابطه زناشویی ناموفق! داشتن رابطه زناشویی سالم، صحیح و متعادل یکی از مهم‌ترین شروط برای پایداری و ثبات زندگی زناشویی به ویژه در زوج‌های جوان است. اهمیت این موضوع به حدی است که در متون طبی مکاتب درمانی طبیعی و مدرن به این موضوع اشاره شده است.
سفره و صندوق پایگاه خبری لقمه: شاید عنوان این تیتر در نگاه اول عجیب به نظر برسد و مخاطب با خود بگوید غذا چه ربطی با انتخابات به عنوان یک کنش سیاسی دارد؟!اما واقعیت این است غذا به عنوان نماد و مصداقی از بهبود اوضاع زندگی و به مثابه یک شاخص اقتصادی از اهمیت و جایگاه خاصی در برنامه های نامزدهای انتخاباتی برخوردار است و بخش عمده ای از فعالیت ها و وظایف یک رئیس جمهور به شکل مستقیم و غیر مستقیم با مساله غذا در ارتباط است.