عمده محصولات کشاورزی ارگانیک صادر می‌شوند


عمده محصولات ارگانیک کشاورزی با توجه به گران‌تر بودنشان از محصولات سالم و نیمه ارگانیک به کشورهای هلند، انگلستان، آمریکا، ژاپن و کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر می‌شوند و سهم مصرف این محصولات در ایران ناچیز است.

به گزارش لقمه، مهدی مهدی پور - دبیر انجمن ارگانیک ایران - اظهار کرد: علی رغم اینکه تولید محصولات ارگانیک در کشور به تازگی آغاز شده در حال حاضر بیش از 70 هزار هکتار از اراضی کشور تحت مدیریت ارگانیک قرار دارد و محصولات متنوعی مانند پسته وحشی، پسته معمولی، عسل، برنج، چای، زعفران، خرما، رب گوجه فرنگی، گلاب، اسانس گل، انار، آب انار، انگور، آب انگور، کشمش، کیوی و ... تولید می‌شود.

وی با بیان اینکه در پایان برنامه پنجم توسعه باید 25 درصد از کل محصولات کشاورزی به صورت سالم یا (IPM) تولید شوند افزود: اگر توسعه محصولات ارگانیک با حمایت‌ها و بسترسازی‌های دولتی با همین روند ادامه یابد سطح زیرکشت این محصولات در پایان برنامه پنجم توسعه به یک میلیون هکتار خواهد رسید.

دبیر انجمن ارگانیک ایران افزود: برخی از محصولات تولید شده ارگانیک بوده و برخی دیگر نیز در حال گذار به ارگانیک هستند اما از آنجا که میزان تولید این محصولات محدود و متنوع بوده، آمار دقیقی از آنها وجود ندارد.

مهدی‌پور با بیان اینکه کشاورزی ارگانیک از صادرات آغاز شده و رونق گرفت عنوان کرد: پیش از شروع برنامه‌ریزی برای تولید محصولات ارگانیک در کشور برخی از تولیدکنندگان دارای سابقه‌ی 10 ساله در تولید و صادرات محصولات ارگانیک بودند.

وی خاطرنشان کرد: محصولات ارگانیک ایرانی شامل پسته، مغز پسته وحشی، اسانس گل، گل محمدی، گلاب و زعفران هستند که به کشورهایی مانند هلند، انگلستان، آمریکا، ژاپن و کشورهای حاشیه خلیج فارس صادرات می‌شوند.

دبیر انجمن ارگانیک ایران با بیان اینکه هزینه تولید محصولات ارگانیک کشاورزی بالاتر از محصولات نیمه ارگانیک و سالم است گفت: این محصولات به دلیل هزینه‌های تولید بالاتر و ویژگی‌ها و مزایایی که برای سلامت آب، خاک، محیط زیست و انسان دارند تا حدی نسبت به محصولات سالم و نیمه ارگانیک گران‌تر هستند اما دولت می‌تواند با یارانه هدفمند و مدیریت شده به تولیدکنندگان محصولات ارگاینک، آموزش و ترغیب کشاورزان برای تولید و فراهم کردن بستر مناسب برای عرضه مستقیم این محصولات، سطح زیر کشت، تولید و مصرف داخلی محصولات ارگانیک را افزایش دهد.

مهدی پور با بیان اینکه حفظ سلامت مردم و حفظ محیط زیست مهم‌تر از صادرات محصولاات ارگانیک است اظهار کرد: برای اینکه قیمت‌ محصولات ارگانیک بیش از حد افزایش نیابد، هماهنگی‌هایی با شهرداری‌ها و سازمان میادین میوه و تره‌بار صورت گرفته تا تولیدکنندگان بزرگ محصولات ارگانیک بتوانند محصول خود را به صورت مستقیم در غرفه‌های اختصاصی خود در میادین تره‌بار عرضه کنند.

به گفته وی توسعه غرفه‌های عرضه محصولات ارگانیک در میادین تره‌بار در راستای حذف واسطه‌ها و جلوگیری از افزایش بیش از حد قیمت این محصولات نسبت به دیگر محصولات کشاورزی است.

دبیر انجمن ارگانیک ایران با بیان اینکه از نظر فرهنگ‌سازی در زمینه محصولات ارگانیک رتبه دوم در منطقه را داریم عنوان کرد: حدود 68 میلیون هکتار از اراضی جهان تحت مدیریت ارگانیک است که حدود 35 میلیون هکتار آن به صورت برداشت از عرصه طبیعی بوده و مابقی آن از مزارع و باغات تحت مدیریت و کنترل کشاورزان است.

مهدی‌پور درباره میزان فروش محصولات ارگانیک گفت: میزان فروش محصولات ارگانیک در سال 2011 حدود 50 میلیارد یورو بود که در این میان حدود 22 میلیارد یورو به اتحادیه اروپا و آمریکا اختصاص داشت. همچنین آسیای شرقی حدود یک میلیارد یورو و عربستان و کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز حدود سه دهم میلیارد یورو فروش داشتند اما در ایران فروش ناچیزی صورت گرفته و آمار دقیقی از آن در دست نیست.

وی با اشاره به اینکه پروسه‌ی تأیید محصولات ارگانیک در کشور، مطابق با استانداردهای جهانی است تصریح کرد: برای تأیید محصولات ارگانیک، سازمان‌های مستقل و تأیید شده از سوی مراجع ذی‌صلاح به صورت مستقل به بازرسی و صدور گواهی به این محصولات می‌پردازند.






نقل از :ایسنا

کد: 2712 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ دوشنبه ۱۱ دي بازدید: 2004 ساعت: 10:59 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ایران برای تصاحب جایگاه دهم تولید دنیا در محصولات کشاورزی ارگانیک چه برنامه‌ای دارد؟ ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۴ آذر
2 معیارهای تشخیص سبزی ها و میوه های ارگانیک ۱۳۹۹ دوشنبه ۱۴ مهر
3 کافه رستوران شهاب حسینی آغاز به کار کرد ۱۳۹۷ شنبه ۱۸ اسفند
4 افزایش تولید محصولات ارگانیک در دستورکار دولت قرار گرفت/ واردات محصولات تراریخته باید ممنوع شود ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ آذر
5 برندسازی و بازاریابی محصولات ارگانیک در دستور کار منطقه آزاد انزلی ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۴ آذر
6 علائم ناشی از سندرم روده‌ تحریک‌پذیر را بشناسید ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۴ آذر
7 چگونه با ته مانده سبزیجات سبزی بکاریم ۱۳۹۶ دوشنبه ۶ شهريور
8 شیرینی صرفه جویی آب در مزارع با گرمک ارگانیک کردستان ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۵ مرداد
9 بدنتان هر روز را با این روش ها سم زدایی کنید ۱۳۹۶ شنبه ۱۴ مرداد
10 5 مواد غذایی که سیستم اسمنی بدن را تقویت می کند ۱۳۹۶ شنبه ۷ مرداد
11 تنها ۲ درصد عسل تولیدی صادراتی است/افزایش صادرات با تولید عسل ارگانیک ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۳ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  فوت های کوزه گری برای یک چای خوش طعم فوت های کوزه گری برای یک چای خوش طعمفراموش نكنید گ...

  میان‌وعهده‌های انرژی‌زا برای دانش آموزان یک متخصص تغذیه ساندویچ تخم مرغ را به دلیل انرژی‌ز...

  این سبزی دشمن فراموشی است کرفس حاوی نوعی فلاونوئید است که مانع از بروز پروسه...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت