به گزارش لقمه، ˈعلی بایگانهˈ افزود: عراق، ترکیه، آسیای میانه و حاشیه خلیج فارس از مهمترین کشورهای همسایه ایران هستند که سال گذشته سیر استان را خریداری کردند. وی اظهار داشت: سیر خشک همدان با سابقه ای طولانی در بین مصرف کنندگان داخلی و خارجی در سبد غذایی و شرکت های تولید دارویی و بهداشتی و به عنوان محصولی راهبردی در کشور مورد توجه مسوولان قرار گرفته است. وی با اشاره به نقش موثر سیر که در صنایع غذایی، دارویی و سلامت خانواده افزود: سیر با توجه به نوع کاشت، داشت و برداشت آن می تواند یکی از محصولات مهم کشور در سبد تولید محصولات کشاورزی و سبد صادراتی با ارزش افزوده بسیار بالا رتبه بندی شود بنابراین نیاز به برنامه ریزی مدون و تدوین استراتژی حضور در بازار داخلی داخلی، منطقه ای و بین المللی دارد. معاون زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان همدان همچنین سطح زیر کشت سیر در اراضی زراعی این استان را سه هزار و 200 هکتار عنوان کرد و افزود: این استان با تولید سالانه 42 هزار تن سیر رتبه نخست تولید این محصول را در کشور دارد. بایگانه همچنین بیان کرد: 78 درصد تولیدات بخش کشاورزی استان همدان مربوط به زراعت است و این استان در تولید سیب زمینی و سیر رتبه نخست و رتبه سوم در تولید جو و یونجه، رتبه چهارم در تولید کلزا، رتبه پنجم در تولید ذرت و چغندرقند و رتبه ششم را در تولید گندم دارد.