سرد مزاجان و خوردن غذاهایی با طبع سرد


اگر افراد بعد از مصرف غذاهایی که طبع سرد دارد، دچار دل‌پیچه شوند، معلوم می‌شود که طبع سردی دارند؛ چون مواد غذایی دارای طبع سرد در سردمزاجان به سختی هضم می‌شود.

به گزارش لقمه، طبع گرم به معنای آن است که چه میزان انرژی در مواد و عناصر وجود دارد، اگر مواد غذایی دارای عناصر فعال و پرانرژی باشند مانند قندها، چربی‌ها و پروتئین، این مواد دارای طبع گرم است. به طور کلی مواد انرژی‌زا دارای طبع گرم است و موادی که دیرهضم بوده و مدت زمانی طول می‌کشد تا انرژی آن به دست آید، دارای طبع سرد است.

از طرفی موادی که بلافاصله بعد از ورود به بدن باعث ایجاد و تولید آنزیم‌های فعال می‌شود، دارای طبع گرم است و موادی که دیرتر این کار را انجام می‌دهد، دارای طبع سرد است.

موادی که کبد را فعال می‌کنند، دارای طبع گرم بوده و موادی که کبد را آرام می‌کند، طبع سرد دارد.

موادی که باعث تولید و ترشح صفرا می‌شود، دارای طبع گرم است و موادی که نیاز به صفرا نداشته و نیاز به سودا و اسید دارد، دارای طبع سرد است.

اگر افراد بعد از خوردن غذاهایی که طبع سرد دارد، دچار دل‌پیچه شوند، طبع سردی دارند؛ به دلیل اینکه مواد غذایی دارای طبع سرد در سردمزاجان به سختی هضم می‌شود ولی اگر افراد بعد از خوردن مواد غذایی سرد احساس راحتی و آرامش می‌کنند، باید بدانند که فردی گرم مزاج هستند.

همچنین اگر وقتی خوراکی‌های دارای طبع گرم را مصرف می‌کنند و سر و صورتشان پرجوش می‌شود، دارای طبع گرم هستند ولی اگر بعد از خوردن این مواد اندکی سرحال و پرانرژی شدند، باید بدانند که طبعشان سرد است.

سید محمد ابراهیم ابراهیمی، محقق طب اسلامی می‌گوید: افرادی که دارای طبیعت سرد وترند، نسبت به هوای گرم تابستان اظهار خشنودی و نسبت به هوای سرد زمستان اظهار ناراحتی می‌کنند.

به گفته وی، افراد سردمزاج کسانی هستند که از کولر فرار می‌کنند، لباس‌های زیاد می‌پوشند و گرمای تابستان برایشان خوشایند است همچنین مصرف غذاهایی با طبیعت سرد موجب بروز دل درد در آن‌ها می‌شود.

این محقق طب اسلامی می‌افزاید: افرادی که دارای طبیعت سرد و تر هستند معمولاً سفیدپوست و تپل هستند همچنین بسیار خوش‌خواب هستند و همیشه از خستگی بدنشان شکایت می‌کنند و درد مفاصل، نفخ و شکم بزرگی دارند.

ابراهیمی ادامه می‌دهد: مصرف داروهایی که دارای طبیعت گرم و خشک است، موجب کاهش رطوبت بدن سرد مزاجان می‌شود و بیماری‌های این افراد را کاهش می‌دهد.

وی اضافه می‌کند: رفع سردی و تری بدن موجب افزایش فعالیت، بهبود حافظه و کاهش وزن این افراد می‌شود؛ افراد بلغمی در برقراری ارتباط با دیگران دچار مشکلاتی هستند و به خوبی نمی‌توانند ارتباط برقرار کنند که با اصلاح طبع و مصرف مواد غذایی گرم از قبیل ارده، خرما و شیره می‌توان سردی مزاج آن‌ها را کاهش داد.

ابراهیمی عنوان می‌کند: اگر افراد در مصرف غذا اعتدال را رعایت کنند یعنی غذاهای با طبع گرم را همراه غذاهای با طبع سرد و غذاهای با طبع سرد را همراه با غذاهای طبع گرم مصرف کنند مشکلی برایشان پیش نخواهد آمد.

سید علی ابوالحبیب، محقق طب اسلامی می‌گوید: افرادی که دارای طبیعت گرم و خشک هستند به افراد صفراوی شهرت دارند.

به گفته وی، افراد گرم مزاج بهتر است بذرهای ملین مانند خاکشیر، اسفرزه، تخم ریحان، تخم مرو، بارهنگ، بالنگ، ترشی‌های طبیعی، مغز فلوس، شیر خشت و ترنجبین همچنین عسل را به مقدار کم و همراه با لیموترش تازه و به صورت شربت مصرف کنند.

این محقق طب اسلامی می‌افزاید: اگر کبد افراد سالم باشد، بدن آن‌ها از ابتلا به بیماری‌ها مصون است؛ به همین دلیل افراد باید سعی کنند مواد غذایی که از کبد محافظت می‌کند را بیشتر مصرف کنند.

ابوالحبیب عنوان می‌کند: مصرف کاسنی، شاتره، آب زرشک، آب انار، سوپ و آش جو، سبزی‌ها و میوه‌ها همچنین آلو و مواد غذایی ملین از کبد محافظت می‌کند.

 


نقل از :فارس

کد: 3117 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ چهارشنبه ۱۱ بهمن بازدید: 12284 ساعت: 1:40 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 خطرات مصرف داروی کتامین برای زنان باردار ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۹ شهريور
2 کشف ۸۵۲ کیلوگرم مرغ فاسد در یکی از سردخانه‌های شهر درگهان ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۴ مرداد
3 کلاهبرداری ۱۵ میلیاردی از یک شرکت خصوصی عرضه گوشت در تهران ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
4 خود را در مقابل سرماخوردگی بیمه کنید/ تقویت ایمنی بدن با آنتی اکسیدان ۱۴۰۲ چهارشنبه ۹ اسفند
5 دلایل افزایش قیمت گوجه فرنگی در فصل سرما/راه چاره چیست؟ ۱۴۰۲ جمعه ۱۷ آذر
6 تغذیه فصل پاییز/ مزاج سرد و خشک چه بخورد؟ ۱۴۰۲ جمعه ۷ مهر
7 بهترین نوشیدنی به وقت افطار ۱۴۰۲ جمعه ۲۵ فروردين
8 آشنایی با غذاهای مخصوص روزهای سرد سال ۱۴۰۱ يکشنبه ۲۵ دي
9 نیاز کشور به اجرای ۱۰ میلیون هکتار کشاورزی قراردادی برای تامین امنیت غذایی ۱۴۰۱ دوشنبه ۱۲ دي
10 کمبود آنتی بیوتیک و داروهای ضدویروسی در فصل سرد سال ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۵ آذر
11 در آلودگی هوا چه بخوریم چه نخوریم؟ ۱۴۰۱ دوشنبه ۳۰ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  نوشیدن چای جوشیده ممنوع! مصرف شیر همراه با چای موجب می شود اگزالات چای با ک...

  آرام خوردن و درست جویدن غذا در توصیه های بهداشتی همیشه به خوردن غذا با آرامش و...

  اعتیاد به تخمه شکستن چگونه ایجاد می شود؟ پایگاه خبری لقمه: یک متخصص تغذیه در خصوص مصرف بی ح...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

بهترین راه جلوگیری از آفت‌زدگی حبوبات معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: از مخلوط مواد شیمیایی مانند جوهر نمک و جرم‌بر با فرآورده‌های سفید کننده به دلیل تولید بخارات و گازهای بسیار سمی و خفه کننده، جداً خودداری کنید.
تولید و صادرات پسته با چه چالش هایی روبروست؟ پایگاه خبری لقمه: حکایت تولید و صادرات پسته مصداق ضرب‌المثل معروف شده که «درونش خودمان را کشته، بیرونش مردم را»؛ قیمت این محصول برای مردم کشورمان آنقدر زیاد است که خیلی‌ها امکان خریدش را ندارند اما تولیدکنندگان آن در عین حال از قیمت پایین آن به نسبت هزینه‌ها می‌نالند و خواهان حمایت دولت هستند.
توجه ویژه به بخش كشاورزی و امنیت غذایی در دولت آینده ضروری است پایگاه خبری لقمه: دكتر حامد نجفی معتقد است توجه ویژه دولت آینده به بخش كشاورزی و امنیت غذایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
کاهش چربی خون با گیاهان سطح بالای چربی یا کلسترول خون می‌تواند باعث عوارضی مانند آترواسکلروز (سفت و شکسته شدن عروق)، فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی و عروقی، افزایش شانس ابتلا به سکته مغزی، کبد چرب و... شود.