مادران لنگه کفش را از کنار سفره بردارند


احمدخداداد گفت: متأسفانه بد غذایی کودکان، معضل امروز مادران شده است.مادران واقعاً نگران هستند و اصرار دارند برای رفع بد غذایی و کم غذایی کودکانشان چاره‌ای بیابند.

به گزارش لقمه، این فوق تخصص گوارش و کبد کودکان در ادامه با توجه به نگرانی‌های مادران گفت: در گذشته، کسی بچه‌ها را دعوت به غذاخوردن نمی‌کرد تا سفره پهن می‌شد بچه‌ها سر سفره می‌آمدند و غذا می‌خوردند. اما متأسفانه این روزها سفره غذا به میدان جنگ تبدیل شده است از مادر اصرار و از بچه انکار.

 خداداد افزود: شاید شایع‌ترین دلیل بی اشتهایی کودکان، دقت و دلسوزی و فشار مادران باشد.

وی گفت: این روزها بچه‌ها استقلال غذایی ندارند. از یک طرف عسل و پنیر به بچه می‌دهند، یک ساعت بعد پوره سیب‌زمینی، ساعت بعد میوه و این روند را مصرانه ادامه می‌دهند؛ معلوم است که بچه‌ها واکنش نشان می‌دهند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: بهتر است کمی به بچه‌ها و خواسته‌هایشان احترام بگذاریم و اجازه دهیم بچه‌ها استقلال غذایی داشته باشند در آن صورت مادران خواهند دید که بچه‌ها چقدر راحت با غذای خود کنار می‌آیند.

این متخصص گوارش و کبد کودکان با بیان این مطلب که مدام نباید به بچه‌ها امر و نهی کرد به مادران توصیه کرد که از ایراد گرفتن های نابجا بپرهیزند و غذاها و لقمه‌ها را در حدی تهیه کنند که بچه‌ها بتوانند به راحتی با قاشق بردارند یا اگر خواستند با انگشت بردارند.

خداداد افزود: رفتار تغذیه‌ای مهمتر از خود غذاست و ما باید مهارت شاد خوردن را بلد باشیم و جنبه‌های مختلف روحی و روانی تغذیه را در نظر گرفته و به بچه‌ها انگیزه خوردن بدهیم.

وی گفت: اگر فرزندمان، فقط یک لقمه از غذا را خورد او را تشویق کنیم و بگوییم چقدر رنگ صورتت باز شده، داری بزرگ می‌شوی و... ؛ مادران باید این گونه رفتار کنند و ذره‌های شادی را کم کم به بچه‌ها تزریق کنند نه اینکه یک لنگه کفش کنار سفره قرار دهند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با انتقاد از گنجاندن چربی و نمک به میزان نامناسب در غذای کودکان گفت: اگر بخواهیم بچه‌هایمان در نوجوانی دچار فشار خون و چاقی نشوند باید از کودکی از چربی‌های مفید مثل روغن زیتون و روغن هسته انگو در غذاها استفاده کرد و نمکدان را از سر میز غذا حذف کرد.

وی به نیاز بچه‌ها به گوشت، پنیر، عسل و گردو و ریز مغزی‌های مفید اشاره کرد و گفت: دادن قطره آهن تا دو سالگی و بعد از آن استفاده از شربت «روی» به مقدار کم در کنار رفتار خوب والدین می‌تواند در تحریک و اشتها زایی کودکان تأثیر بسزایی داشته باشد.


نقل از :فارس

کد: 3192 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ يکشنبه ۲۲ بهمن بازدید: 2371 ساعت: 3:33 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 وضعیت بازار کالاهای اساسی در ماه رمضان/هزینه برخی از اقلام سفره افطار چقدر است ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
2 اصول تغذیه مناسب در ماه مبارک رمضان ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
3 توصیه های دارویی و تغذیه‌ای به روزه داران/ خودسرانه دارو را قطع نکنید ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
4 خود را در مقابل سرماخوردگی بیمه کنید/ تقویت ایمنی بدن با آنتی اکسیدان ۱۴۰۲ چهارشنبه ۹ اسفند
5 هشدار وزارت بهداشت در مورد مصرف نمک رنگی ۱۴۰۲ شنبه ۷ بهمن
6 مصرف نمک در پخت نان صدای وزارت بهداشت را هم درآورد/خطر ابتلا به دیابت با مصرف نمک زیاد ۱۴۰۲ جمعه ۶ بهمن
7 برنامه غذایی برای مقابله با کاهش تنگی نفس ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۷ دي
8 کنار گذاشتن نسخه آمریکایی از صنعت دام و طیور ایران ۱۴۰۲ شنبه ۴ آذر
9 مقدار مجاز مصرف نمک در افراد بالای ۵۰ سال و کودکان ۱۴۰۲ شنبه ۲۹ مهر
10 چگونه غذای سالم بخوریم/ راهکارهای کاهش مصرف نمک و چربی ۱۴۰۲ شنبه ۱۵ مهر
11 تغذیه فصل پاییز/ مزاج سرد و خشک چه بخورد؟ ۱۴۰۲ جمعه ۷ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت