به گزارش لقمه، عفت رییسی سرحدی گفت: در حال حاضر هزینه تمامشده عسل درجه یک، 15 هزار تومان است. وی با بیان اینکه هر کیلوگرم عسل طبیعی درجه یک در خردهفروشیها 17 تا 20 هزار تومان به دست مصرفکننده میرسد، عنوان کرد: برخی از عسلهای خاص مانند عسل ارگانیک حدود 30 هزار تومان فروخته میشود. مدیر عامل اتحادیه سراسری زنبورداران توصیه کرد: مصرفکنندگان عسل را بیش از کیلویی 30 هزار تومان نخرند چرا بهترین پاسخ به گرانفروشان، نخریدن است. کاهش صادرات عسل به دلیل ضعیف بودن بستهبندی رییسی سرحدی از افزایش 30 درصدی تولید عسل در امسال خبر داد و گفت: علیرغم پیشبینیهای صورت گرفته برای صادرات 10 هزار تنی عسل، به دلیل ضعف در بستهبندی تاکنون حدود 6000 تن از این محصول صادر شده است. وی اظهار کرد: امسال از حدود پنج میلیون و 330 هزار کلونی زنبور عسل حدود 5000 تن عسل تولید شد که نسبت به سال گذشته 30 درصد افزایش داشته است. مدیرعامل اتحادیه سراسر زنبورداران افزود: علت افزایش تولید عسل در امسال، سرمایهگذاری بخش خصوصی و پرداخت وامهای زودبازده دولتی بود که اشتغالزایی و افزایش تولید را به دنبال داشت. به گفته رییسی، میانگین برداشت عسل طبیعی با احتساب دو بار برداشت در سال، حدود 13 کیلوگرم بوده که میتوان آن را افزایش داد. وی عنوان کرد: 95 درصد از کندوهای زنبور عسل، کندوهای مدرن و چوبی بوده که قابلیت جابهجایی و بازدید را دارند و بقیه کندوها سنتی است. شیرینی عسل ایرانی به کام ترکیه مدیر عامل اتحادیه سراسری زنبورداران ادامه داد: امسال با توجه به افزایش تولید، انتظار میرفت 10 هزار تن عسل به بازارهای جهانی صادر شود اما به دلیل بازار پسند نبودن بستهبندی حدود 10 هزار تن کلونی و 6000 تن عسل به کشورهایی همچون ترکیه، افغانستان، کردستان و عراق صادر شد. رییسی سرحدی گفت: امسال عمده عسلهای ایرانی به صورت فلهای صادر شد و از آنجا که 40 درصد از سهم عسل صادراتی ایران به کشور ترکیه تعلق دارد، با بستهبندی و برند این کشور به دیگر بازارهای جهانی صادر شد و سود صادرات عسل ایرانی به جیب این کشور رفت. وی گفت: امسال بخش عمدهای از عسل صادراتی از مبادی غیر رسمی به کشورهای متقاضی ارسال میشود اما با توجه به ارزآوری بالای عسل ایرانی، بهتر است صادرات این محصول در گمرکات کشور به ثبت برسد. مدیر عامل اتحادیه سراسری زنبورداران با بیان اینکه برنامهریزی دقیق کوتاه و میانمدت میتواند افزایش تولید عسل در ایران را استمرار دهد، گفت: حدود 63 هزار زنبوردار در کشور فعال هستند که در صورت ادامهی سرمایهگذاری و استمرار افزایش تولید، در سال آینده حدود 20 درصد به تولید عسل افزوده میشود. سرانه مصرف عسل ایرانیان به 610 گرم رسید رییسی سرحدی عنوان کرد: سال گذشته سرانهی مصرف عسل حدود 480 گرم بود که امسال به حدود 610 گرم رسیده است. ایران با داشتن شرایط جغرافیایی و آب و هوایی متفاوت یکی از تولیدکنندگان عسل مرغوب در جهان محسوب میشود و با تولید حدود 50 هزار تن عسل در سال، یازدهمین تولیدکننده این محصول در جهان به شمار میرود.