توصیه‌های غذایی برای بیماران مبتلا به نقرس


نقرس بیماری‌ای است که با افزایش اسیداوریک خون، التهاب مفصلی دردناک به صورت درد در اندام تحتانی و در درجه اول انگشت شصت پا و سنگ‌های کلیوی ظاهر می‌شود.

به گزارش لقمه،  یکی از مهمترین مسائل در رژیم غذایی این بیماران محدودیت در پورین دریافتی برای پائین آوردن سطح اسیداوریک در بدن است. منابع غذایی دارای پورین فراوان عبارتند از: جگر، کلیه، کله‌پاچه، سیرابی شیردان، دل، قلوه، ساردین و عصاره گوشت که باید از رژیم غذایی حذف شوند. منابع متوسط پورین مانند ماهی و غذاهای دریایی، گوشت، لوبیا، نخود، زردچوبه، قارچ خوراکی، گل کلم و اسفناج با توجه به وضعیت بیمار و حمله حاد نقرس باید محدود و یا حذف شوند. غذاهایی که پورین ندارند و استفاده از آنها برای این بیماران آزاد است عبارتند از: نان و غلات، شیر و فرآورده‌های لبنی، تخم‌مرغ، میوه‌ها و سبزی‌ها.

برای افزایش دفع اسیداوریک لازم است بیماران رژیم غذایی پرکربوهیدرات (مثل نان، برنج، ماکارونی، غلات و غیره) و کم چربی داشته باشند و به خصوص در وعده‌های شام از خوردن غذاهای سنگین و زیاد پرهیز کنند. رسیدن به وزن مطلوب و حفظ آن برای این بیماران از اهمیت خاص برخوردار است. بنابراین باید سعی کنند با رژیم غذایی متعادل و انجام حرکات ورزشی و به خصوص پیاده‌روی، وزن خود را در حد ایده‌آل حفظ کنند. برای پیشگیری از ایجاد سنگ‌های کلیوی نوشیدن آب و مایعات به مقدار فراوان برای این بیماران توصیه می‌شود. نوشیدن حدود 3 لیتر مایعات (12لیوان) برای این بیماران ضروری است. از مصرف نوشیدنی‌های حاوی الکل پرهیز کنند. مصرف روزانه نباید از 120-90 گرم (ران کامل مرغ یا دو تکه ماهی) بیشتر باشد. داشتن رژیم غذایی و وزن مناسب می‌تواند به مقدار زیادی از عوارض بیماری پیشگیری کند.


نقل از :مردم سالاری

کد: 3452 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ يکشنبه ۲۰ اسفند بازدید: 4742 ساعت: 7:51 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 چگونه اسید معده را در ماه رمضان کنترل کنیم؟ ۱۴۰۴ چهارشنبه ۷ فروردين
2 اینفوگرافیک/ آسنایی با ۸ ماده غذایی ضد سرطان ۱۴۰۱ دوشنبه ۲۴ بهمن
3 چگونه در دوران شیردهی دچار چاقی نشویم؟ ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۱ دي
4 مصرف بادام سبب تقویت سلامت روده ها می شود ۱۴۰۱ شنبه ۷ آبان
5 قیمت جهانی گندم 12 دلار افزایش یافت ۱۴۰۱ جمعه ۸ مهر
6 عیال وارترین مرد ایران با ۲۶ زن و ۱۹۵ فرزند را بیشتر بشناسید + عکس ۱۴۰۱ چهارشنبه ۲۶ مرداد
7 مروری بر ۳۰ خاصیت بی نظیر خربزه/مصلح خربزه چیست ؟ ۱۴۰۱ سه شنبه ۴ مرداد
8 خطر سحری نخوردن چیست؟ ۱۴۰۱ دوشنبه ۲۹ فروردين
9 خواص لاغری تخم شربتی را بشناسید ۱۴۰۰ چهارشنبه ۳۰ تير
10 باید و نبایدهای مصرف روغن‌های حیوانی ۱۴۰۰ شنبه ۱ خرداد
11 میوه های با کمترین و بیشترین محتوای قند را بشناسید ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۵ اسفند


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مصرف نمک در پخت نان صدای وزارت بهداشت را هم درآورد/خطر ابتلا به دیابت با مصرف نمک زیاد پایگاه خبری لقمه: مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وز...

  میوه طالبی را همراه غذا مصرف كنید یك متخصص علوم تغذیه در یزد با بیان این كه ویتامین ...

  غذاهایی که نباید در بهار مصرف کرد/معرفی خوراکی‌های لطیف استاد دانشکده طب سنتی تهران گفت: مصرف خوراکی‌هاى ل...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت