به گزارش لقمه، یکی از مهمترین مسائل در رژیم غذایی این بیماران محدودیت در پورین دریافتی برای پائین آوردن سطح اسیداوریک در بدن است. منابع غذایی دارای پورین فراوان عبارتند از: جگر، کلیه، کلهپاچه، سیرابی شیردان، دل، قلوه، ساردین و عصاره گوشت که باید از رژیم غذایی حذف شوند. منابع متوسط پورین مانند ماهی و غذاهای دریایی، گوشت، لوبیا، نخود، زردچوبه، قارچ خوراکی، گل کلم و اسفناج با توجه به وضعیت بیمار و حمله حاد نقرس باید محدود و یا حذف شوند. غذاهایی که پورین ندارند و استفاده از آنها برای این بیماران آزاد است عبارتند از: نان و غلات، شیر و فرآوردههای لبنی، تخممرغ، میوهها و سبزیها. برای افزایش دفع اسیداوریک لازم است بیماران رژیم غذایی پرکربوهیدرات (مثل نان، برنج، ماکارونی، غلات و غیره) و کم چربی داشته باشند و به خصوص در وعدههای شام از خوردن غذاهای سنگین و زیاد پرهیز کنند. رسیدن به وزن مطلوب و حفظ آن برای این بیماران از اهمیت خاص برخوردار است. بنابراین باید سعی کنند با رژیم غذایی متعادل و انجام حرکات ورزشی و به خصوص پیادهروی، وزن خود را در حد ایدهآل حفظ کنند. برای پیشگیری از ایجاد سنگهای کلیوی نوشیدن آب و مایعات به مقدار فراوان برای این بیماران توصیه میشود. نوشیدن حدود 3 لیتر مایعات (12لیوان) برای این بیماران ضروری است. از مصرف نوشیدنیهای حاوی الکل پرهیز کنند. مصرف روزانه نباید از 120-90 گرم (ران کامل مرغ یا دو تکه ماهی) بیشتر باشد. داشتن رژیم غذایی و وزن مناسب میتواند به مقدار زیادی از عوارض بیماری پیشگیری کند.