از سفره یک بار مصرف استفاده نکنید


در صورت ریختن غذا در سفره حتما آن را به طور کامل با آب گرم و مایع شوینده بشویید و زیر نور خورشید قرار دهید.

به گزارش لقمه، مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه‌ای مرکز بهداشت نیشابور گفت: تمیز کردن سفره بعد از غذاخوردن، آن هم سفره بزرگی که تعداد زیادی مهمان در آن غذا خورده‌‏اند، کار آسانی نیست، به همین خاطر بعضی‌ها ترجیح می‌‏دهند از سفره‌‏های یک‌بار مصرف پلاستیکی استفاده کنند و جمع کردن و دور انداختن تمام سفره با باقی‌مانده غذاها و آشغال‌های داخل آن را خیلی لذت‏بخش می‏‌دانند.

مهندس نعمت‌الله معروفی افزود: این کار به محیط زیست آسیب می‌رساند، بنابراین بهتر است برای حفظ زمین پاک و سلامت آیندگان‏مان هم که شده زحمت تمیز کردن و شستن سفره را بپذیریم.

وی یادآور شد: سفره‌هایی را در موقع خرید انتخاب کنید که پشت و روی‌شان معلوم است تا همیشه از سطح رویی سفره استفاده کنید.

معروفی ادامه داد: سفره‏‌های پشت کرک‏دار، گرد و خاک و آلودگی بیشتری به خودشان می‌گیرند، همچنین سفره‌هایی که سطح صاف دارند نسبت به سفره‏‌های طرح‏ برجسته، بهتر و راحت‏تر تمیز می‌‏شوند.

وی ادامه داد: بهتر است اندازه سفره‏ غذا با تعداد نفرات و تعداد افراد خانواده تناسب داشته باشد تا شستن، پهن‌کردن و جمع‌کردن آن راحت‌‏تر باشد.

مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه‌ای مرکز بهداشت نیشابور عنوان کرد: در هنگام چیدن ظروف یا توزیع غذا به‌هیچ عنوان روی سفره راه نروید.

معروفی ادامه داد: تکه‌‏های غذا مانند استخوان‏‌های خورش و هسته آلو را در سفره نیندازید و برای این کار از ظرف مخصوصی استفاده کنید.

وی خاطرنشان کرد: در صورت ریختن غذا در سفره حتما آن را به طور کامل با آب گرم و مایع شوینده بشویید و زیر نور خورشید قرار دهید.

مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه‌ای مرکز بهداشت نیشابور گفت: هنگام جمع کردن سفره، ابتدا دو سر سفره را روی هم قرار دهید و سپس آن را به دفعات لازم تا کنید، با این کار قسمت زیر سفره که روی زمین بوده ‏است، با سطح داخلی آن که محل قرار دادن غذا است، تماس پیدا نکند.

معروفی افزود: باقی‌مانده نان را از سفره بردارید، زیرا ماندن نان در سفره موجب کپک‌زدن نان می‌‏شود و نان را نیز در پارچه‏‌ای نخی بپیچید سپس در کیسه پلاستیکی قرار داده و در یخچال نگهداری کنید.


نقل از :ایسنا

کد: 3827 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ پنج شنبه ۱۹ ارديبهشت بازدید: 3940 ساعت: 9:59 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ضرورت تولید غذاهای با ماندگاری بالا برای زائران اربعین ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ مرداد
2 تجلیل از ۱۵۰ پیرغلام حسینی/اعطای «نشان حبیب» به آشپزها و آبدارچی‌های پیشکسوت هیئات حسینی ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۰ خرداد
3 وضعیت بازار کالاهای اساسی در ماه رمضان/هزینه برخی از اقلام سفره افطار چقدر است ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
4 دلایل پلمب شدن چهار سفره خانه در پرند ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۲ دي
5 «سفره افطار» ثبت جهانی یونسکو شد ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۵ آذر
6 خورشت سبزی که قورمه سبزی نیست!/همه چیز در مورد خورشت کرفس ۱۴۰۲ دوشنبه ۶ آذر
7 توصیه های طب ایرانی برای تغذیه زائران اربعین ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ شهريور
8 روایت نذری متفاوت اهالی روستای اراضی/ میزبانی ۳٠٠ ساله از عزاداران حسینی ۱۴۰۲ پنج شنبه ۵ مرداد
9 دومین سفره افطار در قدس بر روی دیوارنگاره های تهران اکران شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ فروردين
10 «فراوانی» و «قیمت» خطوط قرمز وزارت جهاد کشاورزی است ۱۴۰۲ جمعه ۴ فروردين
11 نیمی از محصولات کشاورزی ایران به ضایعات تبدیل می شود! ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲۷ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  78 درصد کودکان ایرانی از کمبود ویتامین D3 رنج می برند/آسم در کودکان جنبه آلرژیک دارد پایگاه خبری لقمه: دبیر اجرایی دهمین کنگره اورژانس‌...

  مواد غذایی پایین آورنده کلسترول خون لقمه: افزایش کلسترول خون یکی از عواملی است که جوام...

  پرخوری عصبی را بشناسیم پایگاه خبری لقمه: در این بخش سعی داریم شما عزیزان ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

سبزی فریزری بهتر است یا خشک شده؟ متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند روزانه حداقل پنج سهم میوه و سبزیجات باید در سبد غذایی افراد قرار بگیرد چرا که این مواد غذایی انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری را به بدن می‌رسانند. البته هر چند وقت یک‌بار اخباری مبنی بر آلودگی سبزیجات به دلیل آبیاری با آب‌های آلوده یا کودهای غیراستاندارد مطرح می‌شود و کارشناسان از مردم می‌خواهند مثلا در تهران سبزیجات مصرف نکنند.
هنر و سینما در بسط فرهنگ محیط زیست نقشی موثر دارد پایگاه خبری لقمه: معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: هنر و سینما در بسط فرهنگ محیط زیست نقشی اساسی دارد و سازمان محیط زیست از برپایی ششمین جشنواره فیلم سبز حمایت می کند.
این روغن برای سرخ کردن نیست! برای سرخ کردن مواد غذایی تان از روغن زیتون به دلایل زیر استفاده نکنید.
تاثیر ایجاد دالان‌های امن برای ارسال غلات به خارج از بنادر اوکراین پایگاه خبری لقمه: مذاکرات بین روسیه، سازمان ملل، ترکیه و اوکراین بر شرایط عبور ایمن کاروان‌های غلات به خارج از اودسا و همچنین ادعاهای روسیه مبنی بر اینکه تحریم‌های غرب ارسال کودهای شیمیایی را محدود می‌کند، متمرکز است.