خورشت سبزی که قورمه سبزی نیست!/همه چیز در مورد خورشت کرفس


پایگاه خبری لقمه: فصل، فصل کرفس‌های ترد و تازه است و بهترین موقع برای درست کردن یک خورشت اعلای خوش رنگ و بو. پس لطفا بدون قیاس ناعادلانه این خورشت اصیل با قورمه سبزی، شخصیت مجزایی برای کرفس قائل شوید و به سفره‌هایتان تنوع بیشتری ببخشید.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، گرچه معمولا در هیچ فصلی برای تهیه کرفس، دست و پای آدم بسته نمی‌ماند اما مرغوب‌ترین کرفس‌ها در پاییز برداشت می‌شوند و اغلب کدبانوهای نکته‌سنج نیز این را می‌دانند و ذخیره این سبزی را می‌گذارند برای پاییز. اصلا به همین دلیل هم کرفس خوران در پاییز و زمستان، رونق بیشتری دارد و عطر و بوی این سبزی پرخاصیت، بیشتر از همیشه در خانه می‌پیچد.
 
خانم‌های خوش ذوق ایرانی برای طبخ کرفس، معمولا دو شیوه به کار می‌بندند؛ یکی قرمز و دیگری سبز که هرکدام طرفداران خاص خود را دارد. خورشت کرفس قرمز به سبک خورشت قیمه و صرفا با افزودن شاخه‌های کرفس به همان مواد، جان می‌گیرد و خورشت کرفس سبز هم که به نظر خیلی‌ها اصالت بیشتری دارد، معجونی از تمام شاخ و برگ‌های کرفس و چندین سبزی معطر دیگر است؛ این خورشت سبز، همانی است که بدون چانه زنی با مدعیان اصالت می‌خواهیم آدرسش را دنبال کنیم تا رسیدن به سفره‌های گرم ایرانی. 
 
 

آقایان خانه را هیچ وقت دست کم نگیرید، خصوصا در آشپزی و همکاری با همسر

نابرده رنج، گنج میسر نمی‌شود! 

طبیعی است که برای درست کردن یک خورشت اصیل و مهمتر از آن، پرخاصیت، باید دل به کار دهیم و بیشتر از همیشه مایه بگذاریم. گفتیم پرخاصیت اما از خواص کرفس به همین چند نکته که ضد دیابت، چربی، فشارخون، سنگ کلیه، استرس و چاقی است، بسنده می‌کنیم و می‌رویم سر اصل مطلب. خرید و حمل چند بوته کرفس که احتمالا قد و قامتش به نصف قد خودمان می‌رسد، نه اینکه کار سختی باشد اما بهتر است آن را به آقای خانه بسپاریم تا از همین ب بسم الله آن‌ها را در لذت پخت این خورشت سهیم کرده باشیم و حساب کار دستشان بیاید که از صفر تا صد یک غذا، ممکن است چقدر زمان بر باشد و پرزحمت.
 
توصیه ما این است که از این کرفس‌های پاییزی، چند کیلو بیشتر بخرید تا به قول قدیمی‌ها یکباره کاری کرده باشید و بتوانید برای چند وعده دیگر هم فریز کنید. البته کرفس، تنها سبزی این خورشت نیست و به مقداری جعفری و نعناع هم نیاز دارید که شاید پاک کردن و خرد کردن آن‌ها یک تعامل خانوادگی بطلبد و یک روز تعطیل. 
 

یک نکته درگوشی!

 
بگذارید یک نکته درگوشی هم بگوییم تا اگر دلتان خواست کارتان سبک‌تر شود و یا سبزی معطر در دسترستان نبود، از این روش جایگزین استفاده کنید. راستش را بخواهید بعضی‌ها برای خورشت کرفس به جای نعناع و جعفری، از مقداری سبزی قورمه استفاده می‌کنند که انصافا نه تنها چیزی از ارزش‌های این خورشت اصیل کم نمی‌کند، بلکه حتی درنهایت خورشت باقوام‌تری هم خواهید داشت. 
 
 

خرابکاری بچه ها، خاطره ای است دلنشین برای روزهای دورتر!

این سبزی‌ها و این فسقلی‌های خانه…

در اولین قدم باید شاخ و برگ کرفس‌ها را از هم جدا کنید. شاخه‌ها را خرد و جداگانه خیس کنید تا گل و لای آن گرفته شود؛ برگ کرفس‌ها را هم به همراه جعفری و نعناع، جداگانه بشویید و ریز خرد کنید. اگر در همین حین، مشتی کودکانه مقابل چشمانتان سبز شد تا حق خود را از این دنیا بگیرد، عصبانی نشوید و با صبر مادرانه همیشگی به کارتان ادامه دهید، چون چندسال دیگر با یاد همین حمله‌های انتحاری، خاطره بازی‌ها خواهید کرد. از دست فسقلی‌ها که کاری جز خرابکرای برنمی آید اما برگ برنده شما، بچه‌های بزرگتر و یا پدر آن هاست تا پای گاز بیایند و کار تفت دادن کرفس و سبزی‌ها را برعهده بگیرند؛ مطمئن باشید از پسش برمی آیند. اول باید شاخه‌های کرفس را تفت داد و سپس سبزی را برای سرخ شدن راهی تابه کرد و درنهایت هم بخش جذاب کار یعنی شروع یک کرفس پزان حرفه‌ای با چند قلم مواد اولیه. 
 

خورشتی بی نظیر با چند ماده اولیه ساده

مواد لازم برای ۴ نفر: 

کرفس: یک کیلو 
جعفری و نعناع تازه: نیم کیلو
پیاز: یک عدد 
گوشت خورشتی: ۲۵۰ گرم
نمک، فلفل و زدچوبه: به مقدار لازم
آبغوره و آبلیمو: به مقدار دلخواه
 
بارگذاشتن خورشتی مجلسی با یک بشمار سه
خان‌های اصلی را پشت سر گذاشتید و از اینجا به بعد می‌ماند بارگذاشتن خورشت و چند ساعت انتظار برای جاافتادن آن. طبق معمول باید با پیاز داغ شروع کنید و سپس گوشت را با آن تفت دهید. در همین حین زردچوبه و فلفل را اضافه کرده و کرفس‌ها و چند لیوان آب جوشیده را داخل قابلمه بریزید. آنقدری که آب روی کرفس‌ها را بگیرد، کفایت می‌کند، چون خود کرفس هم آب می‌اندازد و قرار نیست در دقایق پایانی پخت با دریایی از آب و شعله‌های بی‌زبان گاز برای لعاب دار شدن خورشت گلاویز شویم. بله به همین سادگی پخت خورشت تمام می‌شود؛ یعنی اگر کرفس آماده در فریزر داشته باشید، هر زمان که اراده کنید، با یک بشمار سه می‌توانید برای پذیرایی از خانواده و حتی مهمان ها، دست به کار شوید. 
 
 

خوردن این غذا با یادی از همسایه ها دلچسب تر می شود

یک پیاله هم برای همسایه، راه دوری نمی رود

 
حدودا ۳ تا ۴ ساعت زمان لازم است تا دسترنج‌تان جا بیفتد. فقط حواستان باشد که در نیم ساعت پایان پخت، ترکیبی از آبغوره و آبلیمو و نمک موردنیاز را به خورشت اضافه کنید؛ این چاشنی، فوت اصلی است و طعم غذا را از این رو به آن رو می‌کند. البته بعضی‌ها ارادت خاصی به لیموعمانی دارند که ایرادی هم ندارد اما در کمال احترام باید بگوییم لیموعمانی انتخاب چندان خوبی برای این خورشت نیست و همان ترکیبی که خدمتتان عرض کردیم، طعم مطبوع‌تری به این خورشت می‌دهد. 
 
سالاد شیرازی، سبزی خوردن، شور یا ترشی؟ اصلا قانون خاصی ندارد. چلو خورشت کرفس را با هرآنچه میلتان می‌کشد و مطلوب خانواده است، نوش جان کنید. اگر تمایل داشتید، بعد از این همه بو و برنگی که راه انداخته اید، یک پیاله از این خورشت را به نیت اموات برای همسایه دیوار به دیوارتان کنار بگذارید؛ نه تنها راه دوری نمی‌رود، بلکه جدای از خیر و برکتش، به خودتان هم بیشتر می چسبد. اگر باور ندارید، امتحان کنید؛ همچنین به خاطر داشته باشید که پیامبر خدا(ص) می فرمایند:«أحسِنْ مُجاوَرَة مَن جاوَرَکَ ، تَکُنْ مؤمنا»؛با همسایه ات نیکو همسایه دارى کن، تا مؤمن باشى.
 

خبرنگار: آزاده فضلی

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :فارس

کد: 15419 تاریخ نشر: ۱۴۰۲ دوشنبه ۶ آذر بازدید: 667 ساعت: 12:59 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 غذاهایی که باید در فصل های سرد بخورید! ۱۴۰۱ چهارشنبه ۱۳ مهر
2 خوردن کاهو مغز را 11 سال جوانتر می کند! ۱۳۹۶ شنبه ۲ دي
3 استقبال از بیماری ها با مصرف سالادهای آماده ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱ آذر
4 سلامت مردم؛ قربانی غذاهای ارزان‌قیمت ۱۳۹۶ شنبه ۶ آبان
5 سالاد سبزیجات؛ مخصوص رژیمی ها ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۹ مهر
6 افزایش مواد مغذی سالاد با افزودن روغن ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۹ مهر
7 طرز تهیه سالاد لوبیا سبز، انجیر و پنیر فتا ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۶ مهر
8 راز و رمز‌های خوشمزه شدن لوبیا پلو ۱۳۹۶ يکشنبه ۲ مهر
9 سرکه سیب با بدن ما چه می کند ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ شهريور
10 سالاد نودالیت، غذایی محبوب کودکان ۱۳۹۶ چهارشنبه ۸ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 






 

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  بخور نخورهای کبدی اگر می‌خواهید بدانید که برای سلامت کبدتان چه باید ...

  داشتن پوستی سالم با خوردن آووکادو پایگاه خبری لقمه: آیا آووکادو برای پوست شما مفید ا...

  انار ارگانیک در کاشمر تولید می‌شود با اجرای وسیع‌ترین پروژه کنترل بیولوژیکی کرم میوه ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آنچه درباره خواص زعفران نشنیده اید! گیاه زعفران اثرات قابل ملاحظه ای بر روی ژن هایی دارد که عملکرد سلول های بینایی را تنظیم می کنند.
یخچالی خوشبو، تمیز و بدون برفک داشته باشیم یکی از لوازم ضروری در هر خانه ای یخچال است که همه افراد خانه با آن سرو کار دارند.از بچه ها که در آن به دنبال خوراکی می گردند تا خانم خانه که وظیفه سر و سامان دادن و نظافت آن را بر عهده دارد و البته وظیفه پر کردن قفسه های یخچال نیز به عهده مرد خانه است! بنابراین خیلی مهم است که این وسیله «همه گیر» به خوبی تمیز شده و از ظاهری خوب برخوردار باشد.
آیا به غذا خوردن معتاد هستید؟ نمی‌توانید دست از غذا خوردن بکشید؟ حتی وقتی سیر هستید و دلتان حتی یک ذره هم ضعف نمی‌رود، باز هم دوست دارید خوراکی در دهان بگذارید؟ اگر این حالت شما در موقعیت‌های استرس‌زا بیشتر می‌شود، باید به این فکر کنید که ممکن است به غذا خوردن معتاد شده باشید. اگر می‌خواهید از این موضوع مطمئن شوید، می‌توانید آزمون زیر را انجام دهید تا ببینید به غذا اعتیاد دارید یا نه!
حسین پاکدل و کافه ای از جنس کتاب نویسنده، نمایش‌نامه نویس، مجری، بازیگر و کارگردان کشورمان این روزها در کافه‌ای در سطح شهر کرج مشغول به ارائه خدمات به هموطنان است.