مُسکن هایی که بلای جان می شوند!


این قرص‌ها قرار است دوست شما باشند، همدم‌هایی كه درد شما را آرام كنند و نگذارند اذیت شوید، اما گاهی خود آنها باعث می‌شوند كه مشكلاتی بسیار خطرناك پیش بیایند، شما باید حتما این نكته‌ها را در مورد مسكن‌ها بدانید.

این مسكن‌ها را باید با غذا بخورید یا با شیر

سابقه زخم ‌معده یا دوازدهه و خونریزی گوارشی

خانواده داروهای موسوم به داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (موسوم به NSAIDS) كه شامل آسپیرین،‌ ایبوپروفن، ناپروكسن و نیز داروهای سلكسیب (سلبوكس) هستند می‌توانند باعث صدمه دیدن سلول‌های محافظ جدار معده و دوازدهه شوند و در نتیجه امكان بروز زخم‌های گوارشی و خونریزی‌های گوارشی را بیشتر كنند. تحقیقات نشان داده كه مصرف اینگونه داروها دومین  علت بروز زخم‌‌های گوارشی است.

اگر مشكل گوارشی، ترشح افزایش اسید معده، ریفلاكس یا ترش كردن و سابقه زخم یا خونریزی گوارشی دارید؛ بهتر است از این گروه از داروها استفاده نكنید یا اگر مجبور به استفاده از آنها هستید آنها را حتما همراه با غذا یا شیر بخورید.


به فكر جگرتان باشید

مشكلات كبدی

مسكن‌های حاوی استامینوفن (قرص‌های سرماخوردگی، استامینوفن كودئین و ساده، تانینفول و...) می‌تواند باعث آسیب جدی كبدی شود. حتی دوزهای كم‌ این مسكن‌ هم می‌تواند باعث آسیب كبدی شود، برای همین حتما زیر نظر پزشك اینگونه داروها را مصرف كنید. اگر سابقه مشكل كبدی دارید حتما به پزشك‌تان این مسئله را اطلاع دهید تا از این نوع مسكن‌ها برای شما استفاده نكند، در ضمن هرگز سرخود از اینگونه داروها استفاده نكنید.


اگر نمی‌خواهید كارتان به دیالیز بكشد

مشكلات كلیوی

دفع استامینوفن از راه كبد است، اما دفع مسكن‌هایی مثل ایبوپروفن، ناپروكسن و بسیاری از مسكن‌های دیگر از راه ادرار و توسط كلیه‌هاست. در موارد معدودی این مسكن‌ها می‌توانند باعث آسیب ناگهانی یا تدریجی به كلیه‌‌ها و كاهش عملكرد آنها شوند.  اگر بیماری‌های دیابت، افزایش فشارخون یا مشكلات كلیوی (و حتی سابقه سنگ كلیه) دارید حتما باید برای مصرف اینگونه مسكن‌ها با پزشك مشورت كنید و بهتر است اصلا از این گروه داروها استفاده نكنید و اگر هم مصرف كرده‌اید تست‌های مشخص‌كننده عملكرد كلیه بدهید.


برای آنكه قلب‌تان نمیرد

سابقه بیماری افزایش فشارخون، مشكلات قلبی یا بالا بودن كلسترول خون

داروهای موسوم به NSAIDS ممكن است روی عملكرد داروهای كاهش‌دهنده فشارخون تاثیر بگذارند. حتی در مواردی دیده شده كه این داروها باعث افزایش فشارخون افراد به صورت مستقیم می‌شوند. در موارد معدودی هم گزارش‌هایی از بروز سكته یا نارسایی قلبی پس از استفاده زیاد از آنها ارائه شده است. باید بدانید كه به هر حال این گروه از مسكن‌ها می‌توانند روی سلامت قلبی شما تاثیر منفی بگذارند و برای همین باید استفاده از آنها را به حداقل برسانید.


اگر می‌خواهید به شما حمله نشود

اگر مبتلا به بیماری آسم هستید

مطالعات گسترده نشان داده كه حدود 10 تا 20درصد از افراد آسمی با مصرف داروی آسپیرین یا سایر داروهای خانواده NSAIDS دچار حمله آسم می‌شوند. اگر مبتلا به آسم یا هر بیماری تنفسی هستید حتما با یك پزشك در مورد داروهای مسكنی كه می‌توانید مصرف كنید صحبت كنید. به طور معمول دیده شده كه مصرف استامینوفن یا داروهای كودئین‌دار، در این گروه از افراد مشكلی را رقم نمی‌زنند اما در این موارد هم بهتر است اول با یك متخصص در این مورد مشورت كنید.


اگر كودك‌تان را دوست دارید

اگر می‌خواهید به كودك‌تان مسكن بدهید

هیچ وقت داروی آسپیرین را به كودك ندهید. مصرف آسپیرین در كودكان باعث یك عارضه نادر اما بسیار خطرناك موسوم به «سندرم دی» می‌شود كه می‌تواند باعث مرگ كودك شود. مصرف خانواده NSAIDS ها در كودكان بی‌خطر و امن است اما باز هم قبل از دادن آنها به كودكان روی جعبه و بروشور آنها را مطالعه كنید و اگر می‌توانید با پزشك‌تان در مورد انتخاب بهترین مسكن برای كودك‌تان مشورت كنید.

 
اگر می‌خواهید سردردتان را تشدید كنید

اگر سردرد میگرنی مزمن دارید

میگرن بیماری آزاردهنده‌ای است. سردردهای میگرنی به شدت زندگی فرد را تحت تاثیر قرار می‌دهد و طبیعی است كه افرادی كه سابقه میگرن دارند در زمان حملات سردرد یا حتی وقتی احساس می‌كنند دچار سردرد خواهند شد مسكن مصرف كنند اما باید این را بدانید كه اگر این نوع سردرد را دارید و بیشتر از 3 بار در هفته برای آن مسكن مصرف می‌كنید ممكن است دچار حملات سردردی موسوم به حمله‌های ناشی از مصرف زیاد دارو شوید. در این حالت با مصرف مسكن‌های زیاد سردرد آرام می‌شود اما بلافاصله پس از پایان تاثیر مسكن‌ها با شدتی بیشتر برمی‌گردد. برای رهایی از میگرن باید از داروهای تخصصی و توصیه‌‌های مربوط به سبك زندگی و پیشگیری‌هایی كه توسط متخصصان ارائه می‌شود سود ببرید.


اگر می‌خواهید معتاد نشوید

اگر دردتان شدید است و برطرف نمی‌شود

برای دردهای بسیار شدید و مزمن گاه داروهایی موسوم به اوپیویید (مخدر) تجویز می‌‌شوند كه از خانواده داروهای نشات گرفته از مخدرهای طبیعی یا شیمیایی هستند. اینگونه مسكن‌ها بسیار قوی هستند و در ضمن احتمال بروز خونریزی با آنها بسیار كمتر از داروهای NSAIDS است، اما باید به این نكته توجه داشته باشید كه این داروها باعث وابستگی ذهنی و اعتیاد می‌شوند و این می‌تواند تاثیرات منفی زیادی روی بدن داشته باشد. در ضمن اینگونه داروها عموما خواب‌‌‌آور و بی‌حس‌كننده هستند و باعث كاهش سطح هوشیاری و حس بینایی و توان انجام فعالیت‌های جسمی و ذهنی می‌شوند و حس قضاوت را هم مختل می‌كنند و حتی  ممكن است باعث بروز توهمات شنوایی یا بینایی هم شوند.


شدیدترین عوارض دارویی مسكن‌ها ناشی از تداخلات

مصرف همزمان داروهای دیگر

شاید در مورد تداخلات دارویی چیزهایی شنیده باشید اگر در این مورد اطلاعی ندارید باید به شما بگوییم كه گروهی از شدیدترین عوارض دارویی ناشی از تداخل اثر برخی داروها با برخی مسكن‌هاست. در واقع در این زمان‌ها بعضی داروها تأثیر  برخی دیگر را تشدید یا تضعیف می‌كنند یا این داروها همراه هم باعث بروز عوارض ناخواسته و ناگوار می‌شوند.

یك مثال خیلی ساده این است كه قرص وارفارین برای كاهش زمان لخته شدن خون (اصطلاحا رقیق‌كنندگی خون) مصرف می‌شود، اما این دارو اگر همزمان با داروی استامینوفن مصرف شود ممكن است باعث خونریزی وسیع داخلی شود. در ضمن خطر آسیب‌های كلیوی شدید در صورت مصرف همزمان داروهای NSAIDS با داروهای مدر به شدت افزایش می‌یابد.  شما حتما باید پزشك‌تان را در جریان داروهایی كه مصرف می‌‌كنید بگذارید و اگر هم خواستید مسكنی مصرف كنید و در حال مصرف داروی دیگری هستید حتما با پزشك مشورت كنید.


نقل از :سیب سبز

کد: 3833 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ جمعه ۲۰ ارديبهشت بازدید: 5287 ساعت: 8:51 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ۱۷ هزار و ۱۹۷ میلیارد ریال از مطالبات دارو پرداخت شد ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
2 ماجرای فوت ۷۰ بیمار دیالیزی/ اصلاح خط تولید و پیگیری قضایی ماجرا ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
3 رشد ۲۷۱ درصدی صدور پروانه تاسیس کارخانه تولید مواد دارویی ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
4 ۱۰ قلم داروی پرفروش در ایران/ سهم ۴۰ درصدی آنتی بیوتیک ها ۱۴۰۳ جمعه ۶ مهر
5 افزایش مدت مجوز IRC تولید مواد اولیه غذایی ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
6 اسامی چند فرآورده خوراکی غیرمجاز اعلام شد ۱۴۰۳ شنبه ۲۴ شهريور
7 تولید نسل جدید داروهای درمان سرطان با یک‌دهم قیمت نمونه مشابه خارجی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۱ شهريور
8 این ترش مزه‌های غیر بهداشتی را نخرید ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
9 دسترسی به انسولین در کشور رو به بهبود است ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
10 سند توسعه زنجیره ارزش گیاهان دارویی تدوین شد ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۹ شهريور
11 هشدار سازمان غذا و دارو در مورد ساخت بدون مجوز یک نوع آنتی بیوتیک تزریقی ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۹ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بهترین شیوه پخت غذا آن چه خانم های خانه دار باید به آن توجه کنند این ا...

  جوان كردن پوست با خوردن زردآلو بتا كاروتن موجود در زرد آلو مانع پینه بستن وخشك شد...

  10 نکته برای مصرف بیشتر لبنیات کم چرب گروه لبنیات شامل شیر، ماست، پنیر، و شیرسویای غنی ش...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

انتقاد یک خلبان از کیفیت بد غذاهایی که در هواپیما سرو می شود در پی انتشار گزارشی در ایسنا با عنوان «چرا دیگر در هواپیماها آبگوشت سرو نمی‌شود؟»، خلبان یکی از شرکت‌های هواپیمایی در تماس با این خبرگزاری از کیفیت بد غذاهایی که در هواپیما برای مسافران و گردشگران سرو می‌شود، انتقاد کرد.
ماست، بمب کلسیم کارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد با بیان این‌که ماست یک منبع عالی کلسیم است، افزود: یک بسته 250 گرمی ماست حاوی یک سوم میزان کلسیم لازم روزانه است.
تاریخچه شکلات؛ از قوم مایا تا کیت کت شکلات (به صورت خام یا فرآوری شده) ماده غذایی می‌باشد که از دانه‌های درخت گرمسیری کاکائو به دست می آورند. اولین استفاده ثبت شده از شکلات به سال 1100 قبل از میلاد باز می‌گردد.
جزئیات کاهش ساعت کار ادارات و تغییر ساعت اجرای طرح ترافیک+ فهرست مشاغل فعال در شهرهای قرمز جزئیات کاهش ساعت ادارات به استانداران سراسر کشور، ابلاغ شد و بر اساس آخرین مصوبات ستاد ملی کرونا تنها گروه شغلی یک در شهر‌های قرمز امکان فعالیت دارند.