حسن غفاری: نمایشگاه سفره‌های ایرانی‌اسلامی باید حمایت شود


حسن غفاری عكاس اقوام و میراث فرهنگی گفت: برگزاری جشنواره‌ها با موضوع سفره ایرانی باعث اشاعه فرهنگ غنی و تمدن سالیانه ایران است و باید مورد حمایت ارگان‌ها و نهادهای دولتی قرار گیرد.

لقمه: حسن غفاری عكاس پیشكسوت اقوام و میراث فرهنگی در گفت‌وگو با خبرنگار تجسمی فارس، برگزاری جشنواره سفره‌ایرانی با موضوعیت‌ آداب و فرهنگ ایرانی را بسیار مؤثر دانست و گفت : من به صورت اتفاقی با مراجعه به سایت‌های مختلف از برگزاری جشنواره «سفره ایرانی» با موضوع سفره هفت سین مطلع شدم. انسانی فرهنگ دوست تنها با علاقه شخصی قصد برگزاری جشنواره با عنوان سفره‌های ایرانی در مناسبت‌های ملی و مذهبی دارد كه باعث خرسندی است. من در جشنواره سفره‌های هفت سین این جشنواره شركت كردم و شركت در جشنواره را تنها به نیت حمایت معنوی از این جشنواره انجام دادم.


وی در ادامه به اهمیت غذا و فرهنگ پهن كردن سفره در ایران اشاره كرد و گفت: غذا یكی از شاخصه‌های فرهنگی هر قوم و ملتی است و یكی از شاخصه‌های جذب گردشگر برای هر كشور به شمار می‌آید. علاوه بر این كه غذا باعث سلامت جسم و جان است در اشاعه فرهنگ غنی ایرانی از اهمیت خاصی برخوردار است و موجب رونق اقتصادی در بخش گردشگری و توریست نیز خواهد شد. از سوی دیگر فرهنگ پهن كردن سفره و دور هم نشستن در كنار سفره از اهمیت خاصی در فرهنگ ایرانی ما دارد زیرا ما با این كار كنار هم جمع می‌شویم و از فعالیت‌های روزانه سخن می‌گوییم و از مسایل و مشكلات یكدیگر مطلع می‌شویم حتی در كنار سفره برای آینده برنامه‌ریزی می‌كنیم.


غفاری در ادامه توضیح داد: اما متاسفانه آنقدر متولیان فرهنگی كشور درگیر جریان‌های سیاسی، حزبی و خواص و... شده‌اند كه از رسالت خود غافل مانده‌اند. غفلت متولیان فرهنگی باعث شده تا متاسفانه دربرخی از مناطق كشور شاهد گرایش افراد به سمت فرهنگ غربی باشیم. در این جا این سوال مطرح است كه متولی فرهنگ در میان عشایر و كوچ‌نشینان كشور چه ارگان و نهادی است؟ دوستان چقدر در این زمینه فعالیت كرده‌اند؟


وی به لزوم و تاثیر برگزاری جشنواره با موضوع سفره‌های ایران اشاره كردو گفت: برگزاری این گونه جشنواره‌ها باعث اشاعه فرهنگ غنی و تمدن سالیانه ایران است و باید مورد حمایت ارگان‌ها و نهادهای دولتی قرار گیرد. برگزاری جشنواره «سفره‌ایرانی» با موضوعات مختلف مذهبی و ملی موجب تشویق و ترغیب عكاسان برای ثبت بهتر و مؤثرتر فرهنگ و سنت‌ سفره‌های ایرانی خواهد بود و بازتاب بسیار خوبی در میان مردم و جامعه خواهد داشت.


داور اولین جشنواره ایران‌شناسی در ادامه گفت: برگزاری جشنواره‌ها و رویدادها فرهنگی تاثیر سریع و كوتاه مدت نخواهد داشت. این نوع فعالیت‌های فرهنگی زمان‌بر و پرهزینه است اما تاثیر عمیق و موثری را در درازمدت در جامعه خواهد داشت. اصولاً هر گونه سرمایه‌گذاری در امر فرهنگ ضرر و زیان یا بی‌فایده نخواهد بود اما رویدادهای فرهنگی زودبازده نیستند زمان می‌خواهد تا ما شاهد تاثیرات مؤثر و مثبت آن در جامعه و حتی در جهان باشیم.


وی در آخر پیشنهاد داد: از برگزاركنندگان جشنواره كه دلسوزانه سه دوره از جشنواره را برگزار كردند می‌خواهم این دوره از جشنواره را در توان خود برگزار كنند و حتی اگر توان چاپ آثار در كتاب را ندارند آثار را در سایت ارایه دهند. ما باید به رسالت فرهنگی و هنری خود عمل كنیم . عكاسان از جمله من هم در برخی از موارد مورد بی‌مهری و كم لطفی از سوی ارگان‌های دولتی بودم اما نباید دوربین را كنار بگذارم و رسالت فرهنگی خود را به فراموشی بسپارم.


نقل از :خبرگزاری فارس

کد: 389 تاریخ نشر: ۱۳۹۰ سه شنبه ۷ تير بازدید: 3422 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 وضعیت بازار کالاهای اساسی در ماه رمضان/هزینه برخی از اقلام سفره افطار چقدر است ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
2 دلایل پلمب شدن چهار سفره خانه در پرند ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۲ دي
3 «سفره افطار» ثبت جهانی یونسکو شد ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۵ آذر
4 خورشت سبزی که قورمه سبزی نیست!/همه چیز در مورد خورشت کرفس ۱۴۰۲ دوشنبه ۶ آذر
5 توصیه های طب ایرانی برای تغذیه زائران اربعین ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ شهريور
6 روایت نذری متفاوت اهالی روستای اراضی/ میزبانی ۳٠٠ ساله از عزاداران حسینی ۱۴۰۲ پنج شنبه ۵ مرداد
7 دومین سفره افطار در قدس بر روی دیوارنگاره های تهران اکران شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ فروردين
8 «فراوانی» و «قیمت» خطوط قرمز وزارت جهاد کشاورزی است ۱۴۰۲ جمعه ۴ فروردين
9 نیمی از محصولات کشاورزی ایران به ضایعات تبدیل می شود! ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲۷ بهمن
10 دستاوردهای سفرهای استانی رئیسی به خوزستان چه بود؟ ۱۴۰۱ شنبه ۵ شهريور
11 پیام تسلیت دبیر مسابقات فرهنگی هنری سفره‌های ایرانی اسلامی به مناسبت درگذشت بابک برزویه ۱۴۰۱ چهارشنبه ۲۶ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  تدابیر غذایی در فصل زمستان هر فصلی دارای مزاج است. مزاج فصل زمستان سرد و تر ا...

  مصرف خودسرانه مکمل‌ ویتامین D3 مسمومیت‌زا است یک متخصص تغذیه گفت: مصرف بیش از اندازه ویتامینD3 م...

  خوراندن غذای سفره به کودک زیر یک سال، زمینه ساز بروز آلرژی است اغلب شکایت والدین از سرماخوردگی‌های طولانی مدت کود...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

20 بخورید، 20 بگیرید بسیاری از دانش ‌آموزان روزهای پیش از امتحان را تا حد امکان به مطالعه می ‌پردازند و تصور می‌ کنند که غذا و استراحت مانع مطالعه می ‌شود، در صورتی که با تغذیه صحیح می ‌توان بازده فکری را افزایش داد.
بررسی آثار بهداشتی و اقتصادی آلودگی هوا در ۲۷ شهر پایگاه خبری لقمه: رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت با اشاره به انجام مطالعه‌ای برای کمی‌سازی اثرات بهداشتی و اقتصادی منتسب به آلاینده ذرات معلق PM ۲.۵، به تشریح عوارض این معضل بهداشتی در کشور پرداخت و گفت: در سال ۱۴۰۰ تعداد همه مرگ‌های منتسب به مواجهه طولانی مدت با ذرات معلق PM۲.۵ بیش از ۸۷ درصد نسبت به سال ۱۳۹۹ افزایش یافته است.
روش‌های پیدا کردن بهترین رستوران‌ها در سفر پایگاه خبری لقمه: یکی از لذت‌های هر سفری، خوردن غذای با کیفیت در رستوران‌های خوب است. اما با گسترش صنعت غذا و بازار رستوران‌های رنگارنگ یافتن بهترین رستوران‌ها برای مسافران غریب کار چندان ساده‌ای نیست. با استفاده از این راهنماها و روش‌ها، احتمالاً می‌توانید بهترین رستوران را در سفر خود پیدا کنید و تجربه‌ی خوبی از غذاهای محلی به دست آورید.
خواص ضد سرطانی هویج خواص ضدسرطانی هویج رنده شده و ارتباط افسردگی با پارکینسون عناوین مهمترین یافته های پزشکی امروز هستند.هویج رنده شده مهمترین ماده غذایی برای پیشگیری از سرطان، بیماری های عصبی و قلبی عروقی است.