رحیمیان: مسابقات سفره‌ها، در اشاعه فرهنگ غنی ایرانی‌اسلامی مؤثر است


محمدمهدی رحیمیان با اشاره به تأثیر جشنواره سفره‌های ایرانی‌اسلامی در اشاعه یك فرهنگ غنی، گفت: چاپ عكس‌های این مسابقات باعث می‌شود بستری برای دیده شدن عكس‌ها فراهم شود و عكس ماهیت بیرونی پیدا كند.

لقمه: محمد مهدی رحیمیان دبیر هیئت داوران و عضو شورای سیاستگذاری مسابقات عكاسی سفره‌های ایرانی در دوره‌های مختلف برگزاری در گفت‌وگو با خبرنگار تجسمی فارس، برگزاری جشنواره سفره‌ایرانی با موضوعیت‌ آداب و فرهنگ ایرانی را بسیار مؤثر دانست و گفت: وظایفی كه برعهده سیاستگذاران در حوزه عكاسی مستند در همه جای دنیا وجود دارد. این است كه از وجه اسنادی عكس برای ثبت جریان زندگی یك جامعه گام بردارند و تلاش كنند. اتفاقی كه در ایران طی چند دهه گذشته رخ داد و و به صورت جدی نصرالله كسرائیان و دیگر دوستان آن را پی گرفتند. در سال‌های گذشته كشور درگیر جنگ بود و در حوزه عكاسی خبری و مستند و تحولات اجتماعی عكاسان فعالیت می‌كردند. همچنین عكاسان در حوزه تغییر تحولات جامعه و ورود مظاهر تمدن در روستاها و وجود برق و آب و دیگر امكانات رفاهی نیز مستنداتی را تهیه كردند كه قابل مشاهده است.

وی در ادامه افزود: تغییرات و تحولات اجتماعی و توسعه ضرباهنگ تندی به خود گرفته و تحولات اجتماعی در اجرای آئین‌های سنتی و مذهبی، مراسم عزاداری، شادمانی و.. نیز تاثیر می‌گذارد و وجوه ظاهری آئین‌ها تغییر كرده همین‌طور عادات تغذیه‌ای ، تنوع غذایی و میوه بیشتر شده و قابل مقایسه با 50 سال گذشته نیست، پس اینجا لزوم برگزاری جشنواره‌ها با مضامین مختلف از جمله «سفره ایرانی» با موضوعات مختلف به وضوح رخ می‌نماید زیرا باید از این مراسم و آئین‌ها مستندسازی شود تا بتوان فرهنگ غنی ایرانی ـ اسلامی را به آیندگان ارایه داد.

رحیمیان در ادامه به عكاسی در حوزه فرهنگی اشاره كرد و گفت: آنچه رنگ و بوی ریشه و فرهنگ ایرانی را دارد، نشأت گرفته از سنت‌های ایرانی و تمدن غنی ایرانی ـ اسلامی است و عكس شرایط امروز زمان و جامعه خود را مشخص می‌كند و به نوعی مستندسازی خواهد كرد. عكس با سوژه‌های فرهنگی و هنری كمك به وقایع نگاری خواهد كرد از سوی دیگر دغدغه‌ها و دلمشغولی عكاس هم در عكس دیده می‌شود و عكاس هم نیت خود را در عكسبرداری دخیل خواهد كرد و مخاطب با هدف و پیام عكاس نیز آشنا خواهد شد.

وی در ادامه افزود: عكاسی صرفاً نسخه برداری نیست. دوربین دخالت می‌كند اما هنر هنرمند همراه با ابزار توامان می‌شود و عكس پدید می‌آید. اگر یك سوژه را به چند عكاس ارایه دهیم، خواهیم دید هریك با زاویه دید و نگاه خود به سوژه نگاه كرده و هریك پیام خود را به مخاطب القاء خواهند كرد و هریك از آثار عوالم و فضای فكری عكاس خود را خواهد داشت.

وی در خاتمه به چاپ عكس‌های سفره‌ایرانی در مجموعه كتاب و تاثیرگذاری آن بر مخاطب اشاره كرد و گفت: زمانی كه عكس‌ها در كتابی چاپ شود به مراتب تاثیرگذاری بیشتری بر مخاطب خواهد داشت. متاسفانه‌ رسانه‌های ما از تاثیرگذاری عكس غافل‌اند . باید درجهتی حركت كنیم كه با انتشار عكس بتوانیم تاثیر بیشتر و عمیق‌تری بر مخاطب بگذاریم و برای مخاطب امكانی را فراهم آوریم تا بتواند كتاب را ورق زده، آثار را مقایسه و بررسی كند و درباره آن‌ها به گفت و گو بنشیند. درست است كه عكس‌ها در رسانه‌های مجازی و وب سایت‌ها قرار می گیرد اما تاثیری كه چاپ عكس‌ها در یك مجموعه كتاب خواهد داشت بیشتر خواهد بود. چاپ عكس‌ها باعث می‌شود بستری برای دیده شدن عكس‌ها فراهم شود و عكس ماهیت بیرونی پیدا كند. با دیدن كتاب بیننده تعمق بیشتری در عكس خواهد كرد و امیدواریم جشنواره سفره‌های ایرانی امكانی برای چاپ آثار بیابد تا تأثیر بیش از پیش بر مخاطب بگذارد.


نقل از :خبرگزاری فارس

کد: 392 تاریخ نشر: ۱۳۹۰ شنبه ۱۱ تير بازدید: 3522 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ضرورت تولید غذاهای با ماندگاری بالا برای زائران اربعین ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ مرداد
2 تجلیل از ۱۵۰ پیرغلام حسینی/اعطای «نشان حبیب» به آشپزها و آبدارچی‌های پیشکسوت هیئات حسینی ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۰ خرداد
3 وضعیت بازار کالاهای اساسی در ماه رمضان/هزینه برخی از اقلام سفره افطار چقدر است ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
4 دلایل پلمب شدن چهار سفره خانه در پرند ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۲ دي
5 «سفره افطار» ثبت جهانی یونسکو شد ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۵ آذر
6 خورشت سبزی که قورمه سبزی نیست!/همه چیز در مورد خورشت کرفس ۱۴۰۲ دوشنبه ۶ آذر
7 توصیه های طب ایرانی برای تغذیه زائران اربعین ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ شهريور
8 روایت نذری متفاوت اهالی روستای اراضی/ میزبانی ۳٠٠ ساله از عزاداران حسینی ۱۴۰۲ پنج شنبه ۵ مرداد
9 دومین سفره افطار در قدس بر روی دیوارنگاره های تهران اکران شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ فروردين
10 «فراوانی» و «قیمت» خطوط قرمز وزارت جهاد کشاورزی است ۱۴۰۲ جمعه ۴ فروردين
11 نیمی از محصولات کشاورزی ایران به ضایعات تبدیل می شود! ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲۷ بهمن


نظرات


Tanaz

Az aghaye rahimiyan mamnoon

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  داروی طبیعی برای سرماخوردگی! این تحقیق بر کاهش قابل توجه در مصرف داروهای سرماخو...

  چه بخوریم که خوش به حالمان شود؟ لقمه: موز، زردآلو، کشمش، ماست، عسل، فلفل دلمه‌ای ق...

  تركیب فست فود با قهوه كشنده است لقمه: اگر عاشق خوردن فست فود هستید از این پس مراقب...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

گیاهخواران بیشتر عمر می‌کنند! در شرایطی که بعضی از مردم حتی نمی توانند تصور یک روز غذای بدون گوشت را بکنند، بعضی دیگر مصرانه روی برنامه غذایی گیاهی خود تاکید می‌کنند و به عنوان گیاهخوار معتقدند به این ترتیب زندگی بهتر و البته سلامت‌تری را در پیش گرفته‌اند.
دیابت پشت گوش یک چهارم ایرانیان یک فوق تخصص غدد گفت:‌ رشد دیابت در یک دهه گذشته دو برابر شده، ۴ میلیون نفر مبتلا و ۵ میلیون نفر در خطر ابتلا هستند، با این روند تا دو دهه آینده از هر ۴ ایرانی بزرگسال یکی دیابت دارد یا در شرف بیماری است. سیاستگذاری ها نیز فقط روی کاغذ باقیمانده است.
۱۲ غذای سمی و خطرناک که مصرف می‌کنیم پایگاه خبری لقمه: وقتی اسم غذاهای خطرناک را می شنوید به احتمال زیاد به این فکر می کنید که بیشتر مردم دنیا از آن ها اجتناخب کرده و هرگز سراغشان نمی روند. اما حتما برایتان عجیب خواهد بود که برخی از این خوراکی ها همین الان در یخچال یا کابینت آشپزخانه تان جای خوش کرده باشند!
تفاوت مغز افرادی که صبحانه نمی خورند اسکنهای مغزی نشان می دهد که افرادی که صبحانه نمی خورند در طول روز بیشتر به غذاهای پرکالری و چرب تمایل پیدا می کنند.