به گزارش لقمه، در بخشهایی از ایتالیا، یونان، اسپانیا، ترکیه، سوریه، تونس، لبنان و فرانسه رژیم غذایی خاصی به نام رژیم غذایی مدیترانهای وجود دارد که شاهکلید آن مصرف ماهی، روغن زیتون و غلات است. این رژیم به عنوان یکی از سالمترین رژیمهای غذایی جهان هر روز حرف تازهای برای گفتن دارد. سال هاست که مزایای رژیم غذایی مدیترانه ای بر همه آشکار شده است. تاثیر رژیم غذایی مدیترانه ای بر کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی، دیابت، انواع سرطان ها، جلوگیری از کاهش زوال عقل، بهبود آرتریت روماتوئید و... شاید این روزها دیگر در نظر مردم کاملا عادی جلوه کند؛ اما گویا تاکنون دامنه تحقیقات روی این رژیم غذایی خاص آن طور که باید وسیع نبوده است. بتازگی در اسپانیا پژوهشی کلان انجام شده که توانسته بخوبی پاسخگوی این نبود اطلاعاتی باشد. تیم تحقیقاتی «پردیمد» که مسئول اجرای این تحقیقات در اسپانیا بوده، موفق شده با مطالعات طولانی مدت و جامعه آماری گسترده ای در سطح این کشور عملا این ادعا را ثابت کند که رژیم غذایی مدیترانه ای می تواند خطر ابتلا به حمله قلبی و تشنج های مرتبط با آن را تا 30 درصد کاهش دهد. این تحقیق که بر اساس داده های 10 ساله از 7500 نفر در هفت استان اسپانیا به دست آمده، بزرگ ترین تحقیق از نوع خود در این کشور است. تیم تحقیقاتی با حضور 16 گروه مجزا اعم از پژوهشگران دانشگاهی، متخصصان امور بالینی، پزشکان اورژانس، متخصصان امور تغذیه و متخصصان امراض مسری کار خود را از 10 سال پیش آغاز کرد و در بهمن سال گذشته نیز نتایج را اعلام کرد. در این تحقیق آمده که مصرف 10 گرم روغن زیتون خالص یا روغن زیتون تصفیه شده، 125 گرم خشکبار، 125 گرم سبزیجات، 125 گرم ماهی، 150 گرم گوشت یا مشتقات آن، 50 گرم شیرینی، 200 گرم لاکتوز، 60 گرم نان گندم یا جو، 60 گرم سیب زمینی یا دیگر غلات، 40 گرم حبوبات و 125 گرم میوه در روز می تواند به مدت پنج سال بدن را در برابر حمله قلبی ایمن نگه دارد. در این تحقیق بر مصرف دو ماده غذایی بیشتر از بقیه تاکید شده: روغن زیتون و گردو. بسیاری از پزشکان بر این باورند که مصرف یک یا دو ماده غذایی نمی تواند تاثیر چندانی بر سلامت افراد داشته باشد، اما نتایج تحقیقات این پژوهشگران اسپانیایی نشان می دهد که احتمال حمله قلبی در افراد بین 60 تا 80 سال که دست کم پنج سال پیاپی از این دو ماده روزانه استفاده کرده اند، نسبت به دیگر افرادخیلی کمتر است. یکی از شاخص ترین ویژگی های رژیم غذایی مدیترانه ای که در این تحقیقات نیز بر آن تاکید شده، کاهش مصرف چربی اشباع است. چربی، لازمه بدن است و متاسفانه برخی افراد تصور می کنند که با رژیم های بدون چربی می توانند به سرعت لاغر شوند در حالی که مصرف میزان مشخصی از چربی برای سلامت مغز کاملا ضروری است. در رژیم غذایی مدیترانه ای عمده چربی لازم بدن از روغن زیتون و دانه های روغنی از جمله گردو تامین می شود و بر اساس این تحقیق حتی مصرف روزانه 10 گرم از این دو ماده غذایی می تواند سلامت قلب را تضمین کند. بازگشت به صفحه نخست