خوراکی که چربی خون را کاهش می دهد


کارشناس تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی انستیتو تغذیه صنایع غذایی ایران گفت :سویا ماده غذای سرشار از پروتئین به عنوان گوشت بدون کلسترول شناخته شده است و موجب کاهش چربی خون می شود.

به گزارش لقمه، دکتر نسرین حاج سید جوادی گفت: سویا جانشین پروتیئن حیوانی در رژیم غذایی است . این ماده غذایی موجب کاهش کلسترول بد یا LDL و همچنین کاهش تری گلیسیرید خون و در نتیجه کاهش بیماری های قلبی می شود.

وی افزود: این ماده اثرات ضد سرطانی و پوکی استخوان دارد و از جمله گیاهان پایین آورنده چربی خون بالا محسوب می شود.

دکتر حاج سید جوادی خاطرنشان کرد: چربی خون ممکن است موجب بروز بیماری های زیادی شود اما خودش نیز یک بیماری مزمن تلقی می شود.آنچه در آزمایشگاه با عنوان چربی خون اندازه گیری می شود، شامل کلسترول و تری گلیسیرید خون است.

وی افزود: کلسترول نیز انواع مختلف دارد که در اصطلاح عامه مردم به عنوان کلسترول خوب و کلسترول بد شناخته شده است. کلسترول دربدن توسط کبد ساخته می شود و هم می تواند از طریق خوردن غذاهای حاوی چربی مانند تخم مرغ، چربی گوشت، شیر، خامه و کره وارد بدن شود.

به گفته وی، کلسترول خوب یا HDL با انتقال کلسترول اضافی از خون به کبد، دفع می شود اما بالا بودن کلسترول بد یا LDL باعث افزایش رسوب در دیواره رگ های خونی و سایر نقاط بدن می شود.

وی افزود: پایین آوردن کلسترول خون گام نخست پیشگیری از بیماری های ناشی از چربی خون بخصوص بیماری های قلبی- عروقی است و می توان با رژیم غذایی و ورزش آن را پایین آورد ولی این دو کار اصولی و تحت نظر پزشک متخصص انجام شود تا سلامتی شخص به خطر نیفتد.

دکتر حاج سید جوادی توصیه کرد: جایگزینی انواع روغن های گیاهی مانند روغن آفتابگردان، سویا، کنجد، ذرت، زیتون و روغن هسته انگور بجای روغن های حیوانی است در کاهش چربی خون ضروری است.

کارشناس تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی انستیتو تغذیه صنایع غذایی ایران اضافه کرد: سویا به عنوان یک ماده غذای سرشار از پروتئین به عنوان گوشت بدون کلسترول شناخته شده، علاوه بر اینکه اثرات ضد سرطانی و پوکی استخوان آن نیز مطرح است. موارد منع مصرف مثل نارحتی های تیروئید و حاملگی نیز دارد که باید با پزشک مشورت شود.

وی از سیر به عنوان کاهش دهنده چربی یاد کرد و افزود: سیر بر روی طیف وسیعی از بیماری ها اثر دارد. ترکیبات بودار سیر ماده موثره آن است که در درمان سرماخوردگی، بالا بودن قند خون و چربی خون و فشار خون مفید است.

حاج سید جوادی افزود: این ماده در جلوگیری از تشکیل لخته در رگ های خونی موثر است و می تواند باعث کاهش سفت شدن عروق خونی شود.در برخی مواقع باعث سر درد و سر گیجه می شود که شاید به خاصیت کاهش فشار خون ربط داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد :شنبلیله می تواند روی قند و کلسترول بالا اثر کند. این سبزی نیز مانند شوید و سایر سبزی ها، به دلیل فیبر زیاد از یبوست نیز جلوگیری می کند البته شنبلیله می تواند در بیمارانی که انسولین مصرف می کنند، باعث اختلال شود.

به گفته کارشناس تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی انستیتو تغذیه صنایع غذایی ایران، رژیم های پایین آورنده قند یا چربی خون باید به طور اصولی و تحت نظر پزشک متخصص انجام شود.





بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایرنا

کد: 4207 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۲۶ خرداد بازدید: 5197 ساعت: 11:30 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کنار گذاشتن نسخه آمریکایی از صنعت دام و طیور ایران ۱۴۰۲ شنبه ۴ آذر
2 کاهش گرگرفتگی یائسگی با رژیم غذایی گیاهی کم چرب ۱۴۰۱ پنج شنبه ۵ آبان
3 کشت ۱۵۰ هزار هکتار سویا، کنجد و آفتابگردان در سال زراعی جاری ۱۴۰۰ سه شنبه ۱۱ خرداد
4 جوجه ریزی با قیمت گوشت مرغ زیر ۲۳ هزار تومان صرفه اقتصادی ندارد ۱۳۹۹ دوشنبه ۲۴ آذر
5 حفظ سلامت قلب کمک با مصرف روزانه آجیل و سویا ۱۳۹۶ دوشنبه ۴ دي
6 دلایل گرانی نرخ نهاده ها/نرخ منطقی خرید هر کیلو شیر خام 1500 تومان ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۶ آذر
7 ارتباط سویا و کلم بروکلی با سرطان سینه ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۱ آذر
8 واردات ۶۷۰ میلیون دلار لوبیای سویا ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۹ آذر
9 قیمت منطقی تخم‌مرغ شانه‌ای ۱۲ هزار تومان! ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۷ آبان
10 افزایش ۲۵ درصدی قیمت نهاده‌ها/ خطر آنفولانزای حادپرندگان در کمین است ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۶ آبان
11 ارتباط سویا با سرطان سینه ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۵ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  کی چی بخوریم؟ لقمه: مواد غذایی با ترکیبات متنوع و متفاوت خود، خص...

  26 توصیه تغذیه‌ای به مسافران نوروزی تعطیلات عید که از راه می‌رسد، بازار سفرهای نوروزی ...

  نوشیدن چای جوشیده ممنوع! مصرف شیر همراه با چای موجب می شود اگزالات چای با ک...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

توصیه‌های سرآشپز برای کاهش مصرف نمک همه می‌دانیم که مصرف بیش از اندازه‌ی نمک برای سلامتی خوب نیست. امروزه سرآشپزهای حرفه‌ای با علم به این موضوع سعی دارند در عین تهیه‌ی غذاهای خوشمزه، میزان سدیم (نمک) استفاده شده در غذاهایشان را کاهش دهند.
برنده عصر جدید نقاشی اش را در آشپزخانه شروع کرد پایگاه خبری لقمه: فاطمه عبادی برنده مسابقه استعدادیابی «عصر جدید» گفت: قصه نقاشی های من از نمکدان آشپزخانه آغاز شد و در این مسیر همسرم بزرگترین حامی و مشوق من بود.
خوردنی‌هایی که شکم شما را بزرگ می‌کند اندازه شکم تنها در موضوع اضافه وزن مطرح نیست بلکه در ارتباط با گوارش نیز اهمیت می‌یابد. در واقع در برخی موارد، عملکرد نامناسب دستگاه گوارش باعث برآمدن و متورم شدن شکم می‌شود. در این مقاله که حاصل تلاش همکارانمان در گروه ترجمه روزنامه خورشید است برآن شدیم تا با چندنکته، به خانم‌ها و آقایانی که تمایل دارند شکم صافی داشته باشند متذکر شویم، از خوردن برخی مواد غذایی اجتناب کنند.
پیشگیری از سرماخوردگی با این ماده غذایی ‌یک کارشناس تغذیه ضمن اشاره به افرادی که بیشتر در معرض ابتلا به سرماخوردگی قرار دارند، گفت: مصرف مکمل‌های ویتامین C تاثیر چندانی در پیشگیری از سرماخوردگی ندارد.