اعلام منشاء گردوغبار اهواز توسط محیط زیست


مدیر طرح ملی تغییرات آب و هوا سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه بخشی از ریزگردهای منطقه استان خوزستان منشاء خارجی از مناطق غربی عراق (الرمادی، الانوار)، رقه سوریه، ربع‌الخالی عربستان دارد، گفت: اقدامات توسعه نابهنجار در تامین منابع آب، ذخیره‌سازی، بی‌برنامگی و عدم انضباط با توجه به حجم سرمایه‌های آبی کشاورزی و منابع خارجی همگی دست به دست هم دادند و مناطق غربی کشور را تحت تاثیر قرار داده است.

به گزارش لقمه، محسن ناصری گفت: سازمان حفاظت محیط زیست در دوره جدید طرح ملی مقابله با گرد و غبار را تعریف کرده است و درباره مسائل مربوط به گرد و غبار به صورت تخصصی و ویژه پیگیری‌هایی را انجام داده است به عنوان مثال حتی کار مشترکی با وزارت جهاد کشاورزی انجام داده و اقداماتی را نیز اجرایی کرده است بنابراین اینکه بگوییم سازمان اقدامی عملی برای حل مسائل مربوط به گرد و غبار انجام نداده است، بی‌انصافی است چراکه گروهی از اساتید دانشگاه در گرایش‌های مختلف، ساعت‌ها زمان برای جمع‌اوری اطلاعات و حل مسائل صرف کرده اند.

وی با تاکید بر اینکه ریزگردهای غرب کشور مساله‌ای تک عاملی نیست که یک شبه بتوان به سرعت با آن مقابله کرد، گفت: این معضل به مرور زمان و در طول سال‌های قبل ایجاد شده است و نمی‌توان یک شبه آن را حل کرد، اما متاسفانه برخی گروه‌های سیاسی سعی می‌کنند با بالا بردن مطالبه مردمی سازمان را برای مقاصد خود تحت فشار قرار دهند که این کار غیرعلمی و غیرکارشناسانه است.

مدیر پروژه ملی تغییرات اقلیمی با بیان اینکه بخشی از ریزگردهای منطقه استان خوزستان منشاء خارجی دارند، گفت: نقاط مختلفی در خارج از کشور و در مناطق غربی عراق (الرمادی، الانوار)، رقه سوریه، ربع‌الخالی عربستان از منابع اصلی تولید گرد و غبار در کشور ما هستند که با توجه به الگوهای هواشناسی و تغییرات آب و هوایی مناطق داخل کشور را تحت تاثیر قرار می‌دهند.

زمین‌های کشاورزی دیمی؛ منشاء گرد و غبار فعلی اهواز

ناصری همچنین برنامه‌های غیرمنضبط کشاورزی به خصوص کشاورزی دیمی را از دیگر عوامل بروز پدیده گرد و غبار در اهواز بیان و اظهار کرد: افراد به تصور باران و وجود آب، اراضی مختلفی در سال‌های مختلف شخم زده و آماده کشاورزی کرده‌اند اما به دلیل اینکه آبی وجود ندارد، عملیات کشاورزی رخ نمی‌دهد و به همین دلیل با وزش باد با سرعت مناسب خاک از زمین بلند می‌شود.

وی ادامه داد: امروز آنچه که در اهواز رخ داده است، از جنس این گرد و غبار است چراکه فرونشست سریع آن نشان از تفاوت جنس ریزگردها نسبت به دو، سه سال قبل دارد.

به گفته وی گرد و غبار کنونی چندین روز متوالی در آسمان بود اما چون سنگین هستند، غلیظ‌تر به نظر می‌رسند و با پایداری هوا سریع به زمین فرو نشست می‌کنند.

مدیر پروژه ملی تغییرات اقلیمی با بیان اینکه نسبت به عملکرد سازمان حفاظت محیط زیست بی‌مهری شده است، گفت: ما نباید به دنبال متهم باشیم چراکه عوامل مختلفی از جمله عدم تخصیص حق‌آبه در طول سالیان قبل باعث این موضوع شده است که امروز با نظارت دقیق و تدریجی به دنبال این هستیم که حق‌آبه های محیط زیست را بازگردانیم. همچنین تفاهم‌نامه‌هایی در مناطق مختلف کشور با وزارت نیرو انجام و دغدغه بیشتری در این دوره نسبت به حل مسائل محیط زیست ایجاد شده است.

ناصری تاکید کرد: اقدامات توسعه‌ای نابهنجار در تامین منابع آب و ذخیره‌سازی، بی‌برنامگی و عدم انضباط با توجه به حجم سرمایه‌های آبی کشاورزی و منابع خارجی همگی دست به دست هم دادند و مناطق غربی کشور به خصوص دامنه‌های غربی زاگرس را با این مساله درگیر کرده‌اند بنابراین باید اقداماتی را به صورت معکوس انجام دهیم و یا حجم تالاب‌ها را بازگردانیم.

وی درخصوص اینکه حل مساله گرد و غبار در منطقه غرب کشور تا چه زمانی به طول می‌انجامد، گفت: سطح همکاری و همدلی دستگاه‌ها زمان حل این بحران را تعیین می‌کند.

مدیر پروژه ملی تغییرات اقلیمی درخصوص اینکه سهم منابع داخلی و خارجی در بروز حادثه گرد و غبار چه میزان است، گفت: الگوی جریان‌های هوایی که از چه کدام سمتی هستند و گرد و غبار را وارد کشور می‌کنند، تعیین می‌کند که در هر واقعه چه می‌کند.

ناصری با بیان اینکه منشاء گرد و غبار فعلی شهر اهواز از مناطق آماده کشت در جنوب استان است، گفت: وزیر بهداشت منشاء داخلی و خارجی را برای گرد و غبار اهواز محتمل دانسته است، اما ما نهادهای متخصص و ملی مانند سازمان هواشناسی، سازمان حفاظت محیط زیست و ایستگاه‌های پایش هوا در منطقه داریم که اطلاعات معتبرتر و فنی‌تر را به ما ارائه می‌کنند.

وی با بیان اینکه هر دستگاهی نقاط ضعف قوتی دارد و نباید در مواجهه و ارزیابی عملکرد تنها نقاط ضعف را دید، گفت: از زمانی که با سازمان محیط زیست فعالیت می‌کنم می‌بینم که افراد متخصص در سطوح مختلف حضور دارند و از نتایج تحقیقات آنها استفاده می‌شود.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 7870 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ يکشنبه ۲۶ بهمن بازدید: 3150 ساعت: 5:24 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تهران در مسیر تبدیل به قطب گردشگری سلامت؛ صدور مجوز برای ۱۰ دفتر خدمات درمانی خارجی ۱۴۰۴ پنج شنبه ۲۷ تير
2 جای خالی نظام ارزیابی شفاف در صنعت غذا و گردشگری ایران ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۹ خرداد
3 ۲ سوال ملی از وزیر میراث فرهنگی و گردشگری اعلام وصول شد ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
4 تورگردانان تصویر واقعی ایران را به دنیا نشان دهند/ ورود ۷ میلیون و ۴۰۰ هزار گردشگر خارجی ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
5 بازسازی بیش از ۲۰ هتل در یک سال گذشته ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
6 قیمت سیب زمینی به زیر ۳۰ هزار تومان بر می گردد ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ بهمن
7 ایران در جایگاه هشتم جهانی بازار حلال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
8 مزایا و معایب غذای ایرانی از دید گردشگران و رسانه های غربی ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ آذر
9 خوراک‌های محلی چگونه فراموش نشوند؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر
10 صادرات۱۰ هزار تنی و واردات ۳۰ هزار تنی چای سیاه کشور در امسال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۰ آبان
11 نگاه عمیق‌تر به رابطه گردشگری و صلح ۱۴۰۳ دوشنبه ۵ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  حفظ تعادل وزن با مصرف میوه مطالعات جدید پژوهشگران نشان می دهد که استفاده از م...

  قابل توجه کسانی که ترش می کنند اگر با این علایم روبرو هستید، هر چه سریع تر برای ...

  آیا بستنی اعتیادآور است؟ افرادی هستند که می‌گویند غذا برای آنها همانند دارو...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آشنایی با یک رژیم غذایی برای داشتن قلب سالم بیماری‌های قلبی و عروقی یکی از دلایل اصلی مرگ و میر در دنیا است. همچنین شایع‌ترین علل مرگ و میر در کشور ما نیز بیماری‌های قلبی – عروقی است. افزایش این نوع بیماری ناشی از تغییرات در رژیم غذایی، فعالیت بدنی و مصرف دخانیات بوده که به دلیل تغییر در شیوه زندگی ناشی از شهرنشینی و صنعتی شدن پدید آمده است.
کاربردهای زیبایی و رژیمی روغن نارگیل لیست زیر 10 روش را آموزش می دهد که باعث می شود روغن نارگیل در روتین روزانه شما قرار بگیرد و بتوانید محصولات شیمیایی و سمی را برای همیشه از زندگی خود بیرون کنید.
نان و ته دیگ سوخته بخوریم؟ از خوردن تکه‌های غذاهای سوخته از جمله ته دیگ، نان و سیب‌زمینی سوخته امتناع کنید چون این گونه غذاها سرطان‌زا هستند.
نوشیدن چای با قند، کم ضررتر از خرما و کشمش و توت خشک! بیشتر افرادی که چایشان را با تعدادی خرما، کشمش، توت خشک و…می‌خورند، حدود ۶۰-۵۰ کیلوکالری انرژی دریافت می‌کنند.