کمبود آهن و ویتامین B12 عامل مستعد‌کننده آفت دهان


حساسیت به مواد غذایی، ضربه خوردن به دهان، کمبود بعضی از عوامل خونی مثل B12 و آهن و همچنین استرس می‌توانند از مهمترین فاکتورهای مستعد‌کننده بروز آفت محسوب شوند.

به گزارش لقمه، مهناز صاحب‌جمعی اظهار داشت: آفت یک ضایعه دهانی نسبتاً شایع است که به صورت زخم ظاهر می‌شود. بر طبق آمار جهانی بین 20 تا 55 درصد جمعیت نرمال می‌توانند در هر گروه سنی چه زن، چه مرد به این بیماری مبتلا شوند.

رئیس انجمن بیماری‌های دهان گفت: علت دقیق بروز آفت نامشخص است اما بهترین فرضیه‌ای که راجع‌به آن پذیرفته شده، این است که آفت یک بیماری خود ایمنی است.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: آفت در وهله اول به صورت یک برجستگی خیلی «مختصر» ظاهر می‌شود بعد به تدریج تبدیل به زخم شده و هاله قرمز دور آن به وجود می‌آید و یک لایه زرد رنگ نیز در روزهای آخر روی آن دیده می‌شود که چرکی نیست.

رئیس انجمن بیماری‌های دهان گفت: این زخم از دسته زخم‌های تکرار شونده است؛ همچنین می‌تواند منفرد یا متعدد باشد؛ از سویی ممکن است بیمار در طول ماه چندین نوبت این زخم‌ها را داشته باشد یا در فرد دیگری ظرف 7 تا 10 روز خود به خود خوب شود.

وی ادامه داد: این زخم‌ها چون دردناک هستند فرد را مستأصل می‌کند و از کار روزمره باز می‌دارند؛ به خصوص افرادی را که با حرف زدن سر و کار دارند و از دهان و لب و اجزاء دهان استفاده می‌کنند.

صاحب‌جمعی در پاسخ به پرسش فارس مبنی بر راه‌های درمان آفت گفت: متأسفانه چون علت دقیق بیماری معلوم نیست و از طرفی سیستم ایمنی بدن این ضایعه را به وجود می‌آورد بنابراین درمان قطعی و همیشگی برای آن وجود ندارد.

این استاد دانشگاه ادامه داد: کاری که ما می‌توانیم برای بیمار انجام دهیم در وهله اول حذف عوامل مستعد‌کننده بیماری است.

رئیس انجمن بیماری‌های دهان افزود: حساسیت به مواد غذایی، ضربه خوردن به دهان، کمبود بعضی از عوامل خونی مثل ب 12 و آهن و استرس می‌توانند از مهمترین فاکتورهای مستعد‌کننده بروز آفت به شمار بیایند.

صاحب‌جمعی زمینه‌های ژنتیکی فرد را نیز از فاکتورهای دیگر مستعد‌کننده این بیماری نام برد.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: در مواردی که فرد مبتلا به آفت شد، برطرف کردن درد و ناراحتی و تسریع بهبود زخم از مهمترین کارها است که در این رابطه استفاده از دهانشویه‌های تسکین دهنده درد و داروهای ضد التهاب برای تسریع بهبود زخم با تجویز پزشک مؤثر هستند.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :فارس

کد: 4646 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ دوشنبه ۷ مرداد بازدید: 3741 ساعت: 1:21 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 برنج ایرانی پائین کشید/ تداوم کاهش قیمت به نفع مصرف کننده ۱۴۰۴ سه شنبه ۱۵ مرداد
2 قیمت نان‌ تهرانی ها ۳۰ تا ۵۲ درصد افزایش یافت ۱۴۰۴ جمعه ۱۱ مرداد
3 حبوبات در مسیر کاهش قیمت/هر کیلو لوبیا چیتی ۱۰۰ هزار تومان پایین آمد ۱۴۰۴ پنج شنبه ۱۰ مرداد
4 هشدار وزارت بهداشت: این خوراکی‌ها برای صبحانه ممنوع‌اند! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
5 قیمت محصولات لبنی دوباره افزایش یافت ۱۴۰۴ شنبه ۸ تير
6 پشت پرده حفظ شدن مرغ در سفره مردم و نصف شدن گوشت قرمز! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۲ خرداد
7 دلیل تولید مازاد گوشت مرغ و تخم مرغ و افت قیمت در بازار ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
8 دلار وارد کانال ۷۰ هزار تومان شد/کاهش تقاضای سفته‌بازی ۱۴۰۴ دوشنبه ۲ ارديبهشت
9 گرانی لوازم خانگی در آستانه شب عید ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
10 افزایش قیمت کالاهای اساسی در دو هفته گذشته با پیشتازی لبنیات و حبوبات+جدول ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
11 یافته های جدید از فواید رژیم غذایی غنی از اُمگا ۳ برای پروستات ۱۴۰۳ پنج شنبه ۶ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  غذاهایی که پس از ورزش باید خورد ما در اینجا میان وعده هایی به شما معرفی کرده ایم ک...

  یک نسخه گیاهی برای درمان نفخ برای درمان نفخ، ابتدا باید علت ابتلا به آن تشخیص د...

  سرکه سیب و تسکین سرفه‌های خشک نتایج برخی از پژوهش‌ها نشان داده است سرکه سیب برای...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

هرگز این مواد غذایی را پس از تاریخ انقضای مصرف نکنید تاریخ انقضا بر روی بسته‌بندی مواد غذایی درج شده و به این وسیله مصرف کننده از تاریخ تولید و انقضا محصول مطلع می‌شود. مصرف برخی مواد غذایی بعد از تاریخ انقضا موجب افزایش خطر ابتلا به بیماری‌ها می‌شود.
با ضدچروک و لک طبیعی آشنا شوید پودر جوانه گندم سرشار از ویتامین C و E است. از همین‌رو یک ضد‌لک قوی به شمار می‌رود و مصرف آن به صورت خوراکی یا ماسک، از ایجاد لکه‌های ناشی از آفتاب جلوگیری می‌کند.
اضافه وزن بارداری همیشه نگران‌کننده نیست مسلما یکی از دغدغه‌های ذهنی مادر باردار میزان وزن گیری او در دوران حاملگی است.
مصرف زیاد روغن زیتون باعث چاقی می شود دانشیار انستیتو تحقیقات تغذیه كشور با بیان اینکه افزودن برخی مواد به سالاد موجب افزایش کالری سالاد می شود تاکید کرد:« برخی معتقدند اضافه کردن روغن زیتون به سالاد از یبوست جلوگیری می کند اما یادمان باشد روغن زیتون به هیچ وجه خاصیت لینت دهنده ندارد و مصرف روغن زیتون می تواند موجب چاقی شود.»