به گزارش لقمه، امسال هم برای چایکاران با سال گذشته فرقی نداشت چراکه آنها در شرایطی فصل برداشت را آغاز کردند که نه حسابشان بابت مطالبات سال گذشته با دولت صاف شده بود و نه مساعده و تسهیلاتی دریافت کرده بودند تا بتوانند باغهایشان را در فصل زمستان آماده برداشت بیشتر و مطلوبتری کنند.
حتی شعار خصوصیسازی و وعدههای شرکت صدرا هم در سال گذشته نتوانسته بود سرنوشت آنها را تغییر دهد و باز هم این چایکاران بودند که باید با دست خالی و باغات فرسوده به استقبال فصل برداشت میرفتند.
در هفتههای آغازین فصل برداشت علی محرر - رییس سازمان چای - از پرداخت باقیمانده مطالبات چایکاران خبر داد و اظهارامیدواری کرد با تامین اعتبار هیچ یک از چایکاران در سال جاری طلبکار باقی نمانند.
وی به چایکاران و کارخانهداران وعده داد که با تامین اعتبار 60 میلیارد تومانی، مطالبات چایکاران را روزانه پرداخت میکند اما هر روز که میگذرد بر حجم برگهای سبز برداشت شده و مطالبات چایکاران افزوده میشود.
به گفته رییس سازمان چای طی چهار ماهه نخست امسال 58 هزار تن برگ سبز چای خریداری شده که بهای آن حدود 54 میلیارد تومان بوده است اما تا کنون 19 میلیارد تومان از این مبلغ پرداخت شده و 10 میلیارد تومان دیگر هفته آینده پرداخت میشود.
مشخص نبودن نرخ خرید تضمینی چای به دلیل اعلام نرخهای متفاوت از سوی سازمان چای و استانداری یکی دیگر حاشیههای این بخش از تولید است که سبب شد بیش از 80 کارخانه فرآوری چای به استاندار نامه بنویسند و اعلام کنند که در صورت مشخص نشدن نرخ خرید تضمینی برگ سبز چای قادر به ادامه تولید نیستند.
از سوی دیگر رییس اتحادیه چایکاران از توقف چین سوم چای که ناشی از خشکسالی باغها و انجام نشدن عملیات آمادهسازی قبل از آغاز فصل تولید به دلیل بیپولی چایکاران است، خبر داده و پیشبینی کرده که با ادامهی این روند یزان برداشت برگ سز چای نسبت به سال گذشته حداقل 40 درصد کاهش یابد.
بازگشت به صفحه نخست
نقل از :ایسنا