میکروب‌های مولد مسمومیت غذایی کدامند؟


غذای مسموم همیشه ناشی از خوردن غذای آلوده به سم نیست، بلکه گاهی میکروبی در غذا رشد می‌کند و زمانی که به داخل بدن وارد می‌شود تولید سم می‌کند.

به گزارش لقمه، این نوع از مسمومیت غذایی برخلاف نوع ناشی از سم در غذا، شروع دیررس‌تری داشته و برای درمان گاهی نیاز به مصرف آنتی‌بیوتیک (پادزیست) دارد. اشکال متنوع این نوع از مسمومیت به این قرار است.

ـ غذاهای دریایی که به صورت خام مصرف می شود، می تواند مولد اسهال شدیدی به نام وبا یا شبه وبا باشد. عموما در فصل گرم سال شیوع دارد. معمولا پس از یک تا دو روز از مصرف، علائم شروع می شود. اسهال غیرخونی، تب، درد شکمی، تهوع و استفراغ عمده علائم بیماران است.

در این نوع از اسهال علاوه بر جایگزینی مایع از دست رفته باید از آنتی بیوتیک برای ریشه کن کردن عامل مولد استفاده کرد. این نوع مسمومیت به علت اسهال شدید و آب فراوان که از طریق مدفوع از دست می رود، گاهی بیمار را تا سر حد مرگ می رساند.

تمام افراد مبتلا به ایدز، بیماران سرطانی یا تحت درمان برای سرطان، بیماری های مزمن همچون نارسایی کبد یا کلیه باید از مصرف خام محصولات دریایی اجتناب کنند.

پزشکان باید با مشاهده موارد وبا، مراکز بهداشتی را در جریان گذاشته تا برای پیشگیری و درمان اقدامات لازم را به عمل بیاورند.

ـ نوعی از مسمومیت غذایی به نام «اسهال مسافران» گفته می شود که عموما ناشی از آب یا غذای آلوده است. خوردن آب یا غذاهای غیربهداشتی طی مسافرت عموما باعث بروز این نوع از مسمومیت غذایی می شود.

بیماران، دچار اسهال مشابه وبا (غیرخونی) ولی با شدت کمتر هستند. درمان با جایگزینی آب از دست رفته آغاز می شود. عموما برای این نوع مسمومیت لازم به انجام آزمایش مدفوع است.

اگر آزمایش عامل بیماری زا را نشان دهد، استفاده از آنتی بیوتیک مفید است. استفاده از آب سالم همچون آب معدنی و خوردن غذا در رستوران های مجاز و بهداشتی از بروز این نوع مسمومیت غذایی طی سفر پیشگیری می کند.

نکته مهم در حین برخورد با بیمار دچار علائم اسهال و استفراغ در نظرگرفتن چند نکته اساسی است. اگر اسهال خونی است، باید به پزشک مراجعه کرد.

اسهال خونی یک مسمومیت غذایی ساده نبوده و ممکن است با عوارض جدی و بسیار خطرناک تر از یک اسهال ساده همراه باشد که گاهی عوارض کلیوی و عمومی برای بیمار به همراه دارد.

تب را به عنوان نشانه ای مهم برای مراجعه فوری به پزشک در نظر بگیرید. اگر بیمار تب دارد به این معناست که عامل مولد اسهال اثر جدی داشته و حتی ممکن است به خون راه پیدا کرده باشد.

ـ نکته سوم، بروز اسهال در افراد مسن (بیش از 65 سال) و افراد با اختلال در سیستم ایمنی بدن (بیماران سرطانی یا مبتلایان به ایدز) است. کاهش دفاع بدن در این افراد باعث شده عامل مولد اسهال براحتی به خون و اعضای دیگر تهاجم کرده و خطر عفونت در سراسر بدن وجود داشته باشد.

ـ نکته چهارم، استفاده نکردن خودسرانه از داروهای ضداسهال و آنتی بیوتیک است. در مواردی از اسهال استفاده از داروهای ضداسهال و حتی آنتی بیوتیک می تواند دفع عامل بیماری زا را به تأخیر انداخته و به شدت بیماری بیفزاید.




بازگشت به صفحه نخست


نقل از : جام جم

کد: 4903 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ چهارشنبه ۳۰ مرداد بازدید: 3930 ساعت: 2:11 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 مسمومیت ده‌ها فیلیپینی با خوردن لاک‌پشت در حال انقراض ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ آذر
2 نکاتی برای جلوگیری از مسموم شدن ماکارونی ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ آذر
3 ماجرای مسمومیت سه کودک با خوردن ماکارونی آلوده/ اطلاعیه سازمان ملی استاندارد درباره ماکارونی ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ آذر
4 لزوم پرهیز از خرید و مصرف فراورده های فله‌ای در سفر ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۵ اسفند
5 نکات تغذیه‌ای زائران اربعین/ مراقب مسمومیت غذایی باشید ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۲ شهريور
6 صدور کیفرخواست متهمان پرونده مسمومیت الکلی البرز در آینده نزدیک ۱۴۰۲ يکشنبه ۴ تير
7 باور غلط درباره خراب نشدن برنج پخته/ مسمومیت با پلوی مانده ۱۴۰۲ پنج شنبه ۳۱ فروردين
8 شیوع مسمومیت با قارچ های سمی در فصل بهار ۱۴۰۲ چهارشنبه ۳۰ فروردين
9 رقابت تلفات الکل و کرونا در یزد ۱۳۹۹ سه شنبه ۵ فروردين
10 زدن این ماسک در هوای آلوده فایده ندارد/ علایم مسمومیت ۱۳۹۸ يکشنبه ۱۰ آذر
11 ۲۹۳ نفر با مشروبات الکلی مسموم شدند/ ۲۵ مرگ و ۳ مرگ مغزی ۱۳۹۷ يکشنبه ۸ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مهمترین ویتامین های مکمل برای حفظ سلامت بدن با این حال، بسیاری ازمردم به اندازۀ نیاز بدنشان مو...

  رژیم غذایی در افراد فشار خون بالا همه افراد فشار خون دارند. فشار خون میزان نیرویی اس...

  خوراندن غذای سفره به کودک زیر یک سال، زمینه ساز بروز آلرژی است اغلب شکایت والدین از سرماخوردگی‌های طولانی مدت کود...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چه مانعی بر سر لاغری وجود دارد؟ بسیاری از افکار غلط و نادرستی که بر ذهن ما حاکم است باعث می شود که با وجود رژیم های لاغری ،نتوانیم لاغر شویم.
گزارش تصویری اختصاصی از تور قطار گردشگری تهان_شمال (سوادکوه) پایگاه خبری لقمه: تور قطار گردشگری ساعت هفت روز جمعه 18 اسفند ماه، حرکت خود را از ایستگاه راه آهن تهران به سمت سوادکوه در استان مازندران آغاز کرد و بعد از عبور از گرمسار، بن کوه، کبوتر دره، سیمین دشت، زرین دشت، مهاباد، فیروزکوه، گدوک ، دوگل، ورسک و سرخ آباد وارد ایستگاه راه آهن سوادکوه شد.
اسامی 14 برند متخلف آبلیمو/ تشریح علت اختلاف‌نظر استاندارد و وزارت بهداشت قصد داریم وارد روش‌های نوین اصالت‌سنجی شویم و دستگاه‌های مربوط به آن را پیدا کرده‌ایم که در این صورت دیگر امکان تخلف برای متخلفان ایجاد نمی‌شود.
این مرغ عزیز را چگونه بخوریم؟ همیشه کارشناسان و متخصصان علوم غذایی، مرغ و ماهی را بهترین جایگزین گوشت قرمز معرفی می‌کنند و ورود آن به برنامه غذایی خانواده را عادت مناسبی می‌دانند، اما موضوعی که کمتر به آن پرداخته می‌شود، نوع طبخ مرغ است که در عین تنوع بخشیدن به طعم، می‌تواند آن را سالم یا ناسالم کند‌.