قارچ؛ انتخابی مناسب برای رژیم افراد چاق‌


اصولاً پروتئین قارچ خوراكی از لحاظ ارزش غذایی در حد فاصل پروتئین گوشت و سبزیجات قرار گرفته است و مصرف آن برای میانسالان و سالخوردگان به جای گوشت قرمز توصیه می‌‌‌شود.

به گزارش لقمه، جالب است بدانید که در طبقه بندی میزان پروتئین، قارچ پائین تر از انواع گوشت‌ها قرار می‌گیرد ولی به لحاظ دارا بودن 9 اسید آمینه ضروری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، زیرا این 9 اسید آمینه معمولا بصورت مجتمع در یک غذا یافت نمی‌شوند ولی در قارچ موجود می‌باشد. نکته قابل تامل دیگر در مورد قارچ این است که مقدار اسید چرب اشباع و کربوهیدارت که حاوی کالری زیاد هستند درقارچ‌ها بسیارکم یافت می‌شود.

کالری، سدیم و کلسترول کم قارچ‌ها از آنها رژیم مناسبی را برای افراد چاق، دارای فشار خون و ناراحتی‌های قلبی فراهم می‌سازد. ضمن اینکه اسیدهای نوکلئیک آنها آنقدر زیاد نیست که مصرف آنها را به عنوان سبزی محدود نماید.عناصر معدنی قارچ نیز بیش از سبزیجات و میوه‌هاست. قارچ منبع خوبی برای تامین املاح مورد نیاز بدن مخصوصا آهن، پتاسیم، فسفر، منیزیم، مس، منگنز و سلنیوم محسوب می‌شود. فسفر معمولا در تیغه‌های كلاهك موجود است. لایه های سطحی قارچ نیز دارای مقادیر زیادی آهن است كه می‌تواند نیاز معمول بدن را تأمین كند. مس هم در كلاهك و هم در تیغه‌ها موجود است.


آنچه به اهمیت قارچ‌ها می‌افزاید فقط ارزش غذایی آنها نیست بلکه باید ارزش و خواص دارویی قارچ‌ها را اضافه نمود. به همین دلیل است که بسیاری از کشور‌ها قارچ‌ها را فقط از دید یک ماده خوراکی نگاه نمی‌کنند. با اینکه سلنیوم یک ریزعنصر محسوب می‌شود ولی اهمیت آن در بدن بسیارزیاد است. این عنصر با پروتئین و تشکیل سلنوپروتئین که تبدیل به یک ماده ضد استرس در بدن می‌شود و مقاومت بدن را دربرابراسترس بالا می‌برد مرتبط است. استرس یکی از عوامل مهم بیماری‌های قلبی و عروقی محسوب می‌شود. مقدار سلنیوم در قارچ حدود۵ -۷ میکروگرم است که تقریبا ۱۲ درصد نیاز بدن را تامین می‌کند.

علت توجه وافر به سلنیوم به خواص آن در جلوگیری از سرطان، محافظت آنتی اکسیدانی و افزایش ایمنی بدن مربوط است. خواص ضد توموری این ماده در آزمایشگاه روی حیوانات آزمایشگاهی به اثبات رسیده و این موضوع توسط انجمن پزشکان آمریکا و هلند مورد آزمایش قرار گرفته است. هر دو گروه رابطه بین مقدار سلنیوم و بروز سرطان‌هایی نظیر پروستات، کبد، روده بزرگ و ریه را تایید نموده اند. در این ارتباط نه تنها مقدار سلنیوم بلکه ترکیبات حاوی سلنیوم نیز اهمیت زیادی دارند و تماما این ترکیبات به عنوان ترکیبات موثر بیولوژیک مطرح می‌شوند.





بازگشت به صفحه نخست


نقل از :آرمان

کد: 4904 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ چهارشنبه ۳۰ مرداد بازدید: 3692 ساعت: 2:15 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 چگونه اسید معده را در ماه رمضان کنترل کنیم؟ ۱۴۰۴ چهارشنبه ۷ فروردين
2 کدام داروها به کبد افراد آسیب می زنند؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
3 آیا پونه کوهی برای رفع سردرد مناسب است؟ خواص+نکات احتیاطی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
4 توصیه بانک مرکزی به افرادی که حساب آنها مسدود شده+ راهنمای تصویری ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
5 ناگفته‌هایی از یک قاتل محبوب جوانان و نوجوانان ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
6 شش تاثیر کیفیت ظروف بر کیفیت غذا ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
7 موثرترین راه کنترل دیابت نوع دو ۱۴۰۳ سه شنبه ۹ بهمن
8 تاثیر مصرف گوشت قرمز بر زوال عقل ۱۴۰۳ سه شنبه ۲ بهمن
9 عدم صلاحیت فروشگاه‌های اینترنتی برای توزیع بهداشتی گوشت ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
10 بهبود خواب و عملکرد اجتماعی افراد مسن با چای سبز ماچا ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
11 تجارت جایگزین سلامت در داروخانه‌ها ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  لزوم مصرف ویتامین ها و املاح چیست

  آسکورفیت بخورید! سرما نخورید! روزانه mg 5000 ویتامین C جهت پیشگیری از آنفولانزا...

  دوری از اضافه وزن در رستوران از نخستین نیازهای بشری، تهیه و تدارک غذای کافی، من...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

کوکاکولا چطور بزرگ شد و بزرگ ماند پایگاه خبری لقمه: در یک مطالعه جدید بر روی بزرگ‌ترین شرکت‌های آمریکا، کوکاکولا به عنوان بهترین مکان برای کار و رشد شغلی رتبه‌بندی شد.
آشنایی با سوپرمن‌های دنیای تغذیه ارزش و اهمیت تغذیه بر کسی پوشیده نیست. سلامتی تک‌تک ما در گرو همین مواد غذایی است که می‌خوریم.
کمیسیون تخصصی پسته در اتاق اصناف شکل گرفت/پسته دامغان خوشه‌ای صادرمی‌شود پایگاه خبری لقمه: خوشه‌های صنعتی باوجود سه دهه قدمت در صنایع کشور، به‌تازگی راه خود را به دامغان و شاخص‌ترین محصول این شهرستان یعنی پسته، بازکرده است.
پرده بدون سفره پایگاه خبری لقمه: چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر به روزهای پایانی خود نزدیک شده و با وجود تنوع ژانری و موضوعی، جای خالی سبک زندگی ایرانی و مؤلفه‌های آن هم در آثار فیلم‌سازان پیشکسوت و هم فیلم‌سازان جوان محسوس است. یکی از این موارد کمتر پرداخته شده «غذای ایرانی» است.