تغذیه کودک در سال اول تولد


برای همه پدران و مادران ، سلامتی کودکانشان یکی از مهمترین دغدغه ها میباشد. از اساسی ترین عوامل تامین کننده سلامتی داشتن رژیم غذایی درست است.

به گزارش لقمه، زمانی که کودک شما کوچک است، این شانس را داریدکه عادت درست غذا خوردن را درفرزندانتان ایجاد کنید و این شانسی است که دیگر تکرار نمی شود. یعنی وقتی کودک با عادات ناصحیح غذا خوردن بزرگ شود، درست کردن آن بسیار سخت است.


از غذاهای انگشتی برای غذا دادن استفاده کنید
حدود نه ماهگی کودک می تواند تکه هایی از غذا را که نرم باشد با دست بردارد. برخی از مواد غذایی را مانند تکه های موز را کودک با انگشتان خود می تواند بردارد . این تجربه ای است که کودک می تواند با انگشتان خود کسب کند و در نهایت به آرامی به خوردن غذا عادت می کند .


بعضی کودکان دوست دارند با کثیف کاری غذا بخورند
به نسبتی که کودکان بزرگ می شوند تمایل دارند که خودشان غذا بخورند . خوردن غذاهای جامد تجربه جدیدی است که کودک باید با تمام بدن این تجربه را حس کند به همین دلیل هنگام غذا خوردن کودک صورت ، دست ها و کل بدن خود را کثیف می کند.


با بد خلقی به کودک غذا ندهید
اگر کودک شما سریعا به غذایی که می خورد عادت نمی کند به این معنا نیست که او غذا خوردت را دوست ندارد. باید به خاطر داشته باشید که غذا دادن به کودک باید با صبر و حوصله باشد. والدین به عنوان الگویی عمل می کنند، کودکان به غذاهایی که والدین شان می خورند علاقه نشان می دهند.


زمانی که کودک تمایلی به خوردن غذا ندارد اصرار نکنید
زمانی که کودک شما سیر شده است به خوردن غذای بیشتر اصرار نکنید . کودک بعد از سیر شدن ممکن است قاشق را رها کند و سرش را برگرداند و هر چیزی را که به سمت دهانش ببرید پرتاب کند. کودکان در زمانی که گرسنه باشند، غذا می خورند و زمانی که سیر شوند دست از غذا خوردن می کشند.


از دادن شیر عسل به کودک خود خودداری کنید
بسیاری از متخصصان توصیه می کنند که کودک تا پایان یک سالگی باید از شیر مادر تغذیه کند و از شیر گاو تغذیه نکند .زیرا بسیاری از کودکان ممکن است شیر گاو را دیرتر هضم کنند و برایشان مشکلات گوارشی به وجود آید.
هیچ گاه به کودکان زیر یک سال عسل ندهید. برخی از متخصصان توصیه می کنند که بهترین زمان برای دادن عسل به کودک در بالای دو سال است.


خوردن میوه ، غلات ، سبزیجات
میوه، گیاهان، سبزیجات، گوشت پخته شده از جمله مواد غذایی هستند که می توان به کودکان داد .به گزارش سلامت نیوز در ابتدا باید به گونه ای عمل کنید که می خواهید این مواد غذایی را به کودک بشناسانید. نکته حائز اهمیت این است که باید با پزشک کودکتان در رابطه با مواد غذایی که ممکن است ایجاد آلرژی کند مشورت کنید.

خوردن غذاهای جامد نیاز به تمرین دارد
خوردن غذای جامد ممکن است طبیعی به نظر برسد اما برای کودک تجربه خوردن با قاشق کاملا تجربه جدیدی است و نیاز به تمرین دارد تا کودک عادت کند زیرا تا این زمان کودک عادت به خوردن غذاهای مایع داشته است . کودک باید چگونه دست گرفتن قاشق و نحوه خوردن غذای جامد را یاد بگیرد.
نباید انتظار داشته باشید که در ابتدا کودک به طور کامل و به تنهایی غذایش را بخورد .باید با قاشق چای خوری شروع کنید.


کودک باید آرام آرام به خوردن غذای جامد عادت کند
در ابتدا معمولا کودکان به راحتی نمی توانند غذا های جامد بخورند و برای عادت کردن آنان به خوردن غذاهای جامد زمان نیاز است. والدین نباید به این فکر کنند که خوردن غذاهای جامد می تواند جایگزینی برای شیر مادر باشد.

باید به خاطر داشته باشید که شما در حال تغییر دادن رژیم غذایی کودک خود هستید و برای ایجاد این تغییر نباید سریعا غذای جامد را جایگزین کنید و شیر مادر و یا شیر خشک را حذف کنید.


آغاز خوردن غذاهای جامد در چهار تا شش ماهگی
بهترین زمانی که متخصصان تغذیه برای دادن غذاهای جامد به کودک، به والدین توصیه می کنند بین چهار تا شش ماهگی است. معمولا مادران می توانند کمی برنج را با شیر مادر و یا شیر خشک مخلوط کنند و به کودک خود دهند. هنگامی که کودک شروع به خوردن غذاهای جامد می کند باید این توانایی را داشته باشد که بتواند بنشیند و یا این که با کمک بنشیند و بتواند سر خود را نگه دارد. کودک به طور معمول در این سن توانایی جویدن را پیدا می کند.




بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سلامت نیوز

کد: 4981 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ پنج شنبه ۷ شهريور بازدید: 2857 ساعت: 9:58 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 روز جهانی سراشپز در ایران با محوریت کودک سالم – تغذیه سالم برگزار شد ۱۳۹۸ جمعه ۳ آبان
2 پنجمین بانک شیر مادر ایران راه اندازی شد ۱۳۹۸ جمعه ۱۱ مرداد
3 بدون رژیم غذایی لاغر شوید ۱۳۹۸ يکشنبه ۶ مرداد
4 «تبلیغات» عامل شکل‌دهی عادات غذایی ناسالم/ تبلیغات اغواگرانه روغن در تلویزیون ۱۳۹۸ چهارشنبه ۲ مرداد
5 برای گرمازدگی چه کنیم؟ ۱۳۹۸ پنج شنبه ۲۷ تير
6 افزایش تعداد گرسنگان جهان برای سومین سال متوالی ۱۳۹۸ سه شنبه ۲۵ تير
7 میزان نمک بربری بالاتر از بقیه نان‌هاست ۱۳۹۸ سه شنبه ۱۱ تير
8 تب کریمه کنگو را چطور ریشه‌کن کنیم/ فصل گرما زمان شیوع بیماری ۱۳۹۸ يکشنبه ۲ تير
9 تغذیه در پیاده‌ روی اربعین ۱۳۹۷ يکشنبه ۶ آبان
10 استفاده از میان وعده‌های چرب و شور در سفر ممنوع ۱۳۹۷ يکشنبه ۱۸ شهريور
11 کارشناسان طب سنتی مشاوره رایگان تغذیه ارائه می دهند ۱۳۹۷ چهارشنبه ۲ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  رژیمی برای شفاف سازی پوست استفاده از انواع کرم‌های شیمیایی آرایشی، می‌تواند...

  کاهش خطر ابتلا به سرطان تخمدان با مصرف مداوم آسپرین نتایج یک آزمایش جدید نشان داده است که مصرف مداوم آ...

  چه نوع روغن زیتونی بخریم؟ روغن زیتون به دلیل دارا بودن چربی‌های غیراشباع، سا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

میزان ماندگاری گوشت قرمز و ماهی متخصصان تغذیه می گویند: گوشت یخ زده پس از یکسال از زمان ذبح تمام ارزش غذایی خود را از دست داده و به تفاله تبدیل می‌شود اما در موارد زیادی گوشت‌های یخ زده وارداتی تنها چند روز مانده به یکسال در کشور به فروش می‌روند.
چلغوز، نا سزا نیست! شاید نام چلغوز از نظر برخی افراد جامعه معنی و مفهوم خوبی نداشته باشد و عده‌ای آن را ناسزا بدانند، اما اشتباه نكنید. چلغوز فحش نیست! بلكه دانه‌ای آجیلی و سودمند است كه مغزآن شبیه به تخمه آفتابگردان بوده و طعمی مشابه بادام و پسته دارد.
آشنایی با 4 خوراکی چرب مفید بسیاری از خوراکی‌هایی که ما روزانه آنها را مصرف می‌کنیم دارای چربی‌های مختلفی هستند که باعث آسیب رسیدن به بدن ما می‌شود و همچنین می‌توانند بیماری‌های مختلفی را در بدن ما ایجاد کنند.
گرم کردن دوباره این غذاها سرطان‌زاست پایگاه خبری لقمه: نتایج یک تحقیق پزشکی نشان می‌دهد هفت نوع مواد غذایی اگر مجدد گرم شوند سمی، زیان آور و حتی سرطان‌زا می شوند.