تغذیه کودک در سال اول تولد


برای همه پدران و مادران ، سلامتی کودکانشان یکی از مهمترین دغدغه ها میباشد. از اساسی ترین عوامل تامین کننده سلامتی داشتن رژیم غذایی درست است.

به گزارش لقمه، زمانی که کودک شما کوچک است، این شانس را داریدکه عادت درست غذا خوردن را درفرزندانتان ایجاد کنید و این شانسی است که دیگر تکرار نمی شود. یعنی وقتی کودک با عادات ناصحیح غذا خوردن بزرگ شود، درست کردن آن بسیار سخت است.


از غذاهای انگشتی برای غذا دادن استفاده کنید
حدود نه ماهگی کودک می تواند تکه هایی از غذا را که نرم باشد با دست بردارد. برخی از مواد غذایی را مانند تکه های موز را کودک با انگشتان خود می تواند بردارد . این تجربه ای است که کودک می تواند با انگشتان خود کسب کند و در نهایت به آرامی به خوردن غذا عادت می کند .


بعضی کودکان دوست دارند با کثیف کاری غذا بخورند
به نسبتی که کودکان بزرگ می شوند تمایل دارند که خودشان غذا بخورند . خوردن غذاهای جامد تجربه جدیدی است که کودک باید با تمام بدن این تجربه را حس کند به همین دلیل هنگام غذا خوردن کودک صورت ، دست ها و کل بدن خود را کثیف می کند.


با بد خلقی به کودک غذا ندهید
اگر کودک شما سریعا به غذایی که می خورد عادت نمی کند به این معنا نیست که او غذا خوردت را دوست ندارد. باید به خاطر داشته باشید که غذا دادن به کودک باید با صبر و حوصله باشد. والدین به عنوان الگویی عمل می کنند، کودکان به غذاهایی که والدین شان می خورند علاقه نشان می دهند.


زمانی که کودک تمایلی به خوردن غذا ندارد اصرار نکنید
زمانی که کودک شما سیر شده است به خوردن غذای بیشتر اصرار نکنید . کودک بعد از سیر شدن ممکن است قاشق را رها کند و سرش را برگرداند و هر چیزی را که به سمت دهانش ببرید پرتاب کند. کودکان در زمانی که گرسنه باشند، غذا می خورند و زمانی که سیر شوند دست از غذا خوردن می کشند.


از دادن شیر عسل به کودک خود خودداری کنید
بسیاری از متخصصان توصیه می کنند که کودک تا پایان یک سالگی باید از شیر مادر تغذیه کند و از شیر گاو تغذیه نکند .زیرا بسیاری از کودکان ممکن است شیر گاو را دیرتر هضم کنند و برایشان مشکلات گوارشی به وجود آید.
هیچ گاه به کودکان زیر یک سال عسل ندهید. برخی از متخصصان توصیه می کنند که بهترین زمان برای دادن عسل به کودک در بالای دو سال است.


خوردن میوه ، غلات ، سبزیجات
میوه، گیاهان، سبزیجات، گوشت پخته شده از جمله مواد غذایی هستند که می توان به کودکان داد .به گزارش سلامت نیوز در ابتدا باید به گونه ای عمل کنید که می خواهید این مواد غذایی را به کودک بشناسانید. نکته حائز اهمیت این است که باید با پزشک کودکتان در رابطه با مواد غذایی که ممکن است ایجاد آلرژی کند مشورت کنید.

خوردن غذاهای جامد نیاز به تمرین دارد
خوردن غذای جامد ممکن است طبیعی به نظر برسد اما برای کودک تجربه خوردن با قاشق کاملا تجربه جدیدی است و نیاز به تمرین دارد تا کودک عادت کند زیرا تا این زمان کودک عادت به خوردن غذاهای مایع داشته است . کودک باید چگونه دست گرفتن قاشق و نحوه خوردن غذای جامد را یاد بگیرد.
نباید انتظار داشته باشید که در ابتدا کودک به طور کامل و به تنهایی غذایش را بخورد .باید با قاشق چای خوری شروع کنید.


کودک باید آرام آرام به خوردن غذای جامد عادت کند
در ابتدا معمولا کودکان به راحتی نمی توانند غذا های جامد بخورند و برای عادت کردن آنان به خوردن غذاهای جامد زمان نیاز است. والدین نباید به این فکر کنند که خوردن غذاهای جامد می تواند جایگزینی برای شیر مادر باشد.

باید به خاطر داشته باشید که شما در حال تغییر دادن رژیم غذایی کودک خود هستید و برای ایجاد این تغییر نباید سریعا غذای جامد را جایگزین کنید و شیر مادر و یا شیر خشک را حذف کنید.


آغاز خوردن غذاهای جامد در چهار تا شش ماهگی
بهترین زمانی که متخصصان تغذیه برای دادن غذاهای جامد به کودک، به والدین توصیه می کنند بین چهار تا شش ماهگی است. معمولا مادران می توانند کمی برنج را با شیر مادر و یا شیر خشک مخلوط کنند و به کودک خود دهند. هنگامی که کودک شروع به خوردن غذاهای جامد می کند باید این توانایی را داشته باشد که بتواند بنشیند و یا این که با کمک بنشیند و بتواند سر خود را نگه دارد. کودک به طور معمول در این سن توانایی جویدن را پیدا می کند.




بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سلامت نیوز

کد: 4981 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ پنج شنبه ۷ شهريور بازدید: 6075 ساعت: 9:58 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 توصیه هایی برای تغذیه در راهپیمایی اربعین ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱ شهريور
2 ۶ علامت چرب شدن کبد ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
3 کاهش خطر آلزایمر با کمک رژیم غذایی مدیترانه‌ای ۱۴۰۳ جمعه ۱۹ مرداد
4 آنچه باید درباره بستنی محبوب ایرانی ها بدانیم ۱۴۰۳ شنبه ۱۳ مرداد
5 آیا چاقی و اضافه وزن دیابت می‌آورد؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳ مرداد
6 در روزهای گرم سال غذا چه بخوریم؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۵ تير
7 وضعیت بازار کالاهای اساسی در ماه رمضان/هزینه برخی از اقلام سفره افطار چقدر است ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
8 اصول تغذیه مناسب در ماه مبارک رمضان ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
9 توصیه های دارویی و تغذیه‌ای به روزه داران/ خودسرانه دارو را قطع نکنید ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
10 خود را در مقابل سرماخوردگی بیمه کنید/ تقویت ایمنی بدن با آنتی اکسیدان ۱۴۰۲ چهارشنبه ۹ اسفند
11 هشدار وزارت بهداشت در مورد مصرف نمک رنگی ۱۴۰۲ شنبه ۷ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  10 ماده خوراکی برای درمان آنفولانزا در خانه برخی از مواد غذایی و خوراکی هایی که در درمان آنفول...

  کدام گروه خونی خطر ابتلا به "دیابت" را افزایش می‌دهد؟ در یک بررسی جدید آمده است برخی از انواع گروه‌های ...

  وزارت بهداشت اسناد آلودگی میکروبی «دماوند» را منتشر کرد+ عکس مدیران سازمان غذا و دارو با ارائه مستندات جدید، از...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چرا عسل معجزه می کند؟ چند محصول در طبیعت وجود دارد که به اندازه ی عسل خواص درمانی داشته باشند؟ کدام محصول مانند عسل از چنین قدرت اعجاب انگیزی برخوردار است؟ بدیهی است می توان نام چند محصول را آورد، اما تعدادشان انگشت شمار است.
کجا غذا بخوریم، کجا غذا نخوریم بیشتر متخصصان فیزیولوژی معتقدند لذت غذاخوردن، یکی از بزرگ‌ترین لذت‌های زندگی است اما بسیاری از افراد به‌راحتی از این لذت می‌گذرند و نمی‌دانند که می‌توانند با رعایت چند نکته بسیار ساده اما کاربردی، غذا خوردن را برای خود و سایر اعضای خانواده‌شان، به یک تفریح بزرگ تبدیل کنند.
کی هوس چه خوراکی میکنیم؟ حتماً شما هم افرادی را دیده اید که بعضی مواقع هوس می کنند که نوعی خوراکی خاص مصرف کنند حتی بعضی اوقات خود ما نیز به مصرف بعضی غذاها تمایل پیدا می کنیم.
روزانه 50 گرم از این ماده غذایی بخورید اسیدهای چرب امگا 3 علاوه بر محافظت از سیستم قلبی عروقی، از تكثیر سلول های سرطانی نیز جلوگیری می نمایند.