به گزارش لقمه، نادر جلالت اظهار کرد: در حال حاضر برداشت زیتون کنسروی شروع شده اما مشکلاتی مانند کمبود و افزایش دستمزد کارگران فصلی باعث افزایش هزینههای تولید باغداران شده است.
وی افزود: یکی دیگر از مشکلاتی که باغات زیتون امسال با آن مواجه شدهاند سرمازدگی هفتههای اخیر بود که باعث کاهش 20 تا 30 درصدی تولید این محصول شده است اما بزرگترین زنگ خطر برای باغات زیتون آفت مگس این میوه است که در سالهای آور مانند امسال خطر بیشتری داشتهاند.
جلالت ادامه داد: آفت مگس زیتون امسال علاوه بر رودبار به شهرها منجیل و طارم کشیده شده است که باید با همت کارشناسان جهاد کشاورزی و همیاری باغداران بتوان ضمن استفاده از سموم موثر آموزشهای لازم برای مبارزه با این آفت به باغداران ارائه داد.
عضو شورای ملی زیتون گفت: یکی از کارهایی که باید برای مبارزه با این آفت انجام داد این است که میوههای آلوده باید از طریق شخم زدن زیر درختان و جابهجا کردن میوهها به زیر درخت از بین برده شود و در زمستان نیز باغداران چند بار درختان را آبیاری کنند تا سرما باعث شود آفت ها و لاروهای آنها از بین برود.
**همه باغات زیتون بازده اقتصادی چندانی ندارند
وی با اشاره به این که میانگین عملکرد زیتون در کشور حدود دو تن در کشور است، اظهار کرد: سطح زیر کشت باغات زیتون حدود 96 هزار هکتار است که تمام این سطح بازده اقتصادی چندانی ندارد چرا که در این میان بیش از 3600 هکتار از باغات غیر بارور و حدود 37 درصد از کل سطح زیر کشت باغات کم بازده با عملکرد 1.5 تا 2.5 تن در هکتار هستند.
عضو شورای ملی زیتون با بیان اینکه عملکرد 11 درصد از باغات زیتون در کشور کمتر از 500 کیلوگرم است، گفت: باید باغاتی که کمتر از نیم تن در هکتار برداشت می کنند را با اجرای طرحهای بهسازی تقویت کرده تا بتوان میانگین عملکرد آنها را افزایش داد.
**کاهش شدید روغن زیتون از ترس آفت
جلالت اضافه کرد: یکی دیگر از مشکلاتی که مگس زیتون برای باغداران و تولید این محصول ایجاد کرده کاهش شدید روغن زیتون است. چرا که باغداران برای این که محصولشان آفت زده نشود سریعتر و آن را به عنوان کنسرو برداشت میکنند. این درحالی است که طرح زیتون با هدف افزایش تولید روغن زیتون در کشور به اجرا گذاشته شد وباید برای این مسئله تدبیری اندیشیده شود.
**مصرف سرانه زیتون در ایران بالاتر از استاندارد جهانی
وی گفت: در سال گذشته سرانه مصرف زیتون و روغن زیتون افزایش پیدا کردهاند که باید با سیاست گذاری و برنامه ریزی آن را در جهت حفظ سلامت مصرفکنندگان بیشتر کرد.
عضو شورای ملی زیتون خاطرنشان کرد: در سال گذشته مصرف سرانه روغن زیتون 200 گرم بود به دلیل افزایش قیمت تا 30 درصد کاهش مصرف داشت اما سلامتی مردم ایجاب می کند تا با واردات منطقی و درست سرانه مصرف روغن زیتون را افزایش داد.
جلالت گفت: مصرف سرانه زیتون در کشور بالاتر از استاندارد جهانی است چرا که در حال حاضر سرانه مصرف زیتون در جهان حدود 500 گرم و سرانه مصرف آن در ایران 600 تا 700 گرم است.
وی تاکید کرد: با توجه به شیوع بیماریهایی مانند کبد چرب و سکتههای قلبی و مغزی در بین جوانان و مشکلات گوارشی متعدد در بین کودکان و بانوان باید فرهنگ مصرف زیتون در کشور ترویج شود تا بتوان با مصرف این ماده غذایی با ارزش از گسترش شیوع این بیماریها در کشور پیشگیری کرد.
بازگشت به صفحه نخست
نقل از :ایسنا