سرمازدگی و آفت بلای جان باغات زیتون


عضو شورای ملی زیتون گفت: سرد شدن هوا در هفته‌های اخیر باعث کاهش حدود 30 درصدی تولید زیتون شده و از سوی دیگر آفت مگس زیتون نیز به باغات وارد شده است که باید برای آن فکری کرد.

به گزارش لقمه، نادر جلالت اظهار کرد: در حال حاضر برداشت زیتون کنسروی شروع شده اما مشکلاتی مانند کمبود و افزایش دستمزد کارگران فصلی باعث افزایش هزینه‌های تولید باغداران شده است.

وی افزود: یکی دیگر از مشکلاتی که باغات زیتون امسال با آن مواجه شده‌اند سرمازدگی هفته‌های اخیر بود که باعث کاهش 20 تا 30 درصدی تولید این محصول شده است اما بزرگترین زنگ خطر برای باغات زیتون آفت مگس این میوه است که در سال‌های آور مانند امسال خطر بیشتری داشته‌اند.

جلالت ادامه داد: آفت مگس زیتون امسال علاوه بر رودبار به شهرها منجیل و طارم کشیده شده است که باید با همت کارشناسان جهاد کشاورزی و همیاری باغداران بتوان ضمن استفاده از سموم موثر آموزش‌های لازم برای مبارزه با این آفت به باغداران ارائه داد.

عضو شورای ملی زیتون گفت: یکی از کارهایی که باید برای مبارزه با این آفت انجام داد این است که میوه‌های آلوده باید از طریق شخم زدن زیر درختان و جابه‌جا کردن میوه‌ها به زیر درخت از بین برده شود و در زمستان نیز باغداران چند بار درختان را آبیاری کنند تا سرما باعث شود آفت ها و لاروهای آنها از بین برود.

**همه باغات زیتون بازده اقتصادی چندانی ندارند

وی با اشاره به این که میانگین عملکرد زیتون در کشور حدود دو تن در کشور است، اظهار کرد: سطح زیر کشت باغات زیتون حدود 96 هزار هکتار است که تمام این سطح بازده اقتصادی چندانی ندارد چرا که در این میان بیش از 3600 هکتار از باغات غیر بارور و حدود 37 درصد از کل سطح زیر کشت باغات کم بازده با عملکرد 1.5 تا 2.5 تن در هکتار هستند.

عضو شورای ملی زیتون با بیان این‌که عملکرد 11 درصد از باغات زیتون در کشور کمتر از 500 کیلوگرم است، گفت: باید باغاتی که کمتر از نیم تن در هکتار برداشت می کنند را با اجرای طرح‌های به‌سازی تقویت کرده تا بتوان میانگین عملکرد آن‌ها را افزایش داد.

**کاهش شدید روغن زیتون از ترس آفت

جلالت اضافه کرد:‌ یکی دیگر از مشکلاتی که مگس زیتون برای باغداران و تولید این محصول ایجاد کرده کاهش شدید روغن زیتون است. چرا که باغداران برای این که محصولشان آفت زده نشود سریع‌تر و آن را به عنوان کنسرو برداشت می‌کنند. این درحالی است که طرح زیتون با هدف افزایش تولید روغن زیتون در کشور به اجرا گذاشته شد وباید برای این مسئله تدبیری اندیشیده شود.

**مصرف سرانه زیتون در ایران بالاتر از استاندارد جهانی

وی گفت: در سال گذشته سرانه مصرف زیتون و روغن زیتون افزایش پیدا کرده‌اند که باید با سیاست گذاری و برنامه ریزی آن را در جهت حفظ سلامت مصرف‌کنندگان بیشتر کرد.

عضو شورای ملی زیتون خاطرنشان کرد:‌ در سال گذشته مصرف سرانه روغن زیتون 200 گرم بود به دلیل افزایش قیمت تا 30 درصد کاهش مصرف داشت اما سلامتی مردم ایجاب می کند تا با واردات منطقی و درست سرانه مصرف روغن زیتون را افزایش داد.

جلالت گفت: مصرف سرانه زیتون در کشور بالاتر از استاندارد جهانی است چرا که در حال حاضر سرانه مصرف زیتون در جهان حدود 500 گرم و سرانه مصرف آن در ایران 600 تا 700 گرم است.

وی تاکید کرد: با توجه به شیوع بیماری‌هایی مانند کبد چرب و سکته‌های قلبی و مغزی در بین جوانان و مشکلات گوارشی متعدد در بین کودکان و بانوان باید فرهنگ مصرف زیتون در کشور ترویج شود تا بتوان با مصرف این ماده غذایی با ارزش از گسترش شیوع این بیماری‌ها در کشور پیشگیری کرد.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 4986 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ پنج شنبه ۷ شهريور بازدید: 2673 ساعت: 12:54 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 مقابله با زوال عقل با روغن زیتون ۱۴۰۲ شنبه ۱۴ مرداد
2 در آلودگی هوا چه بخوریم چه نخوریم؟ ۱۴۰۱ دوشنبه ۳۰ آبان
3 برخی خواص روغن زیتون که از آنها مطلع نیستید ۱۴۰۰ جمعه ۲۴ دي
4 برداشت 85 تا 90 هزارتن زیتون تا پایان فصل ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۳ آذر
5 ادامه ممنوعیت واردات زیتون و روغن زیتون ۱۳۹۶ شنبه ۴ آذر
6 بهترین غذاهای ضد سلولیت را بشناسید ۱۳۹۶ سه شنبه ۲ آبان
7 روش هایی برای تشخیص روغن زیتون فرابکر از سایر روغن‌ها ۱۳۹۶ دوشنبه ۱ آبان
8 افزایش واردات روغن زیتون به کشور ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۹ مهر
9 سالانه حدود 5000 تن روغن زیتون به ایران قاچاق می‌شود ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۸ مهر
10 برداشت زیتون آغاز شد/قیمت زیتون ١٥ درصد کاهش یافت ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۹ شهريور
11 آیا مصرف روغن زیتون می تواند از ابتلا به دیابت پیشگیری کند ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۸ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  کمبود ویتامین D عاملی برای بروز بیماری ام اس است عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت:کمبود ...

  5 خوردنی كاهش‌دهنده درد پنج ماده غذایی در كاهش التهاب و درد در تمام بدن مؤ...

  نگذارید بدنتان ترشی بیندازد حالت اسیدیته بدن را با pH زیر 7 خون تعریف می‌کنند؛...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

کیک خامه ای 36 ساله پایگاه خبری لقمه: احتمالا به نظرتان عجیب و دور از ذهن است که بتوان کیک عروسی با آن همه میوه تازه و خامه را بیشتر از دو تا سه روز نگهداری کرد.
7 نوشیدنی برای پاکسازی بدن اگر دنبال اکسیرهایی برای سم‌زدایی و پاکسازی کبد، مقابله با نفخ و داشتن شکمی صاف هستید سراغ نوشیدنی‌های سم‌زدا بروید.
فلج حنجره در اثر مصرف سم تجزیه نشده در صیفی جات/ ابتلا به ام اس و دیابت نتیجه استفاده از کودهای شیمیایی یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه چندی پیش عده ای از افراد به دلیل استفاده از صیفی جاتی که قبل از تمام شدن دوره کارنس به بازار عرضه شده بودند دچار فلج حنجره شده اند نسبت به عوارض خطرناک استفاده بی رویه از کودهای شیمیایی در محصولات کشاورزی هشدار داد.
رابطه شکم گرسنه با رابطه زناشویی ناموفق! داشتن رابطه زناشویی سالم، صحیح و متعادل یکی از مهم‌ترین شروط برای پایداری و ثبات زندگی زناشویی به ویژه در زوج‌های جوان است. اهمیت این موضوع به حدی است که در متون طبی مکاتب درمانی طبیعی و مدرن به این موضوع اشاره شده است.