افزایش واردات روغن زیتون به کشور


پایگاه خبری لقمه: مجری طرح زیتون با بیان اینکه خسارت مگس میوه زیتون به کمترین میزان در سال‌های اخیر رسیده است، گفت: پیش‌بینی می‌شود امسال ۸۵ هزار تن زیتون در کشور تولید شود.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، احمد مستخدمی در حاشیه بازدید از باغات نمونه زیتون در شهرستان طارم در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر درباره آخرین وضعیت شیوع مگس میوه زیتون در کشور اظهار داشت: امسال با تلاش‌هایی که همکاران ما در بخش‌های اجرا با همراهی سازمان حفظ نباتات و معاونت باغبانی در استان‌هایی که این آفت وجود دارد، انجام دادند؛ خوشبختانه تاکنون کمترین خسارت را نسبت به سال‌های اخیر شاهد بوده‌ایم.

 
وی با بیان اینکه افزایش دما نیز در این زمینه به ما کمک کرده است، گفت: بهره‌برداران و تولیدکنندگان زیتون اگر قرار است محصول خود را به مرحله روغن‌کِشی برسانند و هنوز زیتون آنها روی درخت مانده است، باید دقت لازم را روی نگهداری آن داشته باشد؛ چرا که هوا سرد شده و اگر به توصیه‌های سازمان حفظ نباتات در زمینه مقابله با آفات گوش ندهند، امکان اینکه این محصول دچار خسارت شود، وجود دارد.
 
مجری طرح زیتون کشور اضافه کرد: خسارت آفتی تحت پوشش بیمه قرار نمی‌گیرد ضمن اینکه سال گذشته میزان خسارت ناشی از این آفت در استان‌های مهم زیتون‌خیز (قزوین، گیلان، زنجان و قسمتی از گلستان) زیر سه درصد بوده است.
 
مستخدمی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه مساحت باغات زیتون کشور حدود ۸۵ هزار هکتار است، گفت: بیش از ۵۰ درصد این باغات بارور هستند.
 
وی با بیان اینکه در سال جاری به خاطر بحث تغییرات اقلیمی و سرمازدگی، میزان تولید مقداری کاهش پیدا کرد، اظهار داشت: امسال به همین دلایل میانگین عملکردمان در واحد سطح کاهش یافت و میزان تولید در سال جاری را ۸۵ هزار تن برآورد می‌کنیم که حدود ۷۰ درصد آن تبدیل به کنسرو و ۳۰ تا ۳۵ درصد تبدیل به روغن می‌شود.
 
مجری طرح زیتون تصریح کرد: علیرغم اینکه میزان تولید در سال جاری کاهش یافته، اما کیفیت محصول نسبت به سال‌های گذشته افزایش پیدا کرده و باعث شده ارزش افزوده محصول تولیدی بالا برود و با قیمت مناسب‌تری به بازار عرضه شود.
 
افزایش مصرف روغن زیتون به ۱۹۰ گرم تا پایان برنامه ششم
 
وی با بیان اینکه طرح توسعه باغات زیتون از سال ۷۲ آغاز شده است، گفت: در طول ۲۴ سالی که این طرح اجرا شده، مصرف روغن زیتون از ۳۰ به ۱۳۰ گرم رسیده و تا پایان برنامه ششم این عدد به ۱۹۰ گرم خواهد رسید؛ ضمن اینکه میزان تولید را طی این مدت از ۷۷۰ تن به ۸۵ هزار تن رساندیم و پیش‌بینی می‌شود تا پایان برنامه ششم به ۲۰۰ هزار تن تولید دست پیدا کنیم.
 
این مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: در ابتدای طرح ما در استان‌های قزوین، گیلان و زنجان گسترش باغات را داشتیم، اما در حال حاضر در ۲۶ استان اجرا می‌شود.
 
مستخدمی  افزود: تبیین و ارائه نقشه راه جدید با توجه به تغییرات اقلیمی در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی است.
 
وی تصریح کرد: ما برآورد کرده‌ایم که در برنامه ششم توسعه حدود ۱۵ هزار هکتار توسعه باغات داشته باشیم؛ ضمن اینکه اصلاح و بازسازی باغات موجود و توسعه باغات با ارقام سازگار و مناسب هر منطقه در دستور کار ما است.
 
مجری طرح زیتون اظهار داشت: ما بر اساس برنامه ششم توسعه طی سال ۹۶ برآورد کرده‌ایم که باید برای اصلاح باغات ۳.۳ میلیارد تومان هزینه کنیم؛ ضمن اینکه در این راستا ۴۳۰ هکتار جوانسازی باغات انجام خواهد شد.
 
مستخدمی با بیان اینکه یکی از معضلات بخش زیتون، بحث تغذیه است، گفت: برای سال جاری ۱۱۰۰ هکتار مشارکت در تغذیه را در نظر گرفته‌ایم.
 
افزایش عملکرد تولید زیتون به بیش از ۳ تن در پایان برنامه ششم
 
مجری طرح زیتون با بیان اینکه متوسط عملکرد تولید زیتون قرار است از ۲.۱ تن در هکتار به بیش از ۳ تن در پایان برنامه ششم برسد، گفت: البته در حال حاضر عملکرد تولید در مناطق سه‌گانه (گیلان، قزوین و زنجان) حدود چهار تن در هکتار است.
 
وی با اشاره به اینکه هدف نهایی وزارت جهاد کشاورزی، علاوه بر تولید اقلام کنسروی، تولید روغن زیتون است، تصریح کرد: احداث باغات متراکم و فوق‌متراکم، یکی از راهکارهای این امر است.
 
مستخدمی با بیان اینکه مصرف کنسرو زیتون ۲.۵ برابر مصرف سرانه جهان است، گفت: اقلام کنسروی و دو منظوره بسیار خوبی در کشور داریم، اما به منظور افزایش سلامت جامعه، رشد تولید روغن زیتون در کشور و توسعه باغات با ارقام تجاری روز دنیا در دستور کار ما است.
 
مجری طرح زیتون گفت: به رغم اینکه امسال تولید زیتون مقدار کاهش پیدا کرده اما چون از سنوات گذشته ذخایری به امسال رسیده، در بازار کمبود محصول نداریم.
 
افزایش واردات روغن زیتون در سال جاری
 
وی ادامه داد: واردات زیتون همچون سال‌های گذشته به شکل خام و فرآوری‌ شده، ممنوع است و واردات روغن زیتون مطابق قوانین جاری انجام خواهد شد.
 
مستخدمی با بیان اینکه مصرف روغن زیتون در کشور بیش از ۱۲ هزار تن است، افزود: میزان واردات در سال گذشته حدود ۵۷۰۰ تن بوده، اما امسال پیش‌بینی می‌شود تا حدود ۸۰۰۰ تن واردات داشته باشیم.
 
مجری طرح زیتون تأکید کرد: ما باید نظارت و رصد کاملی بر روی واردات روغن زیتون داشته باشیم تا شاهد اختلاط آن با سایر روغن‌های نامرغوب نباشیم؛ در همین راستا تصمیم داریم این مسئولیت مهم را بر عهده شورای ملی زیتون قرار دهیم تا این شورا نظارت و رصد کامل بر روی این مسئله داشته باشد.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 12113 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۹ مهر بازدید: 2192 ساعت: 3:21 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 مقابله با زوال عقل با روغن زیتون ۱۴۰۲ شنبه ۱۴ مرداد
2 در آلودگی هوا چه بخوریم چه نخوریم؟ ۱۴۰۱ دوشنبه ۳۰ آبان
3 برخی خواص روغن زیتون که از آنها مطلع نیستید ۱۴۰۰ جمعه ۲۴ دي
4 برداشت 85 تا 90 هزارتن زیتون تا پایان فصل ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۳ آذر
5 ادامه ممنوعیت واردات زیتون و روغن زیتون ۱۳۹۶ شنبه ۴ آذر
6 بهترین غذاهای ضد سلولیت را بشناسید ۱۳۹۶ سه شنبه ۲ آبان
7 روش هایی برای تشخیص روغن زیتون فرابکر از سایر روغن‌ها ۱۳۹۶ دوشنبه ۱ آبان
8 سالانه حدود 5000 تن روغن زیتون به ایران قاچاق می‌شود ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۸ مهر
9 برداشت زیتون آغاز شد/قیمت زیتون ١٥ درصد کاهش یافت ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۹ شهريور
10 آیا مصرف روغن زیتون می تواند از ابتلا به دیابت پیشگیری کند ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۸ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  عادت هایی که شما را چاق می کند! لقمه: برخی رفتارها و عادت ها در زندگی افراد وجود د...

  آیا غذاهای ارگانیك واقعا سالم‌ترند؟ متخصصان تغذیه و سلامت در یك مطالعه كیفی جدید دریاف...

  رنگ و اسانس می‌خوریم یا چای طبیعی؟ رییس سازمان چای که به گفته خودش تا به حال چای خارج...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

گوشت کبابی خوشمزه است اما... واقعیت این است كه اكثریت مردم جامعه از اینكه شیوه پخت غذای آنها روی ارزش و سلامت غذایی كه پخته‌اند تاثیر مستقیم و بسیار مهمی دارد، ناآگاهند.
ضررهای نوشیدن آبمیوه هنگام شام کارشناسان هشدار می دهند نباید موقع شام به بچه ها آب میوه داد.
تغذیه از دیدگاه ابوعلی‌ سینا (2) غذای اشخاص سودایی مزاج باید بسیار نم‌بخش و کمتر گرمی باشد، غذای صفرایی مزاجان باید نم‌بخش و خنک‌کننده باشد. کسی که خونش گرم مزاج است نیازمند خوراکی‌های سرد و کم‌تغذیه است. کسی که خونش بلغمی است باید خوراکش اندک، گرم و لطیف باشد.
بهبود رشد اقتصادی و سرمایه‌گذاری در دولت سیزدهم پایگاه خبری لقمه: آمارها نشان می‌دهد رشد اقتصادی در سال های 92 تا 1400 به حدود نصف دوره هشت ساله پیش از آن کاهش یافت. در این میان بخش ساختمان شدیدترین کاهش را تجربه کرد به طوری که متوسط رشد 4.6 درصدی در دولت نهم و دهم به رشد منفی 4.6 درصدی تبدیل شد. با این حال با شروع دولت سیزدهم این روند بهبود چشمگیری داشته است.