سالانه حدود 5000 تن روغن زیتون به ایران قاچاق می‌شود


پایگاه خبری لقمه: رئیس شورای ملی زیتون گفت: سالانه 6000 تن روغن زیتون از طریق مجاری رسمی و 4000 تا 5000 هزار تن به صورت قاچاق از استان‌های مرزی وارد کشور می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، مهدی عباسی در گفت‌وگویی با بیان این‌که قدمت فرآوری زیتون در ایران به اواخر دهه 60 برمی‌گردد، اظهار کرد: فرآوری زیتون از همان ابتدا از کشورهایی مثل ایتالیا، اسپانیا و فرانسه و به صورت صنعتی وارد کشور شد. قبل از این برهه زیتون کشور به صورت شکسته فرآوری می‌شد و همین مسئله مسبب افزایش قیمت تمام شده محصول بود ولی ورود صنعت فرآوری باعث شد که کیفیت زیتون فرآوری شده بهبود یابد و روندی صعودی داشته باشد.

 
وی ادامه داد: فرآوری زیتون به صورت صنعتی، نیمه‌صنعتی و در کارگاه‌های کوچک خانگی منتج به تولید بهداشتی محصول می‌شود ولی بدون شک روش صنعتی کاملا هدفمند و مورد استقبال سایر کشورهاست. روش نیمه‌صنعتی نیز تا حدی قابل قبول است ولی متاسفانه روشی که در کارگاه‌های کوچک برای فرآوری زیتون به کار می‌برند اصلا توجیه اقتصادی ندارد.
 
عباسی افزود: در ماه‌های اخیر نرخ زیتون خام در بازار خام 25 درصد افزایش یافت که 10 درصد آن ناشی از نرخ تورم و مابقی به خاطر کمبود ذخایر در آستانه فصل برداشت بود. البته با برداشت رسمی زیتون از 15 شهریور ماه، نرخ زیتون به روال عادی خود بازگشته و این در حالی است که نیازی به واردات میوه زیتون نداریم. پیش‌بینی می‌شود تا پایان فصل برداشت 85 تا 90 هزارتن زیتون برداشت شود که با این وجود کمبودی در داخل نخواهیم داشت.
 
رئیس شورای ملی زیتون همچنین با بیان این‌که امکان تعیین دقیق تولید روغن زیتون در کشور وجود ندارد وطبق روال هر سال، پس از فصل برداشت، کسری نیاز داخل باید از کشورهای تولید کننده روغن زیتون تامین شود، تصریح کرد: توسعه تولید روغن زیتون در دستور کار است و شورای ملی زیتون با همکاری وزارت جهاد کشاورزی، نقشه راهی برای تحقق این مهم ترسیم کرده است که بر اساس آن پیش‌بینی می‌شود ظرف مدت 10 تا 12 سال آینده به خودکفایی برسیم.
 
عباسی همچنین تاکید کرد: با توجه به گرمای هوا و مدیریت مطلوب وزارت جهادکشاورزی، امسال مگس زیتون به ندرت در اراضی تحت کشت زیتون مشاهده شد و هیچ‌گونه خسارتی به باغات وارد کرد.
شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 12096 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۸ مهر بازدید: 1987 ساعت: 1:12 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کنترل کلسترول به کمک روغن ماهی ۱۴۰۳ شنبه ۲۷ مرداد
2 کمک روغن ماهی به سالمندان پرخطر در پیشگیری از آلزایمر ۱۴۰۳ شنبه ۲۰ مرداد
3 فائو از ثبات قیمت جهانی مواد غذایی خبر داد ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۶ آذر
4 افزایش 5.5 دلاری قیمت جهانی روغن در یک رو ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱ آذر
5 یک راهکار ساده برای افزایش خود‌کفایی روغن ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۲ آبان
6 قاچاقچی ۱۶ تن روغن خوراکی در تعزیرات حکومتی جریمه شد ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان
7 قیمت روغن و شکر اعلام شد ۱۴۰۲ جمعه ۷ مهر
8 ۳ هزار میلیارد تومان دانه روغنی از کلزاکاران خریداری شد ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۶ شهريور
9 اهمیت طبخ غذا با روغن های گیاهی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ شهريور
10 مقابله با زوال عقل با روغن زیتون ۱۴۰۲ شنبه ۱۴ مرداد
11 هشدار درباره مصرف روغن حیوانی و باور اشتباه مردم ۱۴۰۱ پنج شنبه ۶ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  تا فرصت دارید هلو بخورید! هلو میوهٔ آبدار و خوشمزهٔ تابستانی است که در بازار...

  با دندان درد در ایام تعطیل چه کنیم؟ یکی از مشکلاتی که گاهی در ایام تعطیل برای برخی از ...

  لیمو بخورید تا سکته نکنید! پژوهشگران آمریکایی و انگلیسی دریافتند که مصرف لیمو...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

لاغری در وقت اضافه به قول فرنگی‌ها یک سورپرایز برایتان داریم! اگر به دنبال خوش اندامی هستید بدانید که با تغییر شیوه‌ی غذا خوردن تان می‌توانید هر ماه یک کیلوگرم وزن کم کنید.
داستان چیپس: تولد چیپس به خاطر انتقام آشپز! دست خودمان نیست، در بسته‌اش را كه باز می‌كنیم و بوی سیب‌زمینی به مشام‌مان می‌خورد باید تا انتها پایش بایستیم، باید تمامش كنیم و هزار درود بر مخترع این خوراكی ترد كه زیر دندان‌مان خرد می‌شود، بفرستیم.
یازده نکته در مورد بهداشت در آشپزخانه آشپزخانه به دلیل فعالیت‌های گوناگونی که در آن انجام می‌شود، در صورت عدم رسیدگی به آن و عدم رعایت بهداشت، می‌تواند به یکی از آلوده‌ترین نقاط خانه تبدیل شود. آلودگی آشپزخانه و یا ظروف و وسائل موجود در آن، می‌توانند به آلودگی غذا و موادغذایی و در نهایت مسمومیت غذایی در افراد خانواده منجر شوند.
داستان شکلات‌هایی با طعم سوئیسی امروزه کشور اروپایی سوئیس که در دامنه سلسله رشته های کوه های آلپ واقع شده است، به عنوان یکی از کشورهای مشهور در زمینه تولید شکلات در جهان به شمار می‌رود، تا جایی که شکلات سوئیسی تبدیل به یکی از سوغاتی‌های این کشور اروپایی شده است.