به گزارش لقمه، دکتر زولتان در کتاب «نشاط تندرستی» غذاهای غیرمفید را این گونه معرفی می کند: مواد غذایی شامل شیرینی، شکلات، چیپس، غذاهای حاضری صنعتی، بستنی های صنعتی، سوسیس، کلوچه، نان سفید، غلات شیرین شده و غذاهای عمل آوری شده کارخانه ای، جزو مواد غذایی غیرمفید است.
در این نوع مواد غذایی نسبت ویتامین ها، مواد معدنی، آنزیم ها و الیاف به ارزش کالری بسیار کم یا هیچ است. غذای سالم حاوی کلیه املاح، ویتامین و مواد معدنی و آنزیمی است که برای سوخت و ساز پروتئین، کربوهیدرات و چربی لازم است. مواد غیرمفید نه تنها هیچ ارزش غذایی ندارد بلکه مصرف آن باعث تخلیه ذخایر مفید بدن می شود و در هنگام هضم شدن، میزان جذب مواد مغذی مانند ویتامین و املاح را در بدن کاهش می دهد.
ایجاد این کمبودها، موجب می شود فرد تمایل زیادی به مصرف مواد خوراکی پیدا کند. اگر این نیاز با مصرف مواد غذایی سالم برطرف نشود، اشتیاق به مصرف غذاهای ناسالم در فرد بروز می کند که با علایم کمبود ویتامین و مواد معدنی همراه است.
بازگشت به صفحه نخست
نقل از :خراسان