کشاورزان به دلیل درآمد کم به بخش‌های دیگر می‌روند


علت اصلی حاشیه‌نشینی اطراف شهرها روی‌گردانی از بخش کشاورزی و مهاجرت روستاییان است چراکه شغل کشاورزی و دامپروری دیگر منزلت گذشته را ندارد و بسیاری از روستاها با افزایش جمعیت تبدیل به شهر شده‌اند که عملا باعث شده کار تولید در آن مناطق متوقف شود.

به گزارش لقمه، محمود وطن‌خواه، عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی شهرکرد اظهار کرد: روستایی که اساسش تولید محصولات زراعی و دامی است، کاربری اصلی‌اش را فراموش کرده است؛ به طوری که واسطه‌گری که هم‌اکنون بسیار سودآورتر از تولید است، بسیاری از تولیدکنندگان را جذب خود کرده است.

به گفته‌ی وطن‌خواه به نظر می‌رسد در آینده‌ نزدیک به دلیل کنار کشیدن تولیدکنندگان دام از این بخش، تعداد دام‌های کشور بخصوص در بخش سنتی کم شوند.

وی افزود: بیشتر دامداران اکنون بالای 50 سال سن دارند و فرزندان آنها نیز حاضر به ادامه‌ کار پدرانشان نیستند البته در بخش سنتی تولید گاو، گوسفند و بز این مساله نمود بیشتری دارد.

این استاد دانشگاه با بیان این‌که در حال حاضر فارغ‌التحصیلان زیادی در بخش کشاورزی و دامپروری وجود دارد، گفت: اگر آموزش کاربردی نشود و بخش کشاورزی و دامپروری را اقتصادی نکنیم با چالشی جدی در این بخش‌ها مواجه خواهیم شد.

وی تاکید کرد: باید تسهیلات را در اختیار فارغ‌التحصیلان، مروجان و تولیدکنندگان کشاورزی قرار دهیم تا تولیدات کشاورزی صرفه اقتصادی داشته باشند و قابل رقابت با دیگر بخش‌های اقتصاد شود.

وطن‌خواه تصریح کرد: به دلیل درآمدهای کم، بسیاری از کشاورزان در حال رفتن به بخش‌های دیگر اقتصادی هستند.

این کارشناس علوم دامی به کاهش بازدهی در تولید محصولات دامی اشاره و اظهار کرد: در سال 82 بازدهی اقتصادی در پرورش گوسفند بختیاری 25 درصد بود که اکنون به 16 درصد کاهش پیدا کرده است. به دلیل کمبود آب و علوفه کار دامپروری سخت‌تر از گذشته شده است.

وی ادامه داد: ایران کشور کم‌آبی است و نبود بهره‌برداری صحیح از آب موجود نیز منجر به کاهش تولیدات زراعی شده است البته استفاده از آبیاری‌های نوین در بعضی نقاط اجرا می‌شود اما بسیار نادر است.

وطن‌خواه گفت: یکپارچه‌سازی اراضی، طرح الگوی کشت، استفاده از ماشین‌آلات روز و ... از عواملی است که می‌تواند به افزایش بهره‌وری و در نتیجه جلوگیری از مهاجرت جوانان روستایی به شهرها منجر شود.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 5071 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ شنبه ۱۶ شهريور بازدید: 3433 ساعت: 9:33 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ۲۰ هزار میلیارد تومان به حساب گندم‌کاران واریز شد ۱۴۰۴ پنج شنبه ۱۰ مرداد
2 ۱۹ ساعت برق رایگان برای کشاورزان با رعایت ۵ ساعته مدیریت مصرف برق ۱۴۰۴ سه شنبه ۷ خرداد
3 تأثیر آداب و رسوم یلدا بر تثبیت اقتصاد کشاورزان ایرانی ۱۴۰۳ پنج شنبه ۲۹ آذر
4 عکس های برداشت مرکبات از باغات بابلسر ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱۰ آبان
5 عدم تعیین نرخ خرید تضمینی برنج از سال ۱۴۰۰/عدم استقبال کشاورزان از صدور شناسه محصولات ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
6 کشاورزان نگران بارش باران در فصل برداشت برنج نباشند/ امسال نیازی به واردات نداریم ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
7 گندمکاران بخوانند/ قیمت واقعی گندم اعلام شد ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
8 وزیر آینده جهاد کشاورزی باید شهامت دفاع از کشاورزان را داشته باشد ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۳ مرداد
9 تسهیلات ویژه کشاورزان قراردادی از بیمه تا کمک هزینه ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۱ دي
10 تحقق رویای 5 هزار ساله کشاورزان به کمک سربازان ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۱ دي
11 تخصیص 90 درصد تسهیلات بانک به بخش کشاورزی ۱۴۰۲ سه شنبه ۳۰ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  باز هم بشنوید از خطرات اضافه وزن! تحقیقات دانشمندان آمریکایی نشان می دهد نوجوانانی ک...

  دانستنی های بهداشتی سفره ای در گذشته بیشتر از سفره ‏های حصیری و پارچه ای استفا...

  برنج کدام کشورها بیشترین آلودگی را دارد؟ نتایج یک تحقیق از 12 کشور در چهار قاره نشان داد که...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

10 تکنیک در پخت خورش قیمه خوش رنگ و خوش طعم برای طبخ عالی این غذای اصیل، نکته‌های ریزی وجود دارد که در این مطلب به آن‌ها اشاره خواهیم کرد زیرا برای اینکه لپه‌ها شکل اصلیشان را از دست ندهند یا قیمه رنگ زیبایی پیدا کند و تلخ نشود، همواره سۆال‌های فراوانی از سوی خانم‌ها مطرح می‌شود.
کدام نان را باید انتخاب کرد؟ به نظر شما کدام نان سالم‌تر است و گزینه بهتری برای همراهی غذاهای شماست؟ سنگک، بربری، تافتون یا لواش؟! برای شما ارزش غذایی نان مهم است یا مدت زمان ماندگاری‌اش؟! در ادامه پاسخ کارشناسان تغذیه به این سؤال‌ها را بخوانید.
بایدها و نبایدهای استفاده از مایكروویو ظروف پلاستیكی معمولی برای استفاده در مایكروویو مناسب نیست، چون در اثر حرارت زیاد، ساختار شیمیایی آنها تغییر می‌كند و مواد سمی وارد غذا می‌شود.
مایع حیات آشپزی را دریابیم! اگر تصمیم به سرخ کردن مواد غذایی به ویژه سبزیجات را دارید باید صبر کنید حداقل دو ساعت از شست‌و‌شوی آن‌ها بگذرد.