اشتها را با گرسنگی اشتباه نگیرید!


یک متخصص تغذیه درباره اشتهازدایی بعضی افراد گفت: مکانیسم اشتها عوامل زیادی دارد که بخشی از آنها جنبه فیزیولوژیک و برخی دیگر جنبه روحی روانی دارند و باید دو مفهوم گرسنگی و اشتها را جدا از هم در نظر گرفت.

به گزارش لقمه، مجید کاراندیش اظهار کرد: گرسنگی و اشتها دو پدیده متفاوت هستند. گرسنگی هنگامی احساس می‌شود که بدن ما نیاز به انرژی دارد و این حالت بیشتر جنبه فیزیولوژیک دارد، ولی اشتها هنگامی احساس می‌شود که فرد به مصرف یک ماده‌ غذایی خاص تمایل دارد. اشتها، همیشه بر اساس نیاز بدن نیست بلکه تنها ممکن است به دلیل احساس تمایل، یک ماده خاص غذایی را مصرف کنیم. وی ادامه داد: در حالت اشتها، یک احساس و تجربه خاص موجب می‌شود که افراد در زمان‌هایی نسبت به برخی غذاها تمایل داشته باشند.

این متخصص تغذیه با تاکید بر اهمیت رعایت تعادل غذایی، افزود: باید غذایی مصرف ‌کنیم که نیاز بدن ما را در درازمدت تامین کند، زیرا غذای مصرفی، تعیین‌ کننده وزن بدن است. اگر در درازمدت، بیشتر از مقدار مورد نیاز بدن، انرژی دریافت شود وزن بدن افزایش پیدا می‌کند و همچنین در صورتی که بدن دریافت انرژی کمتری داشته باشد، وزن کاهش می‌یابد.

کاراندیش عنوان کرد: امروزه چاقی و اضافه وزن یک مشکل جهانی است، در برخی از کشورها بیش از 60 درصد بزرگسالان اضافه وزن دارند یا چاق هستند و با توجه به افزایش اطلاعات عمومی درباره چاقی، بسیاری از افراد در پی راه‌های مختلفی هستند تا وزن خود را کاهش دهند به طور مثال می‌توان از استفاده از داروهای لاغری نام برد در بیش از 100 سال گذشته داروهای مختلفی برای کاهش وزن معرفی شده‌اند که پس از مدتی با مشاهده عوارض جانبی شدید، ممنوع و از بازار جمع‌آوری شدند.

وی ادامه داد: در حال حاضر مطمئن‌ترین راه کاهش وزن، تغییر شیوه زندگی و رژیم غذایی مناسب و کاهش دریافت انرژی همراه با فعالیت بدنی و ورزشی است.

این متخصص تغذیه عنوان کرد: هر چند بازار مملو از مکمل‌ها و داروهایی است که ادعای کاهش اشتها و کاهش وزن دارند، در حال حاضر سازمان‌های معتبر با قطعیت، دارویی را برای کاهش اشتها به صورت مجاز اعلام نکرده‌اند. آخرین مورد نیز که تا سال 1389 به عنوان کاهنده اشتها به صورت مجاز معرفی و مصرف می‌شد با مشاهده عارضه جانبی بسیار شدید در برخی از افراد، ممنوع شد.

کاراندیش گفت: افراد برای کاهش اشتها باید راه‌هایی را انتخاب کنند که آسیبی به آنها نرساند؛ به این منظور باید غذاهایی را که حجم معده را اشغال و اشتها را کاهش می‌دهند مصرف شوند. در این زمینه، مصرف گروه سبزی‌ها به دلیل حجم نسبتا زیاد و انرژی کم، موجب پر شدن معده می‌شود و در نهایت کاهش اشتها را در پی دارد. وی افزود: همچنین مصرف مقدار کافی آب به ویژه پیش از وعده‌های غذایی و یا هنگامی که فرد به غذاهای خاص مانند کیک و شیرینی اشتها داشته باشد، می‌تواند موجب کاهش اشتها شود.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 5292 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ سه شنبه ۹ مهر بازدید: 2241 ساعت: 11:49 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 هشدار وزارت بهداشت: این خوراکی‌ها برای صبحانه ممنوع‌اند! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
2 جای خالی نظام ارزیابی شفاف در صنعت غذا و گردشگری ایران ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۹ خرداد
3 چاقی و پرخوری عصبی چرا و چگونه؟ ۱۴۰۴ سه شنبه ۳۱ ارديبهشت
4 «تورم» سفره خانواده‌ها را کوچک کرد!؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
5 استقرار ۳۵۰ کارشناس تغذیه در مناطق روستایی تا پایان سال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
6 سنگک و بربری یا نان صنعتی، کدام بدرد بخورترند؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۸ آبان
7 استفاده هوش مصنوعی از تحلیل صدا برای تشخیص دیابت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۱ شهريور
8 آیا چاقی و اضافه وزن دیابت می‌آورد؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳ مرداد
9 چه وزن و شاخص توده بدنی نشانگر سلامتی است! ۱۴۰۳ چهارشنبه ۶ تير
10 تهدید امید به زندگی با چاقی دوران کودکی ۱۴۰۳ دوشنبه ۷ خرداد
11 رابطه چاقی و دیابت بارداری/ احتمال بالای سزارین ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  رعایت بهداشت را در مواقع بحران فراموش نکنید پایگاه خبری لقمه: معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ...

  28 سال عمر بیشتر با قطع کامل مصرف الکل پایگاه خبری لقمه: دانشمندان سوئدی به نتیجه رسیدند ...

  بهترین میوه برای لاغری را بشناسید انگور بهترین میوه برای کسانی است که می‌خواهند وزن ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

نان‌های رژیمی چقدر رژیمی‌اند!؟ این روزها نان‌های رژیمی تهیه شده از آردهای مختلف و با مخلفاتی مثل سبزیجات معطر و شوید، زیره، شاه‌دانه، کنجد و دانه آفتابگردان سوپرمارکت‌ها را تسخیر کرده‌اند.
چرا هندوانه اینقدر مفید است هندوانه از آن دست میوه های تابستانی است که به خاطر آبدار و شیرین بودنش محبوب و مورد علاقه همگان است. هندوانه منبع طبیعی از بهترین آنتی‌‌اکسیدان‌ها بوده که طبیعت فراهم کرده است. آنتی ‌اکسیدان‌هایی مثل ویتامین‌ C و A که از ما در برابر بیماری‌ها محافظت می‌کنند. با مصرف هندوانه خطر کم ‌آب شدن بدن نیز کاهش می‌‌یابد.
سبزیجات هم زنانه و مردانه دارند همیشه از خوبی‌های سبزیجات و گیاهان شنیده‌ایم و سعی کرده‌ایم آنها را در برنامه غذایی‌مان جای دهیم.
چگونه آشپزی کنیم تا غذا چاقمان نکند! ازآنجایی که کنترل جذب کالری یکی ازمهمترین جنبه های برنامه کاهش وزن است وفرد نباید به دلیل طعم مطبوع غذا این مسئله را نادیده بگیرد . شما می توانید با محدود کردن کالری مصرفی ازغذاهای مطبوع لذت ببرید .