هشدار نسبت به افزایش رقبای زعفران ایرانی و نوسان قیمت


نایب رییس شورای ملی زعفران با اشاره به اینکه رقبای ایران در بازار جهانی زعفران رو به افزایش هستند، گفت: رقبای ایران نوسانات قیمت زعفران را نمی‌پسندند و ایران در حال از دست دادن بازار جهانی است.

به گزارش لقمه، غلامرضا میری اظهار کرد: قیمت زعفران از ابتدای امسال حدود 20 درصد افزایش داشته است که راهکارهایی برای جلوگیری از نوسان قیمت زعفران به مسئولان پیشنهاد دادیم اما مورد توجه قرار نگرفته است.

میری با اشاره به اینکه زعفران نخستین محصول در کشور است که قیمت واقعی آن به دست کشاورز می‌رسد، افزود: سود فروش زعفران برای فروشندگان تنها 20 تا 30 هزار تومان است.

هنوز نتوانسته‌ایم بانک زعفران ایجاد کنیم

وی گفت: حدود چهار سال است که به دنبال تاسیس بانک زعفران هستیم؛ در این بانک، زعفران در فصل برداشت از کشاورز خریده و به عنوان پشتوانه تنظیم بازار نزد بانک نگهداری می‌شود.

نایب رییس شورای ملی زعفران ادامه داد: هنگامی‌که دلالان تصمیم می‌گیرند بازار کاذب ایجاد کنند، این بانک برای جلوگیری از نوسانات قیمت، از زعفران موجود به بازار ترزیق می‌کند چراکه این نوسانات شدید قیمت موجب از دست دادن بازار جهانی می‌شود.

به گفته وی این بانک برای جلوگیری از ضرر کشاورزان هنگامی‌ که عرضه زیاد است نسبت به خرید زعفران اقدام می‌کند.

حفظ جایگاه زعفران در بازار جهانی نیازمند 200 میلیارد تومان اعتبار

میری گفت: حفظ جایگاه زعفران ایران در بازار جهانی نیازمند اختصاص 200 میلیارد تومان است.

نایب رییس شورای ملی زعفران با اشاره به اینکه نوسان قیمت زعفران روزانه 400 هزار تومان است و کار در فضایی با این نوسانات دشوار است، اظهار کرد: بانک کشاورزی وابسته به وزارت جهاد کشاورزی است اما مسئولان در برابر پیشنهاد احداث بانک زعفران به هیچ وجه ترتیب اثر ندادند حتی با مسئولان مجلس، وزارت‌ تجارت، سازمان توسعه تجارت، وزارت جهاد کشاورزی و بانک‌ها این پیشنهاد را مطرح کرده‌ایم.

مصرف 20 درصد زعفران تولید شده در کشور

میری خاطر نشان کرد: 95 درصد از صادرات زعفران کل کشور از مشهد صورت می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه حداکثر 20 درصد زعفران تولید شده در کشور مصرف می‌شود، گفت: 12 سال است که زعفران را به طور کلی با بسته‌بندی صادر می‌کنیم و وزن هر بسته هم از یک دهم تا 500 گرم تعیین شده است.

به گفته نایب رییس شورای ملی زعفران پایگاه‌هایی در خراسان رضوی و جنوبی تاسیس شده‌ است که در این پایگاه‌ها مروجان کشاورزی و بهداشت حضور دارند و کشاورزان کار جداسازی، خشک کردن و بسته‌بندی زعفران را انجام می‌دهند.

میری گفت: هم اکنون 120 هزار خانوار روستایی از این راه امرار معاش می‌کنند و 500 میلیون دلار ارزآوری برای کشور دارد.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 5466 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ چهارشنبه ۸ آبان بازدید: 1656 ساعت: 3:55 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تنوع گیاهی ایران با کل قاره اروپا برابر است/۸ هزار گونه گیاهی در ایران ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
2 ۱۰۰ میلیون دلار به بازار شیر خشک تخصیص یافت ۱۴۰۲ سه شنبه ۷ آذر
3 دلایل معاون وزیر اقتصاد بر عملکرد بانک کشاورزی در مسیر حرفه‌ای ۱۴۰۲ جمعه ۳ آذر
4 تخصیص 90 درصد تسهیلات بانک به بخش کشاورزی ۱۴۰۲ سه شنبه ۳۰ آبان
5 رشد ۷۷ درصدی تامین ارز واردات شیرخشک ۱۴۰۲ شنبه ۲۰ آبان
6 تورم مواد غذایی ایران نزولی شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۵ آبان
7 علت توقف واردات گوشت قرمز اعلام شد ۱۴۰۲ پنج شنبه ۶ مهر
8 کاهش نرخ رشد نقدینگی به تنهایی برای مهار تورم کافی نیست/ لزوم اجرای سیاست های تثبیت ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۹ خرداد
9 ضرورت تعیین تکلیف کارتخوان‌ها با گردش میلیاردی بدون پرونده مالیاتی ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۹ خرداد
10 بخشنامه جدید بانک مرکزی برای رفع سوءاثر چک ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۴ خرداد
11 جزئیاتی از اختیارات ویژه بانک مرکزی برای مداخله موثر در بازار ارز ۱۴۰۱ دوشنبه ۸ اسفند


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چند توصیه برای کسانی که رژیم غذایی دارند یک متخصص تغذیه گفت: کاهش وزن تنها با کاهش انرژی در...

  آیا کنترل «دیابت نوع یک» با رژیم‌غذایی ممکن است؟ پزشکان آمریکایی در یک مطالعه جدید دریافتند که مواد...

  مواد غذایی ممنوعه برای نوزادان زیر یکسال متخصص کودکان و نوزادان گفت: عسل، نمک، سفیده تخم‌مر...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

روش‌های پیدا کردن بهترین رستوران‌ها در سفر پایگاه خبری لقمه: یکی از لذت‌های هر سفری، خوردن غذای با کیفیت در رستوران‌های خوب است. اما با گسترش صنعت غذا و بازار رستوران‌های رنگارنگ یافتن بهترین رستوران‌ها برای مسافران غریب کار چندان ساده‌ای نیست. با استفاده از این راهنماها و روش‌ها، احتمالاً می‌توانید بهترین رستوران را در سفر خود پیدا کنید و تجربه‌ی خوبی از غذاهای محلی به دست آورید.
علل چاقی دختران چیست؟ در این روزگار که هر روز تعداد آدم‌های چاق بیشتر از لاغرها می‌شود، محققان پیوسته در حال پژوهش و انجام آزمایش‌های مختلف هستند تا علت چاق شدن افراد را تشخیص داده و بتوانند براساس این نتایج، راه‌های درمان‌ موثرتر و سریع‌تر این معضل را پیدا کنند.
رژیم لاغری یویویی؛ دشمن سلامت دخترها لاغر شدن خوب است اما لاغر ماندن مهم‌تر است. بعضی از دخترهای جوان به محض اینکه چند کیلو لاغر می‌شوند و به اصطلاح به هدفشان می‌رسند بی‌خیال رژیم شده و به عادت‌های قبلی خود بر می‌گردند. برای همین طولی هم نمی‌کشد که به وزن قبلی و شاید هم بیشتر می‌رسند. به این می‌گویند رژیم یویویی.
بهترین روش پخت موادغذایی کدام است؟ پایگاه خبری لقمه: پختن نه تنها مزه، بو و ظاهر مواد غذایی را بهبود می‌بخشد، بلکه می‌تواند قابلیت هضم آنها را نیز افزایش دهد، البته به شرط آن که روش مناسب پخت رعایت شود.