واردات برنج و حساب دو دو تا چهار تایی که جواب ندارد!


”برنج" یا "به‌رنج" که شالیکاران از کاشت تا برداشتش روزهای پررنجی را پشت‌سر می‌گذارند به کالایی برای رقابت و افزایش درآمد واردکنندگان تبدیل شده و علی‌رغم واردات بیش از یک میلیون و 200 هزار تنی در هفت ماهه امسال مشخص نیست چند صد هزار تن دیگر کافی است تا نیاز کشور تامین شود؟!

به گزارش لقمه، از سال‌ها پیش تاکنون دو وزارتخانه تجارت و جهاد کشاورزی در تعیین میزان مصرف سرانه داخلی برنج با یکدیگر اختلاف نظر داشتند؛ یکی که متولی بازرگانی است سرانه مصرف برنج را 45 کیلوگرم می‌داند و دیگری که متولی تولید و تولیدکنندگان به شمار می‌رود آن را حدود 35 کیلوگرم اعلام می‌کند.

گرچه اختلاف 10 کیلوگرمی می‌تواند در مدیریت بازار مصرف و حتی میزان واردات این محصول استراتژیک بسیار اثر گذار باشد اما حتی اگر برخلاف نظر بسیاری از کارشناسان، محققان و مسئولان بخش کشاورزی، سرانه 45 کیلوگرمی محاسبه شده وزارت تجارت را بپذیریم به کمتر از یک میلیون و 100 هزار تن برنج خارجی برای تامین نیاز داخلی کشور نیاز داریم اما روند رشد 78 درصدی واردات برنج طی هفت ماهه امسال آنقدر سریع بوده که آن را صدرنشین کالاهای وارداتی کرده و مشخص نیست که تا کی قرار است این صدرنشینی ادامه داشته باشد؟

طی این مدت واردات برنج به یک میلیون و 268 هزار تن و به ارزش یک میلیارد و 464 میلیون دلار رسیده است در حالی که با احتساب تولید دو میلیون و 300 هزار تنی داخلی و 45 کیلو گرم مصرف سرانه، واردات حدود یک میلیون و 100 هزار تن برنج برای یک سال کافی است.

جالب تر اینکه نایب رییس انجمن وارد‌کنندگان برنج ایران، تاکید دارد واردات این محصول باید همچنان ادامه داشته باشد چرا که به زعم او هنوز کسری 45 درصدی در کشور وجود دارد اما شاید به گفته رییس‌جمهور "حساب دو دو تا چهار تا یا ریاضی ما ضعیف شده است" که تا کنون میزان مشخصی از واردات محصولات کشاورزی مانند برنج و گندم مشخص نشده است!

یکی دیگر از مشکلاتی که وجود دارد این است که واردکنندگان همواره به بهانه تنظیم بازار داخلی و کنترل قیمت برنج ایرانی دست به واردات می‌زنند اما از آنجا که برنج ایرانی با توجه به کیفیت و مرغوبیت خاص، جایگاه خودش را در بین مردم پیدا کرده و محصول داخلی از نظر کیفیت هیچ شباهتی با آن ندارد، نمی‌توان چنین ادعایی را پذیرفت چرا که آن کجا و این کجا!

البته دبیر انجمن برنج هم در انتقاد از واردات بیش از حد این محصول استراتژیک می‌گوید با توجه به واردات حدود یک میلیون و 100 هزار تنی برنج در نیمه نخست امسال به نظر می‌رسید واردات این محصول به پایان رسیده باشد اما با ادامه واردات 166 هزار تنی در مهر ماه، مشخص نیست این مسئله تا کی می‌خواهد ادامه داشته باشد؟

به نظر می‌رسد مدیریت بازار داخلی و صادرات محصولات کشاورزی با در نظر گرفتن میزان مصرف سرانه مشخص کار چندان مشکلی نباشد که این حساب دو دو تا چهار تا جوابش مشخص نیست.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 5513 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ جمعه ۱۷ آبان بازدید: 3242 ساعت: 11:12 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 پیش‌بینی تولید ۲.۷ میلیون تن برنج در سال‌جاری/ ۹۳ درصد برداشت برنج مکانیزه شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
2 ضریب تبدیل شلتوک به برنج به بیش از ۶۰ درصد رسید ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
3 عدم تعیین نرخ خرید تضمینی برنج از سال ۱۴۰۰/عدم استقبال کشاورزان از صدور شناسه محصولات ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
4 کشاورزان نگران بارش باران در فصل برداشت برنج نباشند/ امسال نیازی به واردات نداریم ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
5 حذف یا اختصاص ارز به واردات برنج؟ / دولت چهاردهم برنامه‌ریزی کند ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۶ مرداد
6 چگونگی کمک واردکنندگان به برنج کاران داخلی ۱۴۰۲ شنبه ۲۹ مهر
7 برنامه دولت برای تنظیم بازار برنج چیست؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ شهريور
8 خطر قطع مصرف نان و برنج برای افراد دیابتی ۱۴۰۲ سه شنبه ۳ مرداد
9 جایگاه تولید و صادرات تولیدات کشاورزی ایران در آسیا و جهان ۱۴۰۲ جمعه ۲۶ خرداد
10 گزارشی از میزان تولید و نیاز بازار برنج ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۴ خرداد
11 باور غلط درباره خراب نشدن برنج پخته/ مسمومیت با پلوی مانده ۱۴۰۲ پنج شنبه ۳۱ فروردين


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چطور غذا و مایکروفر باعث سرطان می‌شوند؟ لقمه: دیوکسین (Dioxin) یک سم بسیار قوی برای سلول ه...

  مصرف زیاد نمک ممکن است عامل افزایش بیماری MS باشد پژوهشگران می‌گویند مصرف بیش از حد نمک ممکن است مقص...

  تأثیر مصرف گردو بر بهبود ویژگی اسپرم تحقیقات اخیر در دانشگاه کالیفرنیا نشان می‎دهد مصرف...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

در رژیم چه اشتباهاتی نکنیم؟ محققان فهرست رایج‌ترین اشتباهات را در رژیم‌های لاغری تهیه کردند.رژیم غذایی لاغری و اشتباهات را در رژیم‌های لاغری و رایج‌ترین اشتباهی که افراد در برنامه کاهش وزن و لاغری خود مرتکب می‌شوند محاسبه غلط کالری مصرفی در برنامه رژیم غذایی است.بد‌ترین روش برای شروع رژیم غذایی لاغری کاهش ناگهانی میزان کربوهیدرات و در نتیجه از دست دادن مایع زیادی از بدن می‌باشد.
راههای لاغر شدن بدون رژیم شاید شنیدن نام رژیم شما را هم عصبی کند.گرسنگی و غذا نخوردن و ضعف را به یادتان بیاورد.باید بدانید با اندکی تغییر در برنامه غذایی روزانه خود میتوانید از شر چربی های لعنتی نجات پیدا کنید.بدون اینکه گرسنگی بکشید.
تغذیه از دیدگاه ابوعلی‌ سینا(1) با نگاهی به طب سنتی و تطبیق آن با علوم امروزی در می‌یابیم که حکمای پیشین با چه ظرافت، دقت و حساسیتی به مواردی که ما امروزه به عنوان اصول تغذیه صحیح آن‌ها را می‌شناسیم، اشاره نموده‌اند که این مسئله، مهر تأییدی بر دانش و فراست آن‌ها در سالیان دور است.
سفری شیرین در نوروز، با شیرینی ها و نان های محلی گیلان استان گیلان یکی از استان های سرسبز شمالی ایران است که علاوه بر جاذبه های گردشگری و طبیعی فراوان آن که شهره عام و خاص شده ، غذاها، نان ها و شیرینی های محلی و سنتی این استان نیز از محبوبیت زیادی برخوردار است.