مرکبات برای مقابله با بیماری‌های مزمن


کلاً میوه‌های پاییزی و زمستانی سرشار از ویتامین C هستند و مرکبات در صدر لیست این میوه‌ها قرار دارند.

به گزارش لقمه، بوی نارنگی، عطر پرتقال، شیرینی لیموشیرین و غیره. کیست که از خوردن یک پرتقال آبدار شیرین لذت نبرد؟ اصلاً سوپ بدون چکاندن لیموترش چه صفایی دارد؟ میانه‌تان با گریپ‌فروت چطور است؟ زنگ تفریح‌ها و یواشکی نارنگی خوردن‌های مدرسه یادتان هست؟ یادتان هست چه بویی می‌پیچید وسط کلاس؟ یادتان هست چطور بویش را می‌بلعیدیم و از طعمش لذت می‌بردیم؟ بگذریم از نوستالژی زنگ تفریح‌های دهه‌ی شصت و بوی نارنگی‌هایش! کلاً خانواده‌ی مرکبات پرخاصیت هستند و برای این فصل فوق‌العاده. به خاطر اینکه در وهله‌ی اول سرشار از ویتامین مورد نیاز روزهای سرد هستند یعنی ویتامین C. با ما باشید تا بگوییم مرکبات چگونه از شما در برابر بیماری‌های مزمن محافظت می‌کنند.


اصلی‌ترین مشخصه‌ی غذایی مرکبات چیست؟

کلاً میوه‌های پاییزی و زمستانی سرشار از ویتامین C هستند و مرکبات در صدر لیست این میوه‌ها قرار دارند. پوست کلفت مرکبات از ویتامین C در برابر هوا و نور محافظت کرده و اجازه نمی‌دهد از بین برود. خوشبختانه مرکبات میوه‌ها مقاومی هستند و حتی مدت‌ها بعد از چیده شدن هم سالم و قابل‌استفاده باقی می‌مانند. پس برای اینکه این روزها ویتامین C مورد نیاز بدنتان را به خوبی جذب کنید از مصرف مرکبات غافل نشوید. این ویتامین سیستم ایمنی بدنتان را قوی کرده و شما را از گزند بیماری‌ها دور می‌کند.


علاوه بر ویتامین C، مرکبات حاوی چه عناصر مغذی دیگری هستند؟

یکی دیگر از مشخصه‌های بارز مرکبات این است که سرشار از فلاوونوئیدها هستند که ترکیباتی از خانواده پولی‌فنول‌ها محسوب می‌شوند. این ترکیبات آنتی‌اکسیدانی قوی با ویتامین C و اسیدهای ارگانیک همکاری خوبی دارند و دست به دست آن‌ها باعث تقویت بدن شده و رادیکال‌های آزاد را ناکار می‌کنند. رادیکال‌های آزاد مولکول‌هایی هستند که به سلول‌های بدن ما آسیب می‌رسانند. توجه داشته باشید که فلاوونوئیدها و ترکیبات معطری که در پوست مرکبات وجود دارند نقش موثری در سلامت رگ‌ها و مویرگ‌ها ایفا می‌کنند. برای همین هم در ساخت داروهای محافظت‌کننده از رگ‌های خونی مورد استفاده قرار می‌گیرند.


آیا مرکبات از ابتلا به بیماری‌های مزمن پیشگیری می‌کنند؟

مرکبات نیز همانند میوه‌ها و سبزیجات دیگر سرشار از آنتی‌اکسیدان‌های قوی هستند که از ابتلا به سرطان پیشگیری می‌کنند. به نظر می‌رسد که ترکیبات آنتی‌اکسیدانی موجود در مرکبات از ابتلا به سرطان معده (دومین سرطان شایع در سرتاسر جهان) و سرطان گلو جلوگیری می‌کنند. از طرف دیگر ترپنهای مرکبات آنزیم‌های مقابله‌کننده با عوامل سرطان زا را فعال تر می‌کنند.

باید بدانید که مرکبات حاوی میزان قابل‌توجهی ویتامین B9 یا همان اسیدفولیک نیز می‌باشند که برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی مفید است. اسیدفولیک باعث کاهش میزان هموسیستئین خون می‌شود. این اسیدآمینه یکی از عواملی است که خطر ابتلا به بیماری‌ها قلبی عروقی را بالا می‌برد.


آیا ترشی مرکبات حالت اسیدیته‌ی بدن را بالا می‌برد؟

معمولاً رژیم غذایی ما حاوی میزان زیادی گوشت قرمز و غلات هست که حالت اسیدی بدن را بالا می‌برند. اما باید بدانید که اسیدهای ارگانیک موجود در مرکبات (اسیدهایی که طعم ترشی به مرکبات می‌دهند) برعکس عمل می‌کنند و بدن را به سمت قلیایی شدن می‌برند. در واقع این اسیدها در ترکیب با املاحی مانند پتاسیم، بیکربنات‌هایی تشکیل می‌دهند که حالت اسیدی بدن را کاهش می‌دهند. خوشبختانه این خاصیت مرکبات به ویژه برای مقابله با پوکی استخوان مفید است. باید بدانید که اگر حالت اسیدی بدن بیشتر شود بدن برای حفظ تعادل حالت بازی -اسیدی خود دست به دامان کلسیم موجود در استخوان‌ها می‌شود. یعنی از کلسیم استخوان‌ها برداشت می‌کند و این مسئله هم به پوکی استخوان منجر می‌شود. در واقع مرکبات به حفظ تعادل حالت اسیدی - بازی بدن کمک می‌کنند بدون اینکه به ذخیره‌ی استخوانی مان لطمه‌ای وارد شود.


آیا آب مرکبات به اندازه‌ی خودشان ارزش غذایی دارند؟

به جز ویتامین C که بسیار حساس می‌باشد، آب مرکبات تقریباً از تمام آنتی‌اکسیدان‌های موجود در خود میوه‌ها برخوردار هستند. آب مرکبات صنعتی نیز قابل‌اعتماد هستند به خاطر اینکه در بخش صنعتی مرکبات با پوست آبگیری می‌شوند. و ویتامین‌ها کمابیش پاستوریزه شدن را بهتر تحمل می‌کنند و مقاومت بیشتری از خود نشان می‌دهند. برای همین هم می‌توان گفت که آب مرکبات موجود در پاکت‌ها و شیشه‌ها کمابیش خواص خود میوه‌ها را حفظ کرده‌اند و تا حدودی حاوی همان ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها هستند.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :تبیان

کد: 5534 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۱۹ آبان بازدید: 4993 ساعت: 1:53 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 با این میوه‌های پاییزی به جنگ آلودگی هوا بروید ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر
2 از خواص نارنگی پاییزی غافل نشوید ۱۴۰۱ سه شنبه ۲۶ مهر
3 طبع سرد نارنگی مسکن قوی برای سلسله اعصاب ۱۳۹۶ دوشنبه ۶ آذر
4 میوه های خوش آب و رنگ گاز زده ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۶ آبان
5 توصیه‌های هواشناسی کشاورزی برای روزهای ابتدایی آبان ۱۳۹۶ دوشنبه ۱ آبان
6 افزایش 7 درصدی تولید مرکبات در راه است/ راهکارهای جدید برای مقابله با سرمازدگی ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۱ مهر
7 قیمت میوه‌های نوبرانه پاییزی در بازار اعلام شد ۱۳۹۴ يکشنبه ۳ آبان
8 پشت‌پرده شایعات سلامت از سَم گوجه‌فرنگی تا کرم نارنگی و خرمای وارداتی ۱۳۹۳ شنبه ۴ بهمن
9 قیمت میوه های شب یلدا کاهش یافت ۱۳۹۳ يکشنبه ۳۰ آذر
10 واکنش رسمی وزارت جهاد به پخش کلیپ نارنگی آلوده در ایران ۱۳۹۳ دوشنبه ۱۰ آذر
11 صادرات کیوی افت کرد/ افزایش تولید نارنگی و لیموشیرین ۱۳۹۳ يکشنبه ۹ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  آنچه باید در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانید سبوس، پوسته سفت و هضم‌نشدنی روی دانه‌های غلات است ...

  كودك هنگام غذا خوردن نباید خسته باشد والدین باید كودك را در فواصل زمانی منظم تغذیه كنند...

  پیتزا برای چه کسانی از سم هم بدتر است؟ پتیزا غذای خوشمزه ای است اما بعضی ها فقط باید نگا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

۱۴ ماده غذایی که طول عمر را زیاد می‌کند یک متخصص تغذیه گفت: به جای آنکه به دنبال روش‌های عجیب و غریب باشیم اگر ۱۴ ماده غذایی را در زنجیره غذایی روزانه بگنجانیم نه تنها بسیاری از بیماری‌ها را از خود دور می‌کنیم بلکه طول عمر بیشتری خواهیم داشت.
تاریخچه شکلات؛ از قوم مایا تا کیت کت شکلات (به صورت خام یا فرآوری شده) ماده غذایی می‌باشد که از دانه‌های درخت گرمسیری کاکائو به دست می آورند. اولین استفاده ثبت شده از شکلات به سال 1100 قبل از میلاد باز می‌گردد.
ناگفته‌هایی از یک قاتل محبوب جوانان و نوجوانان پایگاه خبری لقمه: متخصصان معتقدند نوشیدنی‌های انرژی‌زا ۳۰ درصد ضربان قلب را افزایش داده و باعث ایجاد ریتم غیرطبیعی ضربان می‌شود؛ ریتم غیر طبیعی ضربان قلب می‌تواند منجر به سکته و مرگ افراد شود. در عین حال افزایش فشار خون و بلوغ زودرس هم از دیگر عوارض این دسته از نوشیدنیهای محبوب است.
کدام مواد غذایی ایرانی اش، بهتره؟ سال‌های زیادی است كه این عقیده در ذهن ایرانی‌ها جا افتاده که «جنس خارجی بهتر از جنس ایرانی است!» البته این موضوع فقط درمورد لباس، لوازم خانگی و... مطرح نیست و بسیاری معتقدند مواد غذایی خارجی نیز نسبت به مشابه ایرانی برتری دارند.