ضرورت رعایت مسائل بهداشتی در دادن نذری‌ و پذیرایی در ایام محرم


مدیرگروه بهداشت محیط و حرفه‌ای دانشکده علوم پزشکی نیشابور گفت: نذری‌ دادن و پذیرایی در ایام محرم باید با رعایت مسائل بهداشت فردی، محیطی، مواد غذایی و ظروف توزیع غذا انجام شود.

به گزارش لقمه، مهندس نعمت‌اله معروفی اظهار کرد: هرگونه پخت و پز در مکان‌هایی که دارای حداقل شرایط بهداشتی و مورد تأیید مراکز بهداشتی محل است، صورت گیرد.

وی افزود: تمامی افراد درگیر در توزیع آب، چای و غذا باید قبلا نسبت به دریافت کارت معاینه پزشکی اقدام کنند و رعایت بهداشت فردی آنها ضروری است.

مدیرگروه بهداشت محیط و حرفه‌ای دانشکده علوم پزشکی نیشابور ادامه داد. مواد غذایی اولیه حتما سالم و بهداشتی باشد، ترجیحا از مواد غذایی بسته‌بندی ‌شده که مورد تأیید وزارت بهداشت است، استفاده شود.

معروفی خاطرنشان کرد: آشپزها باید از فرآورده‌های دامی با کشتار مجاز و یا بسته‌بندی شده که مورد تأیید وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی است، استفاده کنند.

وی یادآور شد: باید از نمک‌های بسته‌بندی یددار تصفیه شده دارای مجوز بهداشتی و آرم استاندارد در تهیه و پخت غذا و مصرف بر روی سفره‌ها استفاده شود.

مدیرگروه بهداشت محیط و حرفه‌ای دانشکده علوم پزشکی نیشابور ادامه داد: از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به‌ مدت طولانی (حداکثر دو ساعت) خودداری شود و در صورت الزام به نگهداری بیشتر از دو ساعت، باید مواد غذایی پخته شده در دمای زیر چهار درجه و یا بالای 60 درجه سانتی‌گراد نگهداری شود.

مهندس معروفی گفت: در توزیع سبزی و سالاد باید چهار مرحله سالم‌سازی شامل شست و شو، انگل‌زدایی و گندزدایی با مواد مجاز و شست و شوی نهایی در مورد هر یک از سبزی‌ها، میوه‌ها و صیفی‌جات انجام شود.

وی با بیان اینکه تهیه و نصب وسایل اطفاء حریق به‌منظور کنترل و جلوگیری از آتش‌سوزی‌های احتمالی الزامی است، اظهار داشت: ایمنی مراکز عزاداری از نظر پرتگاه‌های موجود، راه‌پله‌ها، نرده‌ها و سیم‌کشی برق رعایت شده و قبل از شروع مراسم کنترل لازم توسط افراد متخصص صورت پذیرد.

مدیرگروه بهداشت محیط و حرفه‌ای دانشکده علوم پزشکی نیشابور با اشاره به اینکه شستشو و گندزدایی مستمر ظروف چند بار مصرف که برای توزیع ‌آب، چای و مواد غذایی استفاده می‌شود، صورت پذیرد، خاطرنشان کرد: در صورت استفاده از ظروف یک‌بار مصرف برای توزیع چای و مواد غذایی گرم از ظروف گیاهی (بر پایه نشاسته ذرت) استفاده شود.

معروفی اضافه کرد: توزیع آب، شربت و شیر در بین دسته‌های عزاداری و یا در مراسم با لیوان یک‌بار مصرف صورت گیرد و از فرو بردن لیوان و پارچ به‌ داخل ظروفی که آب و شربت داخل آن است جلوگیری شود.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 5543 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۱۹ آبان بازدید: 2564 ساعت: 4:15 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 اصول تغذیه مناسب در ماه مبارک رمضان ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
2 توصیه های دارویی و تغذیه‌ای به روزه داران/ خودسرانه دارو را قطع نکنید ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
3 برای میزان کشت و صادرات برنامهای نداریم ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۹ آذر
4 تورم مالیات غیرمستقیم است/نسبت بین مالیات و خدمات‌دهی دولت باید رعایت شود ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ آذر
5 سطح کشت گوجه فرنگی در فضای آزاد در آذربایجان شرقی نصف می شود ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۹ مرداد
6 احتمال قطع شدن آب ۵ وزارتخانه و شرکت‌های تابعه آنها ۱۴۰۲ دوشنبه ۵ تير
7 توصیه های جدی سازمان دامپزشکی در مورد تب کریمه کنگو ۱۴۰۲ يکشنبه ۴ تير
8 تخلف ۶ بانک در سود سپرده/ پرونده یک بانک به هیئت انتظامی رفت ۱۴۰۱ دوشنبه ۴ مهر
9 آغاز مانور نظارت بر زنجیره تأمین، تولید و توزیع کالاهای اساسی از ۲۱ خرداد ۱۴۰۱ شنبه ۲۱ خرداد
10 رعایت تعادل در تغذیه بعد از ماه رمضان ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۳ ارديبهشت
11 رئیس انجمن تغذیه ایران به روزه‌داران توصیه کرد سحری را جدی بگیرند ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۶ فروردين


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چگونه ورزشکاران نوجوان می توانند با پروتئین عضله سازی کنند؟ پایگاه خبری لقمه: تمرین باعث ساخت عضله می شود:اگرچ...

  رژیم خیلی کم‌چـرب هم عارضه دارد! متاسفانه بسیاری از افراد در جامعه تنها چربی رژیمی ...

  سیگار بدتر است یا قلیان؟/ آیا قلیان به اندازه سیگار مضر است؟ تحقیقات جدید محققان ایرانی نشان داد که استفاده از ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت