رژیم غذایی دیابتی ها چیست؟


افراد مبتلا به دیابت نوع اول باید انسولین مورد نیاز بدنشان را تأمین كنند تا در هنگام غذا خوردن بتوانند مقدار كربوهیدرات لازم را براساس اشتها و فعالی تهای روزانه جذب بدن خویش كنند.

لقمه: اگر شما مشكل دیابت دارید، به چهار پرسشی كه دكتر مایكل در شماره اول نشریه سفره ایرانی پاسخ داده است، توجه کنید. حتما این مطلب را بخوانید:

سوال اول: نمك چگونه بر دیابت تأثیر می گذارد؟
افزایش مقدار سدیم كلی بدن و زیاد شدن فعل و انفعالات مجرایی در نتیجه مصرف نادرست نمك در افراد دیابتی است.
اكثر بیماران مبتلا به دیابت نوع دوم به نمك حساس هستند، بنابراین آنها بیشتر در معرض افزایش فشار خون می باشند. افزایش نمك (سدیم) در این گونه بیماران بیشتر است. به همین دلیل پزشكان و متخصصین به این گونه افراد توصیه می كنند از خوردن غذاهایی با نمك فراوان همچون سوپ های كنسروی و غذاهای از پیش آماده شده شركتی جداً خودداری كنند.

سوال دوم: مصرف مشروبات الكلی چه تأثیری بر روی افراد دیابتی می گذارد؟
مصرف مشروبات الكلی توسط افراد مبتلا به دیابت می تواند كنترل قند خون را مختل كند. با اینكه نوشیدنی های الكلی كمتر از 5 دقیقه در رگ های خون گردش می كند اما در حدود 2 ساعت زمان می برد تا در كبد انسان دچار تغییر متابولیسمی شود. در واقع زمانی كه الكل وارد بدن می شود از همان لحظه اولیه تا 21 ساعت پس از ورود به بدن باعث كاهش قند خون می شود. نوشیدن بیش از حد مشروبات الكلی همچنین می تواند باعث انباشتگی اسیدهای داخلی در بدن شود كه می تواند عواقب منفی در سلامت فرد به وجود آورد. از عواقب مصرف مشروبات الكلی می توان به متابولسیم چاقی، آسیب سلولهای عصبی و بیماری های چشمی اشاره كرد.

سوال سوم: افراد دیابتی چه نوع غذاهایی را باید بیشتر مورد استفاده قرار دهند؟
پیشنهاد می شود اینگونه افراد رژیم غذایی اتخاذ كنند كه 50 الی 60 درصد آن را كربوهیدرات، 10 الی 15 درصد آن را پروتئین و 30 درصد آن را چربی تشكیل دهد.
كربوهیدرات های مركبی همچون برنج وسیب زمینی شیرین به قندهای ساده ای همچون گلوكز نیز ترجیح داده می شوند.
غذاهای غنی از فیبر نیز توصیه می شود. غذاهایی همچون ماهی حاوی مقدار زیادی چربی اشباع نشده می باشند از این رو بهتر از غذاهایی می باشند كه حاوی چربی اشباع شده هستند.

سوال چهارم: آیا رژیم غذایی دیابتی های نوع اول و نوع دوم با یكدیگر متفاوتند؟
در واقع تفاوت آن چنانی در رژیم غذایی این دو دسته وجود ندارد و رژیم غذایی هر دو گروه بر روی غذای سالم تأكید دارد. افراد مبتلا به دیابت نوع اول باید انسولین مورد نیاز بدنشان را تأمین كنند تا در هنگام غذا خوردن بتوانند مقدار كربوهیدرات لازم را براساس اشتها و فعالی تهای روزانه جذب بدن خویش كنند. در ضمن این افراد باید از گون ههای سالم و كم چرب روغن و كره استفاده كنند زیرا خطر ابتلا به بیماری های قلبی در این افراد بیشتر از سایرین می باشد. افراد مبتلا به دیابت نوع دوم ممكن است كه نیاز به انسولین داشته باشند یا نداشته باشند. معمولا آنها باید بیشتر بر روی مقدار كالری و كربوهیدرات تمركز داشته باشند و به كنترل آن بپردازند. كم كردن وزن و تمرینات ورزشی همراه با رژیم غذایی مناسب كه سدیم كمی هم دارد می تواند كلیدهای كنترل گلوكز، فشار خون، كلسترول و میزان تری گلیسیرید در این افراد باشد.
در مورد این افراد نیز پیشنهاد می شود كه از روغن و كره های سالم و كم چرب استفاده شود تا از بیماری های مهلك و خطرناك قلبی در امان باشند. فرقی نمی كند كه جزء كدام گروه باشید، تنها اتخاذ رژیم غذایی صحیح از هرگونه ای می تواند سلامت شما را تضمین كند.


نقل از :سفره ایرانی

کد: 556 تاریخ نشر: ۱۳۹۰ شنبه ۲۶ آذر بازدید: 20171 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 مصرف نمک در پخت نان صدای وزارت بهداشت را هم درآورد/خطر ابتلا به دیابت با مصرف نمک زیاد ۱۴۰۲ جمعه ۶ بهمن
2 رژیم لاغری فستینگ برای چه گروهی مناسب است؟ ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۵ آبان
3 رابطه چاقی و دیابت بارداری/ احتمال بالای سزارین ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان
4 قهوه سبز با کدام داروها تداخل دارد ۱۴۰۲ شنبه ۱۱ شهريور
5 افزایش ریسک مرگ دیابتی ها با غذاهای فوق فرآوری شده ۱۴۰۲ پنج شنبه ۲۶ مرداد
6 خطر قطع مصرف نان و برنج برای افراد دیابتی ۱۴۰۲ سه شنبه ۳ مرداد
7 خواص عناب/بهترین روش مصرف عناب چیست؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۵ تير
8 بین داروهای دیابت و ابتلا به بیماری ام اس ارتباط وجود دارد ۱۴۰۱ دوشنبه ۳۰ آبان
9 بالا رفتن ریسک نارسایی قلبی با کبد چرب ۱۴۰۱ شنبه ۲۸ آبان
10 آشنایی با خواص گوشت بلدرچین برای طبع های سرد ۱۴۰۱ شنبه ۷ آبان
11 دستاورد جدید محققان در کشف دارویی برای کاهش وزن ۱۴۰۱ پنج شنبه ۱۹ خرداد


نظرات


مرتضی

درموردنوع غذا
hosseini

مطالب بیشتری در مورد دیابت درج کنید

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  پوست شفاف با خوردنی های طبیعی امروزه افراد بیشتر بجای خوراکی های مفید و موثر برا...

  آرام خوردن و درست جویدن غذا در توصیه های بهداشتی همیشه به خوردن غذا با آرامش و...

  همبرگر خطرناک‌تر است یا سیگار؟ در حالی‌که هنوز شمار زیادی از مردم جهان به دلیل نب...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

میوه های دارای کالری منفی کدامند؟ بعضی از میوه ها قند دارند و باعث چاقی می شوند، بعضی دیگر بر عکس لاغر می کنند اما تا کنون درباره میوه هایی که چربی را بسوزانند شنیده بودید؟ آیا این میوه ها را می شناسید؟
وقتی در ایران‌ گریه‌ کردم روزگاری که ما در آن زندگی می‌کنیم، سرشار از تحرک و پویایی است. جهانی که روز به روز بیشتر به انواع فناوری‌ها و پیشرفت‌ها دست پیدا می‌کند و آدم‌ها را به آن وابسته. این جهان پرشور با همه دستاوردهایش موجی از بحران هویت را به دنبال داشته است.
گیاهخواران بیشتر عمر می‌کنند! در شرایطی که بعضی از مردم حتی نمی توانند تصور یک روز غذای بدون گوشت را بکنند، بعضی دیگر مصرانه روی برنامه غذایی گیاهی خود تاکید می‌کنند و به عنوان گیاهخوار معتقدند به این ترتیب زندگی بهتر و البته سلامت‌تری را در پیش گرفته‌اند.
افزودنی‌ها را بیشتر بشناسیم افزودنی ماده‌ای است كه به عمد یا غیرعمد به مواد غذایی اضافه می‌شود. افزودنی‌هایی كه به شكل غیر عمد وارد مواد غذایی می‌شود، معمولاً به شكل تصادفی در طول مراحل بسته بندی یا انبار كردن به مواد غذایی اضافه می‌‌شوند، اما افزودنی‌هایی كه به شكل عمدی به مواد غذایی اضافه می‌شوند، برای ایجاد اثرات مطلوب در ماده غذایی به كار می‌رود.