غذاهای نذری تا چند روز قابل نگهداری اند؟


یک متخصص تغذیه با اشاره به مدت زمان نگهداری غذاهای نذری در یخچال و فریزر، درباره ظروف غذاهای نذری با تاکید بر استفاده از ظروف یک بار مصرف قابل بازیافت گفت:« لازم است راهنمایان مذهبی به مردم توصیه کنند کمتر از ظروف یک بار مصرف برای توزیع غذاهای نذری استفاده کنند و این کار را به عنوان رفتار یک مسلمان متعهد به محیط زیست معرفی کنند.»

به گزارش لقمه، دکتر نسرین امیدوار در گفت و گویی گفت:« در مورد غذاهای نذری در ماه محرم دو بحث تهیه کنندگان غذاهای نذری و مصرف کنندگان این غذاها مطرح است. کسانی که تهیه کننده و توزیع کننده غذای نذری هستند در مورد ایمنی غذا مسئولیت دارند یعنی باید مواد اولیه غذای نذری خود را از محل سالمی تهیه کرده باشند، غذا در شرایط سالم و بهداشتی پخت شود و تا زمانی که قصد توزیع غذا در میان مردم را دارند باید غذا را در درجه حرارت مناسبی نگهداری کنند.»

وی ادامه داد:« کسانی که غذای نذری تهیه و توزیع می کنند حتی الامکان از روغن جامد کمتری مصرف کنند و غذاها را با چربی کمتری تهیه کنند.»

دکتر امیدوار درباره ظروف غذاهای نذری گفت:« اگر از ظروف یک بار مصرف استفاده نشود خیلی بهتر است درغیراینصورت ظروفی که برای توزیع غذاهای نذری استفاده می شود باید قابل بازیافت باشند. »

وی تاکید کرد:« لازم است راهنمایان مذهبی به مردم توصیه کنند کمتر از ظروف یک بار مصرف برای توزیع غذاهای نذری استفاده کنند و این کار را به عنوان رفتار یک مسلمان متعهد به محیط زیست معرفی کنند.»

این متخصص تغذیه درباره جنس ظروف نذری گفت:« ظروف غذای نذری باید از انواعی باشد که در برابر حرارت مقاوم است چرا که برخی از انواع ظروف بخصوص ظروف شفاف و نازک برای غذای گرم تولید نشده است. متاسفانه مشکلی که در ماه های عزاداری داریم این است که بسیاری از اوقات بعد از مراسم، حجم بالایی از ظروف یک بار مصرف استفاده شده است که با دیگر زباله ها مخلوط یا در سطح شهر پراکنده می شوند بنابراین فکر می کنم باید یک فرهنگسازی جدی برای جمع آوری این ظروف و برگرداندن آن به سیستم بازیافت شود تا مراسم عاشورایی ما باعث آلودگی بیشتر محیط زیست ما نشود.»

وی درباره نکاتی که مصرف کنندگان غذاهای نذری باید رعایت کنند، گفت:« مصرف کنندگان غذاهای نذری باید در حد نیاز خود این غذها را تهیه کنند تا در همان روز مصرف شود ولی اگر در مواردی غذاهای نذری اضافه بر نیاز بود اگر قصد مصرف غذا طی یکی دو، روز آینده را داریم قطعا باید مانند هر غذای پخته شده ای در یخچال نگهداری شود اما اگر غذا به میزانی است که بیشتر از دو روز زمان برای مصرف نیاز دارد باید در ظروف دربسته که هوا وارد آن نشود در فریزر نگهداری شود و بهتر است غذای پخته شده را زیر یک ماه مصرف کنیم.»  



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سلامت نیوز

کد: 5572 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ جمعه ۲۴ آبان بازدید: 4026 ساعت: 11:58 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 روش‌های پیدا کردن بهترین رستوران‌ها در سفر ۱۴۰۲ شنبه ۲۶ اسفند
2 توضیحات یک مسئول درباره واردات آدامس قاچاق با طعم مرگ ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
3 بهترین راه برای تجربه خوردن یک غذای محلی اصیل ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۶ اسفند
4 لزوم پرهیز از خرید و مصرف فراورده های فله‌ای در سفر ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۵ اسفند
5 روش‌های ایجاد تنوع در ظاهر غذاها ۱۴۰۲ جمعه ۱۱ اسفند
6 آموزش کامل تهیه کباب لقمه در منزل ۱۴۰۲ چهارشنبه ۹ اسفند
7 نکاتی مهم در استخدام یک سرآشپز رستوران ۱۴۰۲ جمعه ۲۰ بهمن
8 برنامه غذایی برای مقابله با کاهش تنگی نفس ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۷ دي
9 تیغ نرخ ارز برگلوی صنعت غذا ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۴ دي
10 دستاورد سفر رییس سازمان دامپزشکی کشور به هند ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
11 وضعیت صادرات محصولات کشاورزی و غذایی در ۸ ماه اول امسال ۱۴۰۲ جمعه ۱۷ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  فایده شام دسته‌ جمعی برای کودکان شاید باور این موضوع كمی دشوار باشد، ولی صرف شام در...

  ارتباط بین رژیم غذایی مدیترانه ای با هوشیاری ذهن در سن بالا پایگاه خبری لقمه: اگرچه محققان اسکاتلندی ارتباطی ب...

  حفظ تعادل وزن با مصرف میوه مطالعات جدید پژوهشگران نشان می دهد که استفاده از م...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

تاثیر رنگ ها بر اشتها دانش بررسی رفتار در خوردن و آشامیدن، نشان می دهد که افراد میزان بیشتری مایعات در لیوان های کوتاه و پهن به نسبت لیوان های بلند و تنگ می نوشید. و یا هر چه محل نشستن شما به ظرف شیرینی نزدیک تر باشد، شما شیرینی بیشتری میل می کنید.
کجا غذا بخوریم، کجا غذا نخوریم بیشتر متخصصان فیزیولوژی معتقدند لذت غذاخوردن، یکی از بزرگ‌ترین لذت‌های زندگی است اما بسیاری از افراد به‌راحتی از این لذت می‌گذرند و نمی‌دانند که می‌توانند با رعایت چند نکته بسیار ساده اما کاربردی، غذا خوردن را برای خود و سایر اعضای خانواده‌شان، به یک تفریح بزرگ تبدیل کنند.
عامل مسمومیت های قارچی در کشور معرفی شد پایگاه خبری لقمه: ستاد مرکزی اطلاع رسانی داروها و سموم سازمان غذا و دارو طی اطلاعیه ای با عنوان پیشگیری از مسمومیت با قارچ های سمی، گونه قارچی Amanita virosa را عامل مسمومیت های اخیر معرفی کرد.
نکات مهم در ارسال مواد غذایی به مناطق بحرانی زلزله‌زده یک کارشناس تغذیه گفت: با توجه به امکانات کم مناطق بحرانی و شرایط سخت حمل و نقل و نگهداری مواد غذایی، الویت با غذاهای پودری است که حاوی مواد نگهدارنده است و در ان ها احتمال فساد به صفر می رسد.