غذاهای نذری تا چند روز قابل نگهداری اند؟


یک متخصص تغذیه با اشاره به مدت زمان نگهداری غذاهای نذری در یخچال و فریزر، درباره ظروف غذاهای نذری با تاکید بر استفاده از ظروف یک بار مصرف قابل بازیافت گفت:« لازم است راهنمایان مذهبی به مردم توصیه کنند کمتر از ظروف یک بار مصرف برای توزیع غذاهای نذری استفاده کنند و این کار را به عنوان رفتار یک مسلمان متعهد به محیط زیست معرفی کنند.»

به گزارش لقمه، دکتر نسرین امیدوار در گفت و گویی گفت:« در مورد غذاهای نذری در ماه محرم دو بحث تهیه کنندگان غذاهای نذری و مصرف کنندگان این غذاها مطرح است. کسانی که تهیه کننده و توزیع کننده غذای نذری هستند در مورد ایمنی غذا مسئولیت دارند یعنی باید مواد اولیه غذای نذری خود را از محل سالمی تهیه کرده باشند، غذا در شرایط سالم و بهداشتی پخت شود و تا زمانی که قصد توزیع غذا در میان مردم را دارند باید غذا را در درجه حرارت مناسبی نگهداری کنند.»

وی ادامه داد:« کسانی که غذای نذری تهیه و توزیع می کنند حتی الامکان از روغن جامد کمتری مصرف کنند و غذاها را با چربی کمتری تهیه کنند.»

دکتر امیدوار درباره ظروف غذاهای نذری گفت:« اگر از ظروف یک بار مصرف استفاده نشود خیلی بهتر است درغیراینصورت ظروفی که برای توزیع غذاهای نذری استفاده می شود باید قابل بازیافت باشند. »

وی تاکید کرد:« لازم است راهنمایان مذهبی به مردم توصیه کنند کمتر از ظروف یک بار مصرف برای توزیع غذاهای نذری استفاده کنند و این کار را به عنوان رفتار یک مسلمان متعهد به محیط زیست معرفی کنند.»

این متخصص تغذیه درباره جنس ظروف نذری گفت:« ظروف غذای نذری باید از انواعی باشد که در برابر حرارت مقاوم است چرا که برخی از انواع ظروف بخصوص ظروف شفاف و نازک برای غذای گرم تولید نشده است. متاسفانه مشکلی که در ماه های عزاداری داریم این است که بسیاری از اوقات بعد از مراسم، حجم بالایی از ظروف یک بار مصرف استفاده شده است که با دیگر زباله ها مخلوط یا در سطح شهر پراکنده می شوند بنابراین فکر می کنم باید یک فرهنگسازی جدی برای جمع آوری این ظروف و برگرداندن آن به سیستم بازیافت شود تا مراسم عاشورایی ما باعث آلودگی بیشتر محیط زیست ما نشود.»

وی درباره نکاتی که مصرف کنندگان غذاهای نذری باید رعایت کنند، گفت:« مصرف کنندگان غذاهای نذری باید در حد نیاز خود این غذها را تهیه کنند تا در همان روز مصرف شود ولی اگر در مواردی غذاهای نذری اضافه بر نیاز بود اگر قصد مصرف غذا طی یکی دو، روز آینده را داریم قطعا باید مانند هر غذای پخته شده ای در یخچال نگهداری شود اما اگر غذا به میزانی است که بیشتر از دو روز زمان برای مصرف نیاز دارد باید در ظروف دربسته که هوا وارد آن نشود در فریزر نگهداری شود و بهتر است غذای پخته شده را زیر یک ماه مصرف کنیم.»  



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سلامت نیوز

کد: 5572 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ جمعه ۲۴ آبان بازدید: 4190 ساعت: 11:58 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 بهترین تغذیه در روزهای بسیار سرد ۱۴۰۳ دوشنبه ۶ اسفند
2 بدغذایی در کودکان؛ از شناخت اختلال تا راهکارهای درمانی ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
3 «نستله»؛ حمایت از رژیم کودک کُش تا جعل علامت استاندارد ایران ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
4 خواص شگفت انگیز خرفه برای کودکان و بزرگسالان+عوارض ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
5 تغذیه مناسب برای کاهش استرس و مقابله با آلودگی هوا ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
6 شش تاثیر کیفیت ظروف بر کیفیت غذا ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
7 مصرف مواد غذایی قاچاق خطرناک است ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
8 چگونه آسیب پذیری اقتصادی را کاهش دهیم؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
9 نگاه به بخش خصوصی به عنوان مجرم اجازه توسعه نمی‌دهد ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
10 پرده بدون سفره ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
11 تورم مواد خوراکی، سفره خانواده‌ها را کوچک کرده است ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مرکبات برای مقابله با بیماری‌های مزمن کلاً میوه‌های پاییزی و زمستانی سرشار از ویتامین C ...

  مبتلایان به میگرن از خوردن این میوه پرهیز کنند مصرف موز می‌تواند سردرد‌های میگرنی را در مبتلایان ...

  بعد از شیرمادر بهترین جایگزین شیرنارگیل است پایگاه خبری لقمه: محققان ادعا می کنند شیر نارگیل م...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

پاکیزه‌خوری، فضیلتی اخلاقی در اقتصاد اسلامی یک استاد دانشگاه گفت: انسان‌های طالب روزی حلال از کارها و اعمالی که در آلوده کردن روزی حلال نقش دارند پرهیز می‌کنند.
عیال وارترین مرد ایران با ۲۶ زن و ۱۹۵ فرزند را بیشتر بشناسید + عکس مردی که در دهه ۵۰ به خاطر خانواده پر جمعیتش تیتر یک روزنامه‌های کشور شد.دو گوسفند، ۵۰ کیلو برنج، ۲۰ کیلو آرد، هفت کیلو حبوبات، چهار کیلو روغن، یک کیلو چای و ۱۰ کیلو قند و شکر مصرف روزانه خانه آن‌ها بود.
یک رژیم غذایی موثر فقط در 4 کلمه! برخلاف ملیت غربی‌اش، با ریزه‌کاری‌هایی که بیشتر شرقی است به مقوله غذا خوردن و رژیم گرفتن نگاه کرده است.
سفره ایرانی دیگر در خانه ها جایی ندارد! مردم اعتقاداتی داشتند، «سفره» و کنار هم نشستن را مایه خوشبختی و با هم بودن را قوت قلب و باعث نزدیک شدن خانواده‌ها به هم می‌دانستند. برای سفره‌ای که پهن می‌شد و غذایی که در آن قرار می‌گرفت، احترام خاصی قائل بودند و حریم سفره را پاس می‌داشتند،اما این روزها....