افزایش نرخ سرطان، دستاورد مصرف نادرست سم در بخش کشاورزی


هرچند کنترل عوامل خسارت زا با استفاده از آفت‌کش‌ها در بخش کشاورزی ضروری است اما بی‌توجهی و افراط در مصرف آفت‌کشها باعث خسارت قابل توجهی در موجودات زنده و ایجاد بیماری و مرگ در انسان‌ها می‌شود که این مشکلات ناشی از تماس مستقیم و غیرمستقیم انسان با آفت‌کشها است.

به گزارش لقمه، افرادی که در تماس مستقیم با این مواد شیمیایی قرار می گیرند بیشتر در معرض خطر قرار دارند، این افراد شامل کشاورزان و خانواده آنها و کارگرانی هستند که در بخش کشاورزی یا در کارخانه تولید سم کار می‌کنند. اولین محل تماس سم در انسان، پوست است، به محض این‌که بدن در معرض سم قرار می‌گیرد، سم در بدن جذب می‌شود و یا بدون جذب شدن تنها در پوست باقی می‌ماند.

جذب آفت کش در بدن می‌تواند باعث بروز مشکلاتی برای سلامتی انسان شود. مشکلاتی مانند سوزش چشم، مشکلات دستگاه تنفسی و مسمومیت حاد که ممکن است به مرگ بینجامد. همچنین در صورت جذب نشدن و باقی ماندن سموم روی پوست حساسیت‌های پوستی اتفاق می‌افتد. تماس غیرمستقیم با سموم شیمیایی ناشی از خوردن غذاهایی است که سموم آفت‌کش در آنها نفوذ کرده‌اند، این امر می‌تواند باعث افزایش مقدار مواد سمی در بدن انسان شود بنابراین نشانه‌ها و علایم مسمومیت آفت کش‌ها اغلب شبیه به انواع مختلفی از عوارض بیماری‌هاست.

دکتر ارسلان داداشی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در این زمینه به خبرنگار ایسنا توضیح داد: مصرف بی‌رویه و غیراصولی سموم دفع آفات و کودهای شیمیایی در مناطق مختلف تحت پوشش بخش کشاورزی باعث رشد ابتلا به سرطان و سایر بیماری‌ها در این مناطق شده است.

وی اضافه کرد: سموم و پسماندهای کشاورزی، خطرناک ترین آلوده کننده‌های آب و خاک هستند که تا سال‌ها در محیط باقی می‌مانند و صدمات جبران ناپذیری به حیات موجود در آن وارد می‌کنند.

داداشی با بیان این‌که سم‌ها همان‌گونه که می‌تواند آفت را در محصولات غذایی از بین ببرد، می‌تواند برای انسان و سایر جانوران مسمویت ایجاد کند، ادامه داد: بر اساس اطلاعات موجود، میزان مصرف کود در کشور نگران کننده است که سالانه 5.4 میلیون تن اعلام شده است. استفاده از برخی مواد شیمیایی خطرناک موجب افزایش نرخ سرطان در جامعه شده است.

معاون دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: استفاده از سموم شیمیایی در کنترل آفات گیاهی به مانند یک تیغ دو لبه عمل می‌کند که اگر درست به کار نرود نخست آفت‌ها را از بین می برد و سپس انسان‌ها را.

وی افزود: مصرف غیرعلمی سموم شیمیایی می‌تواند شرایط طبیعی و نرمال خاک کشاورزی را تغییر داده و موجب تضعیف آن شود به همین دلیل متخصصان کشاورزی بر استفاده از سموم و کود طبق توصیه کارشناسان کشاورزی تاکید دارد.

داداشی با بیان این‌که سموم به صورت تدریجی وارد بدن مصرف کننده می شوند و آثار مهلک خود را ناگهانی بروز نمی‌دهند، اضافه کرد: به همین دلیل است که با مرور زمان و با توجه به میزان و محل تجمع سم در بدن انسان، بدن مصرف کننده شروع به واکنش می‌کند و بیمارهای متعددی امکان ظهور پیدا می‌کند و این آثار عمدتا در ارگان‌هایی مانند پوست، دستگاه عصبی، دستگاه گوارش و غدد دورن ریز و خون خود را نشان می‌دهند.

وی، آسیب پذیرترین بخش بدن انسان را در مصرف کود شیمیایی در بخش کشاورزی، دستگاه گوارش عنوان کرد و گفت: این سموم به بزرگترین غده دستگاه گوارش یعنی کبد وارد می‌شود و علاوه بر کاهش کارآیی آن را به تدریج تخریب می‌کند.

داداشی تصریح کرد: باید در کاهش هرچه بیشتر استفاده از سم و کود در کشاورزی و در صورت نیاز به استفاده از آنها، حتما به دستورات کارشناسان کشاورزی توجه شود تا ضمن حفاظت از محیط زیست، غذایی سالم برای مصرف کنندگان فراهم شود و زمینه ارتقای سطح سلامت آحاد مردم مهیا شود.

شعبان‏‌نژاد، رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا عنوان کرد: سالانه 93 هزار تن سم و کود شیمیایی در بین کشاورزان گیلانی توزیع می‌شود.

وی با بیان این‌که هر ماده شیمیایی به انسان ضرر می‌رساند و استفاده از سم و کود شیمیایی در مزارع استان نیز از این قاعده مستثنی نیست، اضافه کرد: استفاده نکردن از این سم و کودها منجر به کاهش شدید تولید محصولات کشاورزی می‌شود.

شعبان‏‌نژاد خاطرنشان کرد: استفاده از سم و کود در بخش کشاورزی گیلان رو به کاهش است و برای مثال در گذشته‌ای نه چندان دور در گیلان سالانه 3700 تن سم گرانول استفاده می‌شد که این میزان امسال به 700 تن رسیده است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: استفاده از روش‌های بیولوژیک در کشاورزی گیلان آمار پراکنده‌ای دارد و یکی از دلایل کاهش ترغیب کشاورزان از کودهای بیولوژیک، غیراستاندارد بودن برخی کودهای زیستی است که توزیع می‌شود.

وی افزود: استفاده از کودهای بیولوژیک برای کشاورزان گران تمام می‌شود و در برخی موارد نتایج استفاده از آنها به دلیل غیر استاندارد بودن چندان مطلوب نبوده است و به همین دلیل باید راهکارهای بهتری برای کشاورزان ارائه داد تا از کودهای بیولوژیک استفاده کنند.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 5675 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ دوشنبه ۴ آذر بازدید: 1854 ساعت: 5:22 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 لزوم پرهیز از خرید و مصرف فراورده های فله‌ای در سفر ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۵ اسفند
2 خود را در مقابل سرماخوردگی بیمه کنید/ تقویت ایمنی بدن با آنتی اکسیدان ۱۴۰۲ چهارشنبه ۹ اسفند
3 اجرای طرح هدفمندی یارانه آرد و نان در کشور با دستاورد 27 هزار میلیارد تومانی ۱۴۰۲ شنبه ۱۸ آذر
4 با این میوه‌های پاییزی به جنگ آلودگی هوا بروید ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر
5 لاغری با تزریق بوتاکس!؟ ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۹ آبان
6 ممنوعیت تجویز داروهای گیاهی در عطاری‌ها ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۹ آبان
7 مقدار مجاز مصرف نمک در افراد بالای ۵۰ سال و کودکان ۱۴۰۲ شنبه ۲۹ مهر
8 چگونه غذای سالم بخوریم/ راهکارهای کاهش مصرف نمک و چربی ۱۴۰۲ شنبه ۱۵ مهر
9 کاهش وزن با نفس عمیق! ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۶ شهريور
10 اهمیت طبخ غذا با روغن های گیاهی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ شهريور
11 خطر مصرف زیاد عسل و مربا در صبحانه ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۹ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  برنج و ماهی دودی واقعاً اضافه وزن می‌آورند؟ شاید تعجب کنید وقتی بفهمید مدتی است بسیاری از محصو...

  ۵ دلیل خوب برای مصرف تخم مرغ بر خلاف گذشته که تخم مرغ به عنوان یک ماده‌ی غذایی ...

  کباب نخورید! نتایج پژوهش جدید نشان می دهد که مصرف گوشت کباب شده...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

ارتباط تغذیه با جرم و جنایت دانشمندان در تحقیقات خود متوجه شدند مصرف شکلات در کودکان می‌تواند باعث بروز مشکلات رفتاری در سنین نوجوانی و بزرگسالی شود. طبق این تحقیقات افرادی که در سنین کودکی خود به میزان زیادی شیرینی، شکلات و نوشابه مصرف می‌کنند در بزرگسالی با احتمال بیشتری دست به جرم و جنایت می‌زنند.
جشنواره سلامت نیازمند پافشاری بر اهداف خود است پایگاه خبری لقمه: دومین دوره جشنواره فیلم سلامت در حالی در حال برگزاری است که به نظر می رسد به رغم ادعای جریان ساز بودن، از اهداف متصور خود فاصله دارد.
میوه‌ای كه مژه‌ها را پرپشت می‌كند! یکی از خاصیت هایی که به دارد پرپشت کردن مژه های تان است.
6 چاشنی فوق​العاده برای تجربه زندگی احساسی بی نظیر حتما برای‌تان پیش آمده كه روزی كسالت‌بار را تجربه كنید روزی كه با بی‌حوصلگی و رخوت آغاز شود و تا پایان شب ادامه پیدا كند. معمولا در چنین حالتی نه‌تنها بی‌حوصلگی بر روابط كاری، قراردادها، رابطه دوستانه و كیفیت زندگی‌تان اثر می‌گذارد بلكه می‌تواند زندگی زناشویی شما را نیز تحت تاثیر خود قرار دهد.