ماهی شکم پر ویژه شب یلدا


هر خانواده ایرانى در هر جایى به سبك آداب و رسوم نیاكان خود براى یلدا شام تهیه مى كند. شام یلدا معمولاً یكى از خوش خوراك ترین غذا هاى اقوام مختلف است.

لقمه: غذای اصلی این شب، خورش  فسنجان است، اما در برخی استانها غذاهای دیگری هم رایج است. در شمال ایران گیلانى ها یا سبزى پلو درست مى كنند یا ترشى تره و در كنار آن سرسفره غذا ماهى سفید و یا ماهى دودى مى گذارند. اما در شیراز غذاى ویژه سفره یلدا هویج پلو است. شیرازى ها معمولاً براى شب یلدا سفره پهن مى كنند. كنار غذا انواع تنقلات مربوط به یلدا را بر سرسفره مى گذارند.


مواد لازم:
ماهی درسته ترجیحأ سفید یا شوریده یا حلوای سفید      یک عدد

مواد داخل شکم ماهی:
گردوی سابیده                             ٢ قاشق سوپخوری
پیازسرخ کرده                            ٢ قاشق سوپخوری
زرشک تازه یا خشک                   ٢ قاشق سوپخوری
انار دون شده ترش یا شیرین           ٢ قاشق سوپخوری
سبزی معطر سابیده                     2 قاشق سوپخوری
سیر سابیده                               یک قاشق سوپخوری
رب انار، رب آلوچه، رب ازگیل     از هرکدام یک قاشق سوپخوری

مواد سس داخل فر:
کره                                       2 قاشق سوپخوری
زغفران آب کرده                        یک قاشق سوپخوری
آب لیمو                                   2 قاشق سوپخوری

طرز تهیه:
داخل شکم ماهی را پاک کرده، خوب شسته و خونابه ها را خارج كنید. بیرون و داخل ماهی را نمک، فلفل، زردچوبه و کمی سرکه بزنید تا بوی ناخوشایندش از بین برود. مواد داخل شکم را با هم مخلوط كرده و داخل شکم ماهی بریزید و شکمش را بدوزید. زیر و روی ماهی را فویل قرار دهید و داخل فر بگذارید و در حرارت 180 درجه سانتیگراد برای 45 دقیقه بگذارید بپزد.


کره را آب کرده با زعفران و آبلیمو مخلوط كنید و نیمی از این سس را روی ماهی داخل فر دهید تا خوش رنگ و بو شود. نیم دیگر این سس راروی ماهی داده فویل را باز كرده و بگذارید 15 تا 20 دقیقه دیگر با همان حرارت در فر بماند. سپس یکی از سس های زیر را برایش انتخاب کرده برای سرو آماده كنید.


نکته: اگر فر نبود می توانید ماهی را داخل پلوپز بگذارید، ولی زیر ماهی فویل قرار دهید تا بین ماهی و ته دیگ فاصله باشد. همین طور می توانید در ماهی تابه مخصوص ماهی با حرارت کم دو رویش را سرخ کنید و اجازه دهید آرام آرام بپزد.

مواد سس بیرون از فر شماره یک:
رب گوجه فرنگی        2 قاشق سوپخوری
آبغوره یا نارنج           یک پیمانه
گلپر سابیده              یک قاشق سوپخوری
مواد فوق را ترکیب کرده و یک جوش می دهیم.

موادسس شماره دو:
گردوی سابیده             2 قاشق سوپخوری
آب انار ترجیحأ ترش     یک پیمانه
سیر سابیده                 یک حبه
آب گرم                     نیم پیمانه
این مواد را با هم مخلوط کنید.

در پایان هم ماهی آماده شده را در دیس قرار داده و آن را با سس تزیین می کنیم.

 


نقل از :سفره ایرانی

کد: 572 تاریخ نشر: ۱۳۹۰ چهارشنبه ۳۰ آذر بازدید: 11803 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 طرح نظارت بر بازار آجیل و میوه شب یلدا شدت گرفت/ تخلفات را گزارش دهید ۱۴۰۲ شنبه ۱۸ آذر
2 هدیه بردن برای نوعروس ها، یکی از رسوم شب چله+گزارش ویدئویی ۱۴۰۱ شنبه ۳ دي
3 نشست مشترک معاونت میراث‌فرهنگی و شورای فرهنگ عمومی با موضوع یلدای جهانی برگزار شد ۱۴۰۱ شنبه ۳ دي
4 شکلات قالبی انار برای شب یلدا ۱۴۰۱ چهارشنبه ۳۰ آذر
5 طرز تهیه مسقطی انار برای شب یلدا ۱۴۰۱ چهارشنبه ۳۰ آذر
6 تارت خرمالو را اینگونه برای یلدا تهیه کنید ۱۴۰۱ چهارشنبه ۳۰ آذر
7 قیمت‌های جدید میوه برای شب یلدا ۱۴۰۱ چهارشنبه ۳۰ آذر
8 اسم واقعی و درست شب یلدا چیست؟+گزارش ویدئویی ۱۴۰۱ دوشنبه ۲۸ آذر
9 برگزاری مراسم شب یلدا تزریق گونه‌ای از فرهنگ و امید به خانواده است ۱۴۰۱ دوشنبه ۲۸ آذر
10 فاکتور خرید ملاک تشخیص گران‌فروشی محصولات شب یلدایی ۱۴۰۱ دوشنبه ۲۸ آذر
11 آشنایی با شیرینی سنتی ایلامی‌ها در شب یلدا ۱۴۰۱ جمعه ۲۵ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  در ناهار کودک خود تغییر ایجاد کنید محققان توصیه می‌کنند: ناهار فرزند خود را جذاب‌تر و...

  7 فایده آب هندوانه آب هندوانه نه تنها یک نوشیدنی گوارا و مناسب برای ف...

  10 تفاله غذایی که بهتر است آنها را دور نریزید ته مانده ها و تفاله های بعضی از غذاها و میوه هایی ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

مستحبات و مکروهات غذا خوردن در این مقاله، برخی از مواردی که باید هنگام خوردن غذا رعایت شوند، اموری که ترک آنهاهنگام غذا خوردن شایسته است،حالاتی که غذا خوردن در آنها نکوهش شده،آدابی که رعایت آنها به هنگام غذا خوردن با دیگران ضروری است وآداب پایان غذا و برچیدن سفرهاز نظر احادیث و روایات اسلامی برشمرده شده است.
خواص انار این میوه كه از آن به عنوان میوه‌ای بهشتی یاد می‌شود از قدیم الایام مورد توجه اطباء بوده و برای آن خواص بی‌شماری برشمرده‌اند. در علم نوین پزشكی نیز خواص انار به اثبات رسیده است.
«کباب بناب» هم ثبت ملی شد ثبت ملی برخی از موضوعات روزمره زندگی ایرانیان در دولت گذشته به حدی رسیده بود که ثبت بسیاری از آثار ضروری فراموش شد و گویا این روند قرار است ادامه داشته باشد.
سفری شیرین در نوروز، با شیرینی ها و نان های محلی گیلان استان گیلان یکی از استان های سرسبز شمالی ایران است که علاوه بر جاذبه های گردشگری و طبیعی فراوان آن که شهره عام و خاص شده ، غذاها، نان ها و شیرینی های محلی و سنتی این استان نیز از محبوبیت زیادی برخوردار است.