فعالیت 180 کارخانه چای‌سازی در کشور


معاون بازرگانی سازمان چای کشور گفت: 180 کارخانه چای‌سازی در کشور فعالیت دارند.

به گزارش لقمه، مجید فردصفاری عصر امروز در نخستین جشنواره ملی چای و عسل ایرانی در پارک نوشیروانی بابل اظهار داشت: چای از قدیمی‌ترین نوشیدنی‌های بشر بوده که ابتدا در چین، هند و ژاپن کشت می‌شده و مورد استفاده قرار می‌گرفت و از قرن 15 به کشورهایی اروپایی، آمریکایی و ایران راه یافت.

وی بیان داشت: شروع کشت این محصول در ایران در سال 279 هجری شمسی بود که توسط محمدمیرزا معروف به کاشف‌السلطنه بذر چای وارد ایران شد و در مناطق لاهیجان و کلارآباد که شرایط مساعد داشتند، کشت شد.

صفاری گفت: در ابتدا با اقبال مناسبی از سوی مردم واقع نشد اما امروزه چای مصرف قهوه را گرفته و کشت آن بیش از 32 هزار هکتار از اراضی کشور را به خود اختصاص داده است.

وی با اشاره به اینکه 180 کارخانه چای‌سازی در کشور فعالیت دارند، بیان داشت: 10 کارخانه چای‌سازی در غرب مازندران فعالیت دارند.

معاون بازرگانی سازمان چای کشور خاطرنشان کرد: 60 هزار خانوار کشاورز به کار چای‌کاری مشغول بوده که بیش از 500 هزار خانوار به طور غیرمستقیم در این شغل مشغول فعالیت هستند.

وی تصریح کرد: از بین نوشیدنی‌های متداول دنیا چای از ویژگی منحصر به فردی برخوردار است و از پرمصرف‌ترین نوشیدنی جهان محسوب شده که نقش اثرگذاری در تامین آب بدن ایفا می‌کند.

معاون بازرگانی سازمان چای کشور با اشاره به اینکه ایران جزو 10 کشور برتر تولید کننده و یکی از پرمصرف کننده‌‌‌ترین چای جهان است، گفت: استفاده از چای طبیعی می‌تواند به دلیل وجود مواد ارزنده دارای خاصیت ضد سرطان ریه و دندان، کاهش سکته مغزی و آرام بخش اعصاب و روان محسوب شود که چای ایرانی از تمام این ویژگی‌ها برخوردار است.

صفاری بیان داشت: چای ایرانی به دلیل عدم استفاده از هرگونه مصرف سم از جایگاه ویژه‌ای در امر سلامت و امنیت غذایی برخوردار است اما به دلیل عدم فرهنگ‌سازی مناسب مصرف چای ایرانی در کشور نهادینه نشده است.

وی اذعان داشت: یک چهارم نیاز چای کشور در خود کشور تولید می‌شود اما هنوز شرایط فروش قابل قبول در جامعه مهیا نشده است.

صفاری برگزاری جشنواره چای را یکی از راه‌های موثر در فرهنگ‌سازی مناسب در حمایت از تولید داخلی دانست و گفت: باید با برنامه‌ریزی درست فاکتورهای مفید چای ایرانی را برای دسترسی آسان در اختیار مصرف‌کنندگان قرار دهیم که برگزاری این فستیوال‌ها می‌تواند این امکان را به تولید کننده دهد تا محصول خود را به طور مستقیم عرضه کند و مصرف‌کننده نیز بدون واسطه محصول استاندارد را خریداری کنند.  



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :فارس

کد: 5737 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۱۰ آذر بازدید: 2122 ساعت: 12:01 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 گسترش تولید ماشین‌آلات صنایع غذایی در یک شرکت دانش‌بنیان ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
2 رشد ۲۷۱ درصدی صدور پروانه تاسیس کارخانه تولید مواد دارویی ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
3 موادغذایی در چین ارزان شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۴ مهر
4 یک کارخانه غذایی افتتاح شد/ حتی یک ریال تسهیلات نگرفتیم ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۱ شهريور
5 گزارش تصویری افتتاح کارخانه صنایع مواد غذایی موجان ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۱ شهريور
6 نرخ جدید قیمت شکر اعلام شد/ چرا افزایش قیمت اعلام رسمی نمی‌شود؟ ۱۴۰۲ شنبه ۲۳ ارديبهشت
7 واگذاری تنظیم بازار قند و شکر به بخش خصوصی ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۱ بهمن
8 مهلت یک هفته‌ای به کارخانه‌های لبنی برای افزایش تولید 4 قلم کالا ۱۴۰۱ دوشنبه ۱۳ تير
9 خستگی ناپذیریِ مادری کارآفرین/ از نانوایی تا کارخانه‌داری ۱۴۰۰ سه شنبه ۹ شهريور
10 میزان واقعی خسارت آتش سوزی کارخانه کاله عراق چقدر بود؟ ۱۳۹۸ جمعه ۱۵ شهريور
11 کارخانه نوتلا تعطیل شد ۱۳۹۷ يکشنبه ۵ اسفند


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  در روزهایی که هوا آلوده میشود غذای آماده به مصرف نخورید عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه کشور با بیان ا...

  عوارض نمک دریا جبران‌ناپذیر است وزارت بهداشت اعلام کرد: کمبود ید مهمترین عامل عقب‌...

  با این كار سلامتی نوزاد خود را بیمه كنید! ویتامین ها و عناصر معدنی که مجموعا « ریز مغذیها » ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

گزارشی از كارایی برنامه جهاد كشاورزی برای افزایش تولید گوشت وزارت جهاد كشاورزی، برنامه‌های خود برای افزایش تولید گوشت را اعلام كرده است اما این تمایل به افزایش تولید، درشرایطی وجود دارد كه بهره‌وری پایین تولید گوشت در ایران، آینده منابع و همچنین امنیت غذایی كشور را به خطر انداخته است.
عادات غذایی کم‌خونی‌ آور کم‌خونی فقر آهن از شایع‌ترین کم‌خونی‌هاست. بر اساس جدیدترین بررسی‌ها، مشخص شده است 20 درصد خانم‌ها، 50 درصد خانم‌های باردار و 3 درصد آقایان به اندازه کافی آهن دریافت نمی‌کنند و همین امر باعث می‌شود کم‌خونی ناشی از کمبود این ماده معدنی در آن‌ها بروز کند.
سرخ كردن غذا،چگونه؟ یكی از مهم‌ترین كارهای روزمره خانم‌ها، پختن و آماده كردن غذایی خوشمزه و مقوی برای خانواده است؛ غذایی كه هم باید افراد خانه را سیر كند و هم نیازهای غذایی‌شان را تامین نماید.
مقایسه نان سفید و سبوس‌دار کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی نیشابور گفت: به‌طور میانگین نان سبوس‌دار نسبت به نان سفید دو برابر ویتامین، مواد معدنی و مواد فیبری دارد.