درباره شب یلدا و خوردنی‌های رنگارنگش


معاون فنی مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به شب‌نشینی های شب یلدا و لزوم رعایت تغذیه سالم در این شب، گفت: آجیل‌ها و مغزها دارای اسیدهای چرب مفید، ویتامین و مواد معدنی بوده و منبع خوبی از آنتی‌اکسیدان‌ها (مواد ضدسرطانی) و فیبرها هستند ولی به دلیل میزان کالری بالا، چاق‌کننده هستند و توصیه می‌شود که در مهمانی‌های مناسبتی از آجیل و مغزها کمتر استفاده شده و بیشتر از میوه‌ها استفاده شود.

به گزارش لقمه، دکتر پ‍ژمان بختیاری‌نیا با مضر دانستن مصرف آجیل های رنگی و شور اظهار كرد: بهتر است بجای مصرف آجیل های رنگی، شور و ترش، از آجیل های خام استفاده شود زیرا خطر دریافت نمک اضافه را کاهش می‌دهد. مصرف آجیل‌های شور به دلیل خطراتی كه دارند برای افراد دارای فشار خون بالا ممنوع است.

وی اضافه کرد: افرادی که دارای تری‌گلیسرید خون بالا هستند، بهتر است از مصرف مغزهای چرب مانند پسته، بادام و گردو خودداری کنند.

بختیاری‌نیا گفت: خشکبار دارای ریزمغزی‌هایی مانند آهن، روی، مس، فسفر و مقادیر زیادی فیبر هستند که برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی و کم‌خونی موثر هستند ولی در مصرف آنها باید حد تعادل را رعایت کرد.

وی ادامه داد: به بیماران دیابتی توصیه می‌شود که از برگه آلو و آلو خشک بجای توت خشک و کشمش استفاده کنند.

معاون فنی مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به سنت مرسوم استفاده از انار در شب یلدا، یادآور شد: انار سرشار از ویتامین‌ها و مواد آنتی‌اکسیدان است و در پیشگیری از تصلب شریان‌ها، پیری زودرس، آلزایمر و سرطان مفید و مصرف آن نیز در کاهش فشار خون مؤثر است.

وی افزود: هندوانه نیز سرشار از ویتامین‌ها و مواد آنتی‌اکسیدان است ولی بیماران دیابتی باید از زیاده‌روی در مصرف آن پرهیز کرده و به جای هندوانه از میوه‌هایی مانند سیب و پرتقال استفاده کنند.

بختیاری‌نیا اظهار کرد: هنگام خرید باید به تازه بودن خوراکی‌های شب یلدا به ویژه خشکبار و آجیل توجه کرد و بهتر است از محصولات بسته‌بندی دارای مجوز استفاده شود.

معاون فنی مرکز بهداشت خوزستان تصریح کرد: شهروندان دقت كنند که از ابتدای شب تا پایان آن با پرخوری، حجم زیادی از کالری وارد بدن خود نکنند و بهتر است در هنگام شام به ویژه از نظر محتوای آن مانند نان، برنج و چربی، از مصرف بی‌رویه مواد خوراکی خودداری کنند.

وی گفت: باید بین پایان غذا خوردن تا زمان خواب حداقل دو ساعت فاصله باشد.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از : ایسنا

کد: 5825 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ سه شنبه ۲۶ آذر بازدید: 4207 ساعت: 5:30 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 چای ماچا و تغییرات در برنامه صبحگاهی شبکه سه ۱۴۰۴ شنبه ۲ شهريور
2 تلاش شبانه‌روزی برای تأمین آب شرب پایدار در قم ۱۴۰۴ سه شنبه ۴ تير
3 گرانی لوازم خانگی در آستانه شب عید ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
4 نمایش مشروبات الکلی جرم است اما قانونی برای منع پخش ندارد! ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
5 آغاز نظارت بر بازار شب یلدا/ الزام درج برچسب قیمت در واحدهای صنفی ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۶ آذر
6 جهان شهر مراغه به شبکه جهانی شهرهای سالم پیوست ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر
7 هشدار اتاق اصناف به گران فروشان یلدایی ۱۴۰۳ شنبه ۱۰ آذر
8 دولت می‌تواند با هدایت صحیح منابع، کمبود پزشک در مناطق محروم را جبران کند ۱۴۰۳ چهارشنبه ۷ آذر
9 ۳۶ تصفیه‌خانه جدید آب در حال ساخت است ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۰ آبان
10 ضربه اطلاعات سپاه به شبکه انحراف و اخلال کلان آرد در ورامین ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ مرداد
11 مکمل های ماهواره‌ای قابل مصرفند؟ ۱۴۰۳ جمعه ۱ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  غذاهایی که دندانپزشکان هرگز نمی خورند! دندان پزشكان به جای مصرف فرآورده‌هایی مانند ذرت حج...

  غذاهایی برای جلوگیری از شل شدن پوست بعد از کاهش وزن ‌وقتی که شما وزن از دست می دهید مخصوصاً وقتی که شم...

  یک نذری سالم چه ویژگی هایی دارد؟ غذای نذری یکی از نمادهایی بی چون و چرای محرم است ک...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

تولید دانه‌های روغنی و خوداتکایی در آن یک راه رسیدن به امنیت غذایی است پایگاه خبری لقمه: در میزگردی با حضور کارشناسان، نیاز ۹۵ درصدی به واردات کالای استراتژیک دانه‌های روغنی،افزایش مصرف به موازات کاهش تولید، ظرفیت ۴.۶ میلیون تن کارخانه‌های روغن کشی و نیز ضایعات ۲۵ درصدی دانه روغنی کلزا مورد بررسی قرار گرفت.
آیا چیپس خانگی هم بد است؟ بیشتر چیپس ‏های خانگی بسته ‏بندی شفاف دارند. وقتی این بسته ‏بندی ‏ها در معرض نور آفتاب قرار می‏ گیرد، روغن داخل ورقه ‏های سیب‏ زمینی بیشتر پراکسید می ‏شود و ترکیب‌ های مضر بیشتری تولید می‏ کند.
اختلاف سه برابری قیمت گوجه از مزرعه تا بازار/سودی که به جیب کشاورز نمی رود برداشت محصول گوجه‌فرنگی در شهرستان دشتی و دیگر نقاط استان بوشهر هر سال از نیمه آذرماه شروع می‌شود و تا اسفندماه ادامه دارد. نشاهایی که آبان‌ماه کشت شده‌اند نیز، برداشت محصول آن در فروردین‌ و اردیبهشت‌ به پایان می‌رسد.
فست فودها زیر ذره بین متخصص تغذیه! فست‌فودها، چه خوب چه بد، چه خوشمان بیاید چه خوشمان نیاید، واقعیت دنیای امروز هستند و رژیم غذایی ما را تغییر داده‌اند.