نوشیدن شیر به رفع یبوست کمک می کند؟


پایگاه خبری لقمه: اغلب میوه‌ها و سبزیجات، حاوی فیبر بوده و در نتیجه، ملین هستند و با ایجاد گاز و افزایش حجم مدفوع و حرکات اصطلاحاً دودی روده، به دفع بهتر و بهبود یبوست کمک می‌کنند؛ اما شیر فاقد مواد فیبری است؛ بنابراین، آیا می تواند ملین باشد و به لینت مزاج کمک کند؟

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، بسیاری از افراد با خوردن شیر دچار اسهال می شوند و از این نوشیدنی به جهت ملین بودن استفاده می کنند اما در مقابل، کسانی هم هستند که نوشیدن شیر باعث لینت مزاجشان نمی شود و کمکی به رفع یبوست آنها نمی کند.

 

لازم است بدانید شیر اثر چندانی بر رفع یبوست ندارد و دلیل این‌که برخی افراد پس از مصرف شیر به دفعات دچار اسهال یا لینت مزاج می‌شوند، آن است که بدنشان به دلیل کمبود آنزیم لاکتاز، توانایی هضم قند لاکتوز موجود در شیر را ندارد و به همین سبب پس از نوشیدن شیر دچار علایم ناشی از حساسیت به لاکتوز می شوند. یکی از نشانه‌های چنین حساسیتی نیاز به بیرون‌روی‌ مکرر یا به بیان دیگر بروز اسهال در آنهاست.

 

فرقی ندارد که شیر، گرم استفاده شود یا سرد؛ چرا که برخی افراد معتقدند شیر سرد ملین و شیر گرم یبوست‌آور است یا بالعکس. این موضوع به تفاوت‌های فردی و بیولوژیکی بدن افراد مربوط می شود و نمی‌توان گفت که گرم بودن یا سرد بودن شیر بر همه افراد اثری مشابه دارد.

 

فیبرهای خوراکی نقش دوگانه ای دارند؛ هم می توانند سبب لینت مزاج شوند و هم می توانند جلوی بیرون‌روی را بگیرند. در واقع، فیبرها در سیستم گوارشی مانند اسفنج عمل می‌کنند، ابتدا مقداری آب را در خود جمع می‌کنند و در نتیجه در شروع اسهال می توانند با کمک به تجمع آب در بدن از خروج آب دفعی بکاهند؛ اما وقتی میزان دریافت آب بیش از اندازه زیاد شود، فیبرها شروع به پس دادن آب به سمت روده‌ها می‌کنند و باعث لینت مزاج می شوند. بنابراین، نوشیدن آب بخصوص آب ولرم همراه با مصرف میوه ها و سبزیجات فیبری، کمک شایانی به رفع یبوست می کند.

 

لازم است به یاد داشته باشید که مصرف فیبرهای غذایی در زمان ابتلا به اسهال‌های شدید، باعث تشدید علایم و وخامت حال بیمار می شود. در چنین شرایطی باید به مراکز درمانی مراجعه کرد تا علت اصلی بروز اسهال مشخص و درمان شود.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سلامت آنلاین

کد: 10861 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۵ ارديبهشت بازدید: 2766 ساعت: 1:06 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 روش‌های پیدا کردن بهترین رستوران‌ها در سفر ۱۴۰۲ شنبه ۲۶ اسفند
2 بهترین راه برای تجربه خوردن یک غذای محلی اصیل ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۶ اسفند
3 روش‌های ایجاد تنوع در ظاهر غذاها ۱۴۰۲ جمعه ۱۱ اسفند
4 نکاتی مهم در استخدام یک سرآشپز رستوران ۱۴۰۲ جمعه ۲۰ بهمن
5 راهکارهایی برای جداسازی و بازیافت پسماند رستوران‌ها ۱۴۰۲ جمعه ۲۹ دي
6 اینفوگرافیک | حضور زنان در عرصه علم ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
7 آزادی نامحدود واردات دام برای مرزنشینان+تصویر بخشنامه ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۲ دي
8 کوکاکولا چطور بزرگ شد و بزرگ ماند ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۰ دي
9 لزوم مقابله با افزایش جمعیت موش‌ها در مزارع آذربایجان شرقی ۱۴۰۲ شنبه ۲ دي
10 واگذاری نمایشگاه بین‌المللی تهران به اتاق تعاون غیرقانونی است ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۹ آذر
11 چالش جمع آوری پسماند رستوران‌ها در شهرهای بزرگ ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۶ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  آشنایی با نکاتی درباره ارزش تغذیه‌ ای فلافل فلافل از غذاهای لذیذ لبنانی است و نام آن از جمع کل...

  خود را در مقابل سرماخوردگی بیمه کنید/ تقویت ایمنی بدن با آنتی اکسیدان پایگاه خبری لقمه: عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی...

  راه سفید کردن دندان‌ها چیست؟ رنگ سفید دندان‌ها و یک لبخند که در آن دندان‌های س...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت