نوشیدن شیر به رفع یبوست کمک می کند؟


پایگاه خبری لقمه: اغلب میوه‌ها و سبزیجات، حاوی فیبر بوده و در نتیجه، ملین هستند و با ایجاد گاز و افزایش حجم مدفوع و حرکات اصطلاحاً دودی روده، به دفع بهتر و بهبود یبوست کمک می‌کنند؛ اما شیر فاقد مواد فیبری است؛ بنابراین، آیا می تواند ملین باشد و به لینت مزاج کمک کند؟

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، بسیاری از افراد با خوردن شیر دچار اسهال می شوند و از این نوشیدنی به جهت ملین بودن استفاده می کنند اما در مقابل، کسانی هم هستند که نوشیدن شیر باعث لینت مزاجشان نمی شود و کمکی به رفع یبوست آنها نمی کند.

 

لازم است بدانید شیر اثر چندانی بر رفع یبوست ندارد و دلیل این‌که برخی افراد پس از مصرف شیر به دفعات دچار اسهال یا لینت مزاج می‌شوند، آن است که بدنشان به دلیل کمبود آنزیم لاکتاز، توانایی هضم قند لاکتوز موجود در شیر را ندارد و به همین سبب پس از نوشیدن شیر دچار علایم ناشی از حساسیت به لاکتوز می شوند. یکی از نشانه‌های چنین حساسیتی نیاز به بیرون‌روی‌ مکرر یا به بیان دیگر بروز اسهال در آنهاست.

 

فرقی ندارد که شیر، گرم استفاده شود یا سرد؛ چرا که برخی افراد معتقدند شیر سرد ملین و شیر گرم یبوست‌آور است یا بالعکس. این موضوع به تفاوت‌های فردی و بیولوژیکی بدن افراد مربوط می شود و نمی‌توان گفت که گرم بودن یا سرد بودن شیر بر همه افراد اثری مشابه دارد.

 

فیبرهای خوراکی نقش دوگانه ای دارند؛ هم می توانند سبب لینت مزاج شوند و هم می توانند جلوی بیرون‌روی را بگیرند. در واقع، فیبرها در سیستم گوارشی مانند اسفنج عمل می‌کنند، ابتدا مقداری آب را در خود جمع می‌کنند و در نتیجه در شروع اسهال می توانند با کمک به تجمع آب در بدن از خروج آب دفعی بکاهند؛ اما وقتی میزان دریافت آب بیش از اندازه زیاد شود، فیبرها شروع به پس دادن آب به سمت روده‌ها می‌کنند و باعث لینت مزاج می شوند. بنابراین، نوشیدن آب بخصوص آب ولرم همراه با مصرف میوه ها و سبزیجات فیبری، کمک شایانی به رفع یبوست می کند.

 

لازم است به یاد داشته باشید که مصرف فیبرهای غذایی در زمان ابتلا به اسهال‌های شدید، باعث تشدید علایم و وخامت حال بیمار می شود. در چنین شرایطی باید به مراکز درمانی مراجعه کرد تا علت اصلی بروز اسهال مشخص و درمان شود.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سلامت آنلاین

کد: 10861 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۵ ارديبهشت بازدید: 3351 ساعت: 1:06 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 «کروچنده» زیر دندان کاربران؛ فرهنگستان دوباره سوژه شد ۱۴۰۴ دوشنبه ۱۱ شهريور
2 گزارش حاشیه‌ساز حسینی‌بای از آبفای تهران و توضیحاتی درباره آن ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۳ مرداد
3 واردات ۱.۲ میلیون تن گندم کیفی برای تقویت ذخایر استراتژیک ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۳ مرداد
4 افشاگری رئیس قوه قضائیه درباره گرانی برنج | پشت پرده احتکار لو رفت ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۳ مرداد
5 چگونه فودبلاگرها سلامت مردم را قربانی لایک و تبلیغ می‌کنند؟ ۱۴۰۴ پنج شنبه ۲۷ تير
6 تغییر روند تأمین آب تهران؛ افزایش وابستگی به منابع زیرزمینی ۱۴۰۴ سه شنبه ۱۱ تير
7 تولید دارو‌های زیستی نوترکیب برای درمان و بازسازی پوست ۱۴۰۴ شنبه ۸ تير
8 دستورالعمل سازمان غذا و دارو برای نمونه برداری از کالاهای اساسی ۱۴۰۴ شنبه ۸ تير
9 تلاش شبانه‌روزی برای تأمین آب شرب پایدار در قم ۱۴۰۴ سه شنبه ۴ تير
10 تغذیه سالم در هر شرایطی برای قلب مفید است ۱۴۰۴ يکشنبه ۲ تير
11 صادرات پیاز و سیب زمینی متوقف است؛ مراقب سفره ها هستیم ۱۴۰۴ يکشنبه ۲ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  ارتباط سرطان معده با مصرف نمک توصیه شده است که مصرف روزانه نمک درحدود ۶ گرم یعن...

  رژیم لاغری برای این خانم ها ممنوع است پس از ابتلا به برخی بیماری‌ها و عدم تحرک لازم برخی...

  عسل، بهترین شربت سینه برای کودکان اخیراً محققان تأثیر عسل و شربت سینه را روی کودکانی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

این فست فودهای آمریکایی را تحریم کنید شاید مردم آمریکا چاق ترین مردم دنیا باشند، ولی بدان معنا نیست که بازار آنها در انحصار فست فود باشد. فست فودهای زنجیره ای آمریکایی از جمله پیتزا هات، کی اف سی و مک دونالدز در نقاطی غیر از آمریکا غذاهایی ارائه می دهند که آمریکایی ها در کشور خودشان نمی توانند بخورند.
چطور چاقی را شکست دهیم؟ چاقی عامل بسیاری از بیماری ها ،مثل دیابت،بیماری های قلبی،آرتروز و ... است.اگر معمولا احساس خستگی می کنید با پزشک خود مشورت کنید.
گیاه بامبو پادزهر سرطان در دنیای طبیعت، سبزیجات و گیاهان متفاوتی وجود دارد که کافی است آن ها شناسایی شوند و مورد استفاده افراد قرار گیرند.
میزان ماندگاری گوشت قرمز و ماهی متخصصان تغذیه می گویند: گوشت یخ زده پس از یکسال از زمان ذبح تمام ارزش غذایی خود را از دست داده و به تفاله تبدیل می‌شود اما در موارد زیادی گوشت‌های یخ زده وارداتی تنها چند روز مانده به یکسال در کشور به فروش می‌روند.