نوشیدن شیر به رفع یبوست کمک می کند؟


پایگاه خبری لقمه: اغلب میوه‌ها و سبزیجات، حاوی فیبر بوده و در نتیجه، ملین هستند و با ایجاد گاز و افزایش حجم مدفوع و حرکات اصطلاحاً دودی روده، به دفع بهتر و بهبود یبوست کمک می‌کنند؛ اما شیر فاقد مواد فیبری است؛ بنابراین، آیا می تواند ملین باشد و به لینت مزاج کمک کند؟

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، بسیاری از افراد با خوردن شیر دچار اسهال می شوند و از این نوشیدنی به جهت ملین بودن استفاده می کنند اما در مقابل، کسانی هم هستند که نوشیدن شیر باعث لینت مزاجشان نمی شود و کمکی به رفع یبوست آنها نمی کند.

 

لازم است بدانید شیر اثر چندانی بر رفع یبوست ندارد و دلیل این‌که برخی افراد پس از مصرف شیر به دفعات دچار اسهال یا لینت مزاج می‌شوند، آن است که بدنشان به دلیل کمبود آنزیم لاکتاز، توانایی هضم قند لاکتوز موجود در شیر را ندارد و به همین سبب پس از نوشیدن شیر دچار علایم ناشی از حساسیت به لاکتوز می شوند. یکی از نشانه‌های چنین حساسیتی نیاز به بیرون‌روی‌ مکرر یا به بیان دیگر بروز اسهال در آنهاست.

 

فرقی ندارد که شیر، گرم استفاده شود یا سرد؛ چرا که برخی افراد معتقدند شیر سرد ملین و شیر گرم یبوست‌آور است یا بالعکس. این موضوع به تفاوت‌های فردی و بیولوژیکی بدن افراد مربوط می شود و نمی‌توان گفت که گرم بودن یا سرد بودن شیر بر همه افراد اثری مشابه دارد.

 

فیبرهای خوراکی نقش دوگانه ای دارند؛ هم می توانند سبب لینت مزاج شوند و هم می توانند جلوی بیرون‌روی را بگیرند. در واقع، فیبرها در سیستم گوارشی مانند اسفنج عمل می‌کنند، ابتدا مقداری آب را در خود جمع می‌کنند و در نتیجه در شروع اسهال می توانند با کمک به تجمع آب در بدن از خروج آب دفعی بکاهند؛ اما وقتی میزان دریافت آب بیش از اندازه زیاد شود، فیبرها شروع به پس دادن آب به سمت روده‌ها می‌کنند و باعث لینت مزاج می شوند. بنابراین، نوشیدن آب بخصوص آب ولرم همراه با مصرف میوه ها و سبزیجات فیبری، کمک شایانی به رفع یبوست می کند.

 

لازم است به یاد داشته باشید که مصرف فیبرهای غذایی در زمان ابتلا به اسهال‌های شدید، باعث تشدید علایم و وخامت حال بیمار می شود. در چنین شرایطی باید به مراکز درمانی مراجعه کرد تا علت اصلی بروز اسهال مشخص و درمان شود.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سلامت آنلاین

کد: 10861 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۵ ارديبهشت بازدید: 127 ساعت: 1:06 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 قیمت انواع کالاهای اساسی در آستانه محرم ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۹ شهريور
2 ۱۸ واحد تولیدکننده فرآورده‌های گوشتی تعطیل شد ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۹ شهريور
3 خودتان سنگ شکن کلیه هایتان شوید ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۸ شهريور
4 گوشت قرمز مورد نیاز ماه های محرم و صفر تامین است ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ شهريور
5 شکلات قرمز با عطر و طعم شگفت انگیز تولید شد ۱۳۹۶ شنبه ۲۵ شهريور
6 آغاز برداشت گندم از خردادماه در گلستان/ کشاورزی زمین‌گیر شد ۱۳۹۶ شنبه ۲۵ شهريور
7 حضور کنسرسیوم صادراتی خوشه فراوری انگور قزوین در نمایشگاه مسکو ۱۳۹۶ شنبه ۲۵ شهريور
8 مشکلات بانکی مانع شرکت ایران در مزایده بین‌المللی خرید خوراک دام شد ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۲ شهريور
9 ثبت آجیل تبریز در فهرست آثار ملی ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۲ شهريور
10 کاهش ریسک ابتلا به سرطان روده با مصرف غلات کامل ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۱ شهريور
11 دامغان دومین تولیدکننده نامدار محصول پسته در کشور ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  میوه و سبزیجات ،دوستدار سلامتی سالمندان پایگاه خبری لقمه: سبزیجات و میوه ها از اهمیت بالای...

  1۰ نکته ضروری بهداشتی برای تهیه غذای نذری یک کارشناس تغذیه ۱۰ نکته بهداشتی ضروری را برای حفظ...

  مصرف میگو از لخته شدن خون پیشگیری می‌کند کارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علو...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

کاهش وزن با قارچ! دانشمندان دریافته اند از عصاره به دست آمده از گونه ای قارچ می توان برای کاهش وزن استفاده کرد.
فندق؛ خوشمزه و مغذی و بسیار پرانرژی این میوه‌ی خوشمزه حاوی مواد معدنی و عناصری مانند کلسیم، فسفر، پتاسیم، منگنز، مس، سلنیوم، روی، آهن و منیزیم می‌باشد و از ویتامین‌های خانواده‌ی ب (B۱ ،B۲ ،B۳ ،B۵ ،B۶) و ویتامین C ،E و K نیز بی‌بهره نیست.
افزودنی‌ها را بیشتر بشناسیم افزودنی ماده‌ای است كه به عمد یا غیرعمد به مواد غذایی اضافه می‌شود. افزودنی‌هایی كه به شكل غیر عمد وارد مواد غذایی می‌شود، معمولاً به شكل تصادفی در طول مراحل بسته بندی یا انبار كردن به مواد غذایی اضافه می‌‌شوند، اما افزودنی‌هایی كه به شكل عمدی به مواد غذایی اضافه می‌شوند، برای ایجاد اثرات مطلوب در ماده غذایی به كار می‌رود.
خوراکی‌هایی با کالری منفی و صفر کدامند مواد غذایی کم کالری، می توانند به کسانیکه به دنبال کاهش وزن هستند کمک کنند چرا که، بدن مجبور می شود تا از انرژی های ذخیره شده خود نیز در کنار آنها استفاده کند.