سیگار و قهوه زیاد به پوکی استخوان می‌انجامد


یک جراح استخوان گفت: مصرف سیگار و قهوه زیاد در بروز پوکی استخوان تأثیر دارد و حتی مطالعات نشان داده همنشینی با فرد سیگاری نیز می‌تواند به پوکی استخوان منجر شود.

به گزارش لقمه، سید‌هاشم حسینی‌فر در پاسخ به پرسش شهروندان در مشاوره سلامت اظهار داشت: پوکی استخوان در اصل همان کم شدن تراکم و قدرت استخوان است که باعث شکننده‌تر شدن استخوان می‌شود و با کمترین ضربه یا تروما احتمال بروز شکستگی افزایش می‌یابد.

جراح و متخصص استخوان گفت: پوکی استخوان با سن افراد ارتباط دارد چرا که تا قبل از 20 سالگی استخوان حالت ارتجاعی دارد و در محدوده سنی 20 تا 35 سالگی استخوان، استحکام کامل پیدا می‌کند و در همان حالت باقی می‌ماند.

متخصص ارتوپدی تصریح کرد: از 35 سالگی به بعد به تدریج و با سرعت کمی تراکم استخوان تغییر پیدا می‌کند که این وضعیت در خانم‌ها شایع‌تر است.

حسینی‌فر در پاسخ به درباره علل شایع بودن پوکی استخوان در خانم‌ها گفت: بعد از سن یائسگی به دلیل توقف ترشح هورمون‌های زنانه و نقشی که این هورمون‌ها در استحکام استخوان دارند شیوع پوکی استخوان زیاد‌ می‌شود.

جراح و متخصص استخوان گفت: تحرک بدنی و ورزش می‌تواند باعث استحکام استخوان در هر سنی شود و عکس آن نیز صادق است؛ یعنی عدم تحرک و استراحت زیاد باعث تحلیل و پوکی سریع استخوان می‌شود.

وی نقش تغذیه را در پوکی استخوان مهم ارزیابی کرد و گفت: افرادی که در رژیم غذایی خود کلسیم کافی دریافت نمی‌کنند در معرض ابتلای بیشتر به پوکی استخوان قرار دارند.

متخصص ارتوپدی تصریح کرد: مصرف سیگار و قهوه زیاد در پوکی استخوان تأثیر دارد و حتی مطالعات نشان داده همنشینی با فرد سیگاری نیز می‌تواند به پوکی استخوان منجر شود.

حسینی‌فر افزود: استفاده طولانی مدت از داروی کورتون نیز می‌تواند باعث پوکی استخوان شود؛ همچنین افرادی که اختلالات هورمونی از قبیل پرکاری تیروئید، پارا تیروئید یا کم‌کاری غدد جنسی دارند در معرض ابتلای بالاتری به پوکی استخوان هستند.

وی به خانم‌ها در دوره یائسگی و به مردان در محدوده سنی 55 تا 60 سال توصیه کرد: برای تست تشخیص تراکم استخوان اقدام کنند؛ اما گروه‌های سیگاری یا افرادی که دچار مشکلات هورمونی هستند باید این تست را زودتر از موعد مقرر انجام دهند.

جراح و متخصص استخوان گفت: برای پیشگیری استفاده از غذاهای پروتئینی، املاح و ویتامین‌ها می‌توانند تأثیر‌گذار باشند؛ همچنین کلسیم به عنوان مهمترین جزء سازنده استخوان‌ها باید در غذای روزانه هر فرد گنجانده شود.

حسینی‌فر افزود: هر فرد بالغ باید هزار تا 1200 میلی‌گرم کلسیم در روز دریافت کند که این میزان در زنان باردار، شیرده، یائسه و افراد مسن به میزان 1500 تا ۲ هزار میلی‌گرم نیاز است.

وی فرآورده‌های لبنی از قبیل شیر، ماست، کشک و پنیر را منابع مهم و غنی کلسیم ارزیابی کرد و گفت: مصرف روزانه نیم لیتر شیر 50 درصد نیاز افراد بالغ به پروتئین و 80 درصد نیاز افراد به کلسیم را برآورده می‌کند.

جراح و متخصص استخوان، سبزیجات، کلم، شلغم، هویج، توت‌فرنگی، انگور، پرتقال، حبوبات و غذاهای دریایی را به عنوان منابع حاوی کلسیم معرفی کرد.

شهروندان ایرانی از سراسر کشور می توانند سؤالات خود را درباره مسائل بهداشتی و درمانی با شماره تلفن 02188911667 یا ایمیل moshaversalamat@farsna.com با خبرنگاران گروه بهداشت و درمان خبرگزاری فارس در میان بگذارند.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :فارس

کد: 5962 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ دوشنبه ۹ دي بازدید: 2370 ساعت: 4:17 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 جلوگیری از قطع عضو مبتلایان به دیابت با یک راه حل جدید ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
2 تاثیر پتاسیم در جلوگیری از فیبریلاسیون دهلیزی بعد از جراحی قلب ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
3 کدام بیماری‌ها با جراحی چاقی درمان می‌شوند؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۸ خرداد
4 آیا جراحی کاهش وزن باعث افزایش طول عمر می شود؟ ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۱ بهمن
5 کدام چاقی نیاز به جراحی دارد؟/ درمان‌های نامتعارف چاقی و اضافه وزن ۱۴۰۱ سه شنبه ۲۰ دي
6 جراحی کاهش وزن ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد ۱۴۰۱ يکشنبه ۲۲ خرداد
7 زدن این ماسک در هوای آلوده فایده ندارد/ علایم مسمومیت ۱۳۹۸ يکشنبه ۱۰ آذر
8 نشانه های وجود بیماری لثه چیست؟/نقش بزاق دهان در جرم سازی دندان ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۷ دي
9 شایع‌ترین دلایل در تشکیل کیست‌ و تومور دهان را بشناسید ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۹ آذر
10 مراقبت در نحوه تغذیه و فعالیت روزانه چاقی را درمان می کند ۱۳۹۶ پنج شنبه ۹ آذر
11 بیماری پریودنتیت و علائم آن چیست؟ ۱۳۹۶ شنبه ۲۰ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  پوست هندوانه برای 3 ماسک معجزه گر این بار وقتی این میوه را می خورید ، بخشی را نیز بر...

  پختن زیاد گوشت قرمز خطر ابتلا به سرطان را دو برابر می كند تهران- دانشمندان هشدار دادند كه پختن زیاد گوشت قرم...

  باید و نبایدهای غذاهای کنسروی به غذاهای آماده به چشم غذاهای رستورانی نگاه کنیم و...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

معجزه رنگ ها در شادابی و تناسب اندام شما محیط، پر از عاملی برای شادابی است، اگر بشقاب غذای شما رنگی باشد بدن شما هم شاداب و سلامت خواهد بود پس بروید سراغ رنگ‌های طبیعی. همه می‌گویند رنگ سیاه آدم را لاغرتر نشان می‌دهد اما برخی رنگ‌ها هستند كه واقعا انسان را لاغر می‌كنند نه اینكه چاقی را استتار كنند. خیلی راحت رنگ‌های قرمز، سبز و زرد را امتحان كنید تا لاغر شوید.
همه چیز درباره «تب کریمه کنگو» از شایعات تا تکذیب وزارت بهداشت پایگاه خبری لقمه: رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت با تکذیب انتشار بیماری تب کریمه کنگو از طریق خوردن گوشت آلوده، تاکید کرد: برخی فکر می‌کنند که خوردن گوشت آلوده می‌تواند منجر به انتشار این بیماری شود؛ این موضوع را قویا تکذیب می‌کنم زیرا تنها عامل ابتلا به این بیماری تماس با لاشه و خون تازه حیوان بیمار است.
طرز تهیه و خواص گلاب/چه کسانی نباید گلاب بخورند از قدیم گلاب برای مردم خواص دارویی داشت اما امروزه گلاب هم در غذا و هم در طب پزشکی و طب سنتی به کار می رود حالا با ما همراه باشید تا از فواید مصرف گلاب بگوییم.
نان و ته دیگ سوخته بخوریم؟ از خوردن تکه‌های غذاهای سوخته از جمله ته دیگ، نان و سیب‌زمینی سوخته امتناع کنید چون این گونه غذاها سرطان‌زا هستند.