جراحی کاهش وزن ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد


پایگاه خبری لقمه: طبق نتایج مطالعات جدید، کاهش وزن از طریق جراحی می تواند به طور قابل توجهی خطر ابتلا به سرطان یا مرگ ناشی از آن را کاهش دهد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، مدیسن نت نوشت: بر اساس مطالعه محققان، افراد چاق که تحت عمل جراحی باریاتریک قرار گرفتند، در مقایسه با افراد چاق بدون جراحی، حداقل دو برابر کمتر احتمال ابتلاء به انواع خاصی از سرطان را داشتند و بیش از سه برابر کمتر از سرطان فوت کردند.

 
نتایج یک مطالعه دیگر نشان داد فواید جراحی کاهش وزن شامل ۳۲ ٪ کاهش خطر ابتلاء به سرطان و ۴۸ ٪ خطر کمتر مرگ ناشی از سرطان است.
 
دکتر علی امینیان سرپرست تیم تحقیق و مدیر مؤسسه متابولیک کلینیک کلیولند، می‌گوید: «برای به دست آوردن این محافظت در برابر سرطان، مردم باید حداقل ۲۰ درصد از وزن بدن خود را از دست بدهند، هدفی که بسیار فراتر از دسترس افرادی است که سعی می‌کنند از طریق رژیم غذایی و ورزش وزن کم کنند.»
 
امینیان در ادامه افزود: «اکثر بیماران فقط با تغییر شیوه زندگی نمی‌توانند به آن آستانه مدنظر برسند. این مطالعه نشان می‌دهد که به جای تمرکز فقط روی اصلاح شیوه زندگی برای کاهش خطر ابتلاء به سرطان، ما باید از درمان‌های مؤثر برای چاقی استفاده کنیم.»
 
وی گفت: «ما می‌دانیم افرادی که تحت عمل جراحی کاهش وزن قرار می‌گیرند در مقایسه با افرادی که واجد شرایط جراحی هستند اما این کار را انجام نمی‌دهند، بیشتر عمر می‌کنند. دلیل اصلی این است که آنها حملات قلبی کمتری دارند، اما اکنون می‌بینیم که آنها کمتر هم دچار سرطان می‌شوند. به همین دلیل طولانی‌تر زندگی می‌کنند.»
 
براساس اعلام مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری، وزن اضافی خطر ابتلاء به ۱۳ نوع سرطان را افزایش می‌دهد.
 
در حقیقت، انتظار می‌رود چاقی به زودی از سیگار کشیدن به عنوان عامل اصلی خطر برای ایجاد سرطان، در جهان پیشی بگیرد.
 
محققان دریافتند جراحی کاهش وزن منجر به کاهش بیشتر در بروز سرطان سینه، سرطان اندام تناسلی زنان، سرطان کلیه، سرطان مغز، سرطان ریه و سرطان تیروئید می‌شود.
 
مطالعه کلینیک کلیولند شامل بیش از ۵۰۰۰ نفر که تحت عمل جراحی کاهش وزن قرار گرفته بودند در مقابل بیش از ۲۵۰۰۰ نفر که این عمل را انجام نداده بودند، بود.
 
محققان دریافتند پس از ۱۰ سال، ۳ ٪ از بیماران در گروه جراحی باریاتریک و ۵ ٪ از گروه غیرجراحی مبتلا به سرطان مرتبط با چاقی شدند. حدود ۰.۸ ٪ از بیماران جراحی و ۱.۴ ٪ از افراد غیرجراحی در اثر سرطان فوت کردند.
 
نتایج یک مطالعه دیگر هم نشان داد که جراحی باریاتریک خطر ابتلاء به سرطان روده بزرگ را ۳۷ درصد کاهش می‌دهد.
 
جراحی باریاتریک در حال حاضر تنها راه دستیابی به نوع کاهش وزن مورد نیاز برای جلوگیری از سرطان است.
 
به گفته محققان، عمل جراحی باریاتریک از طریق کاهش وزن به طور غیرمستقیم بر همه مکانیسم‌های مختلف تأثیر می‌گذارد، از اینرو باعث کاهش خطر ابتلاء به سرطان می‌شود.

 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 14860 تاریخ نشر: ۱۴۰۱ يکشنبه ۲۲ خرداد بازدید: 462 ساعت: 2:23 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 آیا جراحی کاهش وزن باعث افزایش طول عمر می شود؟ ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۱ بهمن
2 باورهای اشتباه برای رژیم‌های لاغری ۱۴۰۱ پنج شنبه ۶ بهمن
3 هشدار درباره مصرف روغن حیوانی و باور اشتباه مردم ۱۴۰۱ پنج شنبه ۶ بهمن
4 آشنایی با غذاهای مخصوص روزهای سرد سال ۱۴۰۱ يکشنبه ۲۵ دي
5 چه میزان کاهش وزن در ماه ضرر ندارد؟ ۱۴۰۱ يکشنبه ۲۵ دي
6 خواص دود کردن گیاهان در کاهش عوارض آلودگی هوا ۱۴۰۱ چهارشنبه ۱۴ دي
7 کمک عسل خام به کاهش کلسترول و قندخون ۱۴۰۱ شنبه ۱۹ آذر
8 افزایش نرخ چاقی در کودکان و ارتباط آن با کاهش سلامت مغز ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۳ آذر
9 بالاترین و کمترین قیمت اقلام خوراکی اعلام شد ۱۴۰۱ چهارشنبه ۹ آذر
10 حذف وعده های غذایی سبب کاهش طول عمر می شود ۱۴۰۱ چهارشنبه ۹ آذر
11 تشریح ۵ برنامه کلان وزارت بهداشت در کاهش مقاومت میکروبی ۱۴۰۱ جمعه ۴ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  افزایش آمار بیماران کلیوی در کشور شیوع نارسایی‌ کلیه از دیابت بیشتر است و ممکن است ک...

  خوردن صبحانه و پرهیز از مصرف نوشابه‌های گازدار از فشار خون بالا می‌کاهد نتایج یک بررسی نشان داد که حفظ نمایه‌ی توده‌ی بدنی...

  آیا مصرف ماهی در دوران بارداری می تواند مضر باشد؟ امروزه در تمام کتابهایی که در ارتباط با دوران بارد...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

باشگاه توسعه کسب و کار یونسکو ادعای سرطان زا بودن کلوچه نادری را رد کرد به دنبال انتشار خبری در رسانه‌های فارسی زبان بیگانه مبنی بر سرطان زا بودن محصولات کلوچه نادری به نقل از یک نشریه آلمانی، پس از بررسی‌ها و آزمایشات لازم، سلامت این محصول، بار دیگر تایید شد.
در هفته چقدر گوشت قرمز بخوریم؟ یک متخصص تغذیه در امور سرطان گفت: مصرف بالای گوشت قرمز و گوشت‌های فرآوری شده که همبرگر و کالباس شامل آن می‌شود می‌تواند از علل ایجاد سرطان روده باشد. حتی گوشت قرمز دودی یا نمک‌سود هم باعث ایجاد مواد سرطان‌زا می‌شود.
هشدار نسبت به بیماری تب خونریزی دهنده کنگو: گوشت بدون مهر دامپزشکی نخرید گوشت آلوده و بدون مهر تایید دامپزشکی ممکن است مصرف کنندگان را به بیماری تب خونریزی دهنده کنگو مبتلا کند.
کاهش خطر سرطان معده با مصرف سبزیجات سفید (گل کلم) پزشکان معتقدند افرادی که بیشتر از سبزیجات سفید مصرف می‌کنند، احتمال ابتلا به سرطان معده در آنان یک سوم کاهش می‌یابد.