کمبود «روی» سبب سقط مکرر جنین می‌شود


یک فوق تخصص زنان و زایمان گفت: زنانی که از سطح پایین‌تری از عنصر«روی» برخوردارند، بیش از زنان سالم، به سقط‌های مکرر خود به خودی یعنی سه بار یا بیش از سه بار شکست در حاملگی دچار می‌شوند.

به گزارش لقمه، ابوطالب صارمی، با اعلام این خبر افزود: با توجه به اینکه جنین دارای مولکول و آنتی ژن هایی است که مربوط به پدر بوده، برای بدن مادر بیگانه به حساب می‌آید، بنابراین نقش تنظیمی سیستم ایمنی مادر در برخورد با این آنتی ژن ها و حفظ و نگهداری جنین بسیار مهم است.

وی با اشاره به اینکه مطالعات نشان می‌دهد در بیماران دچار سقط های مکرر، این مکانیسم های تنظیمی ایمونولوژیک دچار اختلال می‌شود که علت اصلی این اختلال و به هم ریختگی کاملًا شناخته نشده است، خاطر نشان ساخت: مطالعات و تجربیات انجام شده، نشان می دهد، چنانچه زنان دارای سابقه سقط مکرر را قبل از اقدام به بارداری با گلبول های سفید همسرشان یا یک شخص ثالث، ایمن سازی کنند به دلیل تغییر در مکانیسم های تنظیمی سیستم ایمنی، شانس حفظ جنین در این افراد افزایش می یابد.

صارمی یادآور شد: یکی از مکانیسم هایی که به واسطه این درمان ممکن است، به حفظ جنین منجر شود، ایجاد آنتی بادی هایی در بدن مادر است که بتواند، آنتی ژن های مربوط به جنین را که منشاء پدری دارند، مسدود کرده، آنها را بپوشانند و بدین طریق مانع دفع جنین از طریق سیستم ایمنی مادر شوند.

وی افزود: مطالعات مشترک مرکز تحقیقات سلولی صارم با مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی دانشگاه علوم پزشکی تهران، روی بیماران دچار سقط جنین خود به خودی نشان داد که نه تنها عنصر «روی» در خون زنانی که دچار سقط های مکرر می‌شوند از سطح پایین تری برخوردار است که این زنان به درمان های لنفوسیتی (درمان هایی که با هدف ایجاد آنتی بادی در بدن زن علیه آنتی ژن های مرد صورت می گیرد) نیز پاسخ مناسبی نمی‌دهند.

رئیس مرکز تحقیقات سلولی صارم با اشاره به اینکه «روی» از جمله عناصری است که به همراه دیگر عناصر ضروری و ریز مغذی ها از اهمیت بسزایی در بارداری برخوردار است، تصریح کرد: یکی از آنزیم های «روی» سوپر اکسید دیسموتاز است که عملکرد آنتی اکسیدانی برای جنین داشته، جنین و جفت را از آسیب حفظ می‌کند.

وی همچنین از اهمیت و نقش عنصر «روی» در تکامل مغز جنین نام برد و گفت: غذای مصرفی روزانه زنان باردار در نهایت 50 درصد نیاز آنان را به این عنصر ضروری برطرف می کند.

صارمی افزود: مطالعات انجام شده نشان می دهد در کشورهای در حال توسعه، میزان شیوع کمبود «روی» در زنان باردار بالا بوده و مقادیر سرمی «روی» در آنان پایین تر از مقدار نرمال است.

وی یادآور شد: «روی» علاوه بر آثار مستقیم یاد شده در عملکرد سلول های سیستم ایمنی مادر نیز نقش موثری داشته، عملکرد مناسب این سلول های ایمنی در طول بارداری، به ایجاد مکانیسم های تنظیمی ایمونولوژیک منجر می‌شود که در نهایت می تواند، به حفظ جنین در طی بارداری منجر شود.

رئیس مرکز تحقیقات سلولی صارم اظهار داشت: انواع گوشت اعم از قرمز و سفید، جگر، غذاهای دریایی، آجیل، تخم مرغ، انواع دانه ها، حبوبات و جوانه گندم مقادیر مناسبی از عنصر «روی» را دارند، اما تجویز دارویی این عنصر می بایست، حتماً زیر نظر پزشک صورت گیرد، زیرا در صورت مصرف خودسرانه آن ممکن است به دلیل افزایش سطح سمی و توکسیک از سطح مجاز موجب زیان های جبران ناپذیر شود.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :فارس

کد: 6093 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ دوشنبه ۳۰ دي بازدید: 2899 ساعت: 3:12 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 صادراتی موفق به ارزش ۱۲۱ هزار میلیاردتومان ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۲ آبان
2 یک ماه از تشنگی و گرسنگی مردم غزه گذشت ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۵ آبان
3 «فراوانی» و «قیمت» خطوط قرمز وزارت جهاد کشاورزی است ۱۴۰۲ جمعه ۴ فروردين
4 ۴۵ درصد هزینه های سلامت صرف دارو می‌شود ۱۴۰۱ چهارشنبه ۵ بهمن
5 کمبودی در تامین کالاهای اساسی وجود ندارد ۱۴۰۱ يکشنبه ۲ بهمن
6 کمبود ۱۰۶ دارو در کشور ۱۴۰۱ چهارشنبه ۷ دي
7 کمبود آنتی بیوتیک و داروهای ضدویروسی در فصل سرد سال ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۵ آذر
8 ناگفته هایی از علت کمبودهای دارویی ۱۴۰۱ جمعه ۴ آذر
9 افزایش موجودی ۵۲ قلم از کمبودهای دارویی در کشور ۱۴۰۱ دوشنبه ۳۰ آبان
10 ستاد رصد تامین دارو تشکیل می‌شود/ وضعیت کمبود آنتی بیوتیک ۱۴۰۱ شنبه ۲۸ آبان
11 کمبود آنتی بیوتیک به خاط تجویزهای اشتباه است ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲۶ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  ترفندهای عجیب و غریب برای كاهش وزن شاید شما برای اینکه وزنتان را کم کنید، دست به هر ک...

  غذاهای پرکالری را در فصل سرما مصرف کنید یک کارشناس تغذیه گفت: در فصل سرد، بدن برای گرم نگا...

  با این كار سلامتی نوزاد خود را بیمه كنید! ویتامین ها و عناصر معدنی که مجموعا « ریز مغذیها » ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

گوشت قرمز را تا چه حدی باید بپزیم؟ اصولا ما ایرانی‌ها عادت داریم غذا را بیش از آنچه نیاز است، حرارت دهیم و بپزیم و از غذاهای به اصطلاح جا‌افتاده بیشتر خوش‌مان می‌آید!
نفخ؛ نشانه بیماری‌های خطرناك هر فرد در هر دم و بازدم همراه با اكسیژن و دی‌اكسید كربن، گازهای متان، هیدروژن و نیتروژن را از طریق مری وارد دستگاه گوارش خود می‌كند، به طوری كه در دستگاه گوارش ما همیشه 200 سی‌سی هوا وجود دارد.
فلج حنجره در اثر مصرف سم تجزیه نشده در صیفی جات/ ابتلا به ام اس و دیابت نتیجه استفاده از کودهای شیمیایی یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه چندی پیش عده ای از افراد به دلیل استفاده از صیفی جاتی که قبل از تمام شدن دوره کارنس به بازار عرضه شده بودند دچار فلج حنجره شده اند نسبت به عوارض خطرناک استفاده بی رویه از کودهای شیمیایی در محصولات کشاورزی هشدار داد.
بهترین روش چربی‌سوزی چیست عضو کمیته پزشکی فدراسیون جهانی تناسب اندام و بدنسازی گفت: برای تناسب اندام و چربی سوزی بدن سه راه استفاده از رژیم غذایی، ورزش مناسب و مصرف مکمل‌های چربی سوز توصیه می‌شود.