هویج و سیب می‌توانند جایگزین مسواک شوند!


یک دندانپزشک گفت: در صورت عدم دسترسی به مسواک از مواد غذایی فیبر‌دار جویدنی مثل هویج و سیب بلافاصله پس از مصرف مواد پوسیدگی زا استفاده شود تا سطح دندان تا حدی تمیز شده و با تحریک ترشح بزاق به شست‌وشوی نسبی دندان‌ها کمک شود.

به گزارش لقمه، پریسا مهراشتیاق در پاسخ به پرسش شهروندان در مورد نحوه صحیح مسواک زدن اظهار داشت: پوسیدگی دندان و بیماری‌های لثه از شایع‌ترین بیماری‌های میکروبی است که فرد را گرفتار می‌کند؛ البته می‌توان با رعایت بهداشت روزانه دهان و تغذیه مناسب از آن جلوگیری کرد چرا که بیماری‌های دهان و دندان کاملاً قابل پیشگیری هستند.

دندانپزشک و جراح کودکان گفت: مسواک باید تمام قسمت‌های دهان و تمام سطوح دندان‌ها- قسمت بیرونی، داخلی و سطح جونده دندان- را کاملاً تمیز کند و به صورت لرزشی از ناحیه‌ای که لثه به دندان می‌رسد تا سطح جونده دندان را به طور کامل پوشش داده و تمیز کند.

مهراشتیاق افزود: هر ناحیه دندان حداقل باید 7 تا 8 بار تمیز شود و هر وعده مسواک حداقل دو دقیقه طول بکشد و در طول روز دست کم دو بار مسواک زده شود.

وی ادامه داد: در صورت استفاده از مواد غذایی چسبناک مثل کاکائو، کلوچه و شکلات باید بلافاصله مسواک زده شود و در صورت عدم دسترسی به مسواک از مواد غذایی فیبر‌دار جویدنی مثل هویج و سیب بلافاصله پس از مصرف مواد پوسیدگی زا استفاده شود تا سطح دندان تا حدی تمیز شود و با تحریک ترشح بزاق به شست‌وشوی نسبی دندان‌ها کمک شود.

دندانپزشک کودکان تصریح کرد: والدینی که برای کودکانشان مسواک می‌زنند در صورت سن کم کودک می‌توانند فقط از حرکات چرخشی برای تمیز کردن سطوح مختلف دندان استفاده کنند و در صورتی که کودک قادر به تف کردن کامل خمیر دندان نیست از خمیر‌دندان‌های فاقد فلوراید یا مسواک همراه آب استفاده کند چرا که قورت دادن خمیر‌دندان باعث عوارض شدید در اندام‌های حیاتی مثل قلب، کلیه و استخوان‌ها می‌شود.

مهراشتیاق ادامه داد: والدین می‌توانند از نخ دندان دسته‌دار برای کودکان استفاده کنند تا این کار برایشان راحت‌تر بوده و از طرف دیگر برای کودک نیز خوشایند‌تر باشد.

وی افزود: استفاده از نخ دندان حداقل یک بار در روز ضروری است.

دندانپزشک کودکان خاطرنشان کرد: استفاده از دهانشویه در کودکان توصیه نمی‌شود مگر در موارد خاصی که دندانپزشک تجویز کند؛ البته بزرگسالان می‌توانند از دهان‌شویه استفاده کنند.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :فارس

کد: 6128 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۶ بهمن بازدید: 3408 ساعت: 12:49 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 چرا دندان عقل داریم؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
2 دلیل پوسیدگی فزاینده دندان‌های کودکان چیست؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر
3 تولید کامپوزیت‌های دندانی با ثبات رنگ بالا در ایران ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۵ مرداد
4 رعایت نکاتی برای پیشگیری از پوسیدگی دندانِ کودکان ۱۴۰۰ جمعه ۱۸ تير
5 ۶ ترفند ارزان برای سفید شدن دندان‌ها ۱۳۹۷ دوشنبه ۲۵ تير
6 گردشگر روس: مردم ایران بسیار مهربان و مهمان نوازند ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۰ اسفند
7 شش ماده طبیعی برای مقابله با جرم دندان ۱۳۹۶ شنبه ۷ بهمن
8 نشانه های وجود بیماری لثه چیست؟/نقش بزاق دهان در جرم سازی دندان ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۷ دي
9 آمار پوسیدگی دندان در کودکان ایرانی نسبت به میانگین جهانی بالاتر است ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۶ آذر
10 شایع‌ترین دلایل در تشکیل کیست‌ و تومور دهان را بشناسید ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۹ آذر
11 آغاز مسواک زدن از دوره کودکی ضروری است ۱۳۹۶ شنبه ۱۸ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  خطرات نوشیدنی های انرژی زا نوشیدنی های انرژی زا می توانند خطرناک باشند. آگاهی...

  5 ماده غذایی مفید برای سبد غذایی اسفندماه اگر خیلی مراقب وزن خود هستید و می‌ترسید که شکلات چ...

  مزایای استفاده از گیاهان معطر در برنامه غذایی افزودن گیاهان معطر به غذاها می‌تواند به حفظ وزن طب...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

لطفا لبنیات آلوده نوش جان نكنید! نتایج دو تحقیق انجام شده در سال های 90، 91 و 92 نشان داد كه تمام فرآورده های لبنی سنتی كه بدون طی هیچ گونه مرحله پاستوریزاسیون و میكروب زدایی، به صورت فله و در فرآیند تولید به مصرف، از دامداری ها به مغازه های عرضه لبنیات سنتی حمل شده اند، دارای آلودگی میكروبی و باكتریایی بوده اند.
10 راهکار برای دوری از کبد چرب با گسترش زندگی صنعتی و کم تحرک، مصرف غذاهای فرآوری شده و پرکالری و به طور کلی تغییر سبک زندگی سنتی به زندگی مدرن، شیوع بیماری‌های مزمن نیز در حال افزایش است. بیماری‌هایی نظیر دیابت، فشار خون، سکته قلبی، سرطان‌ها و سایر بیماری‌های مزمن که در گذشته صدایی از آنها شنیده نمی‌شد این روزها علت اصلی مراجعه به مراکز درمانی هستند.
سفره ایرانی دیگر در خانه ها جایی ندارد! مردم اعتقاداتی داشتند، «سفره» و کنار هم نشستن را مایه خوشبختی و با هم بودن را قوت قلب و باعث نزدیک شدن خانواده‌ها به هم می‌دانستند. برای سفره‌ای که پهن می‌شد و غذایی که در آن قرار می‌گرفت، احترام خاصی قائل بودند و حریم سفره را پاس می‌داشتند،اما این روزها....
10 ملت پرخور جهان را بشناسید لقمه: در خبر ها آمده بود که ما ایرانی جزوه 10 کشور چاق و پر خور دنیا هستیم ؛برخی از عادات غلطی که ما ایرانیان داریم گرچه ممکن است در بین سایر ملل نیز دیده شود اما دلایل اجتماعی بروز آن گاه کاملا منحصر به فرد است.