غذاهای شور سبب پوکی استخوان می‌شود


یک کارشناس تغذیه گفت: مصرف زیاد نمک و غذاهای شور منجر به فشار خون بالا، سکته قلبی، پوکی استخوان و سرطان معده می‌شود.

به گزارش لقمه، کارشناس تغذیه گروه سلامت خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اظهار داشت: بهتر است برای اجتناب از مصرف بی‌رویه نمک بر سر سفره از نمکدان استفاده نکرد و به منظور بهبود طعم غذا و کاهش مصرف نمک در هنگام تهیه غذاها به جای نمک از سبزی‌های تازه و معطر، سیر، لیموترش، آویشن و شوید استفاده شود.

نیلوفر حیدری، با بیان اینکه نمک خوراکی حاصل ترکیب دو عنصر سدیم و کلر است و اثرات نمک بر فشار خون به علت وجود عنصر سدیم در این ترکیب است، گفت: در افرادی که سطح سدیم خون بالا و سطح پتاسیم پائین است، خطر افزایش فشار خون که خود مسبب بیماری‌های قلبی و سکته است، افزایش می یابد.

حیدری با اشاره به اینکه در حال حاضر مصرف سدیم در جهان در حال افزایش و مصرف پتاسیم در حال کاهش است، گفت: افزایش دریافت پتاسیم در حد توصیه شده فشار خون را کاهش می‌دهد بهتر است افراد از منابع غذایی پتاسیم همچون حبوباتی مثل لوبیا و نخود، مغزها مانند گردو، فندق، پسته و بادام، سبزیجاتی مانند اسفناج، هویج، جعفری و نیز میوه‌ها مانند موز و خرما استفاده کنند.

وی با تاکید بر اینکه کاهش مصرف سدیم فشار خون را کاهش داده و از مرگ ناشی از بیماری‌های قلب و عروق جلوگیری می‌کند، افزود: سدیم به طور طبیعی در انواع غذاها یافت می‌شود اما درغذاهای فرآوری شده به میزان بیشتری است.

بعنوان نمونه در نان تقریبا معادل 250 میلی گرم سدیم در هر 100 گرم ماده، در گوشت‌های فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس به میزان تقریبا معادل 1500 میلی گرم سدیم در هر 100 گرم ماده، در تنقلاتی مانند چیبس، پفک و ذرت بو داده تقریبا معادل 1500 میلی گرم سدیم، در هر 100 گرم ماده و در سس‌ها تقریبا معادل هفت میلی گرم سدیم در هر 100 گرم ماده وجود دارد و سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده میزان مصرف سدیم در بالغین باید کمتر از 2 میلی گرم در روز یعنی معادل حدود 5 گرم نمک باشد.

این کارشناس تغذیه گفت: مصرف زیاد نمک و غذاهای شور منجر به فشار خون بالا، سکته قلبی، پوکی استخوان و سرطان معده می‌شود که برای پیشگیری از این بیماری‌ها لازم است مصرف غذاهای شور مثل آجیل شور، انواع فرآورده‌های غلات حجیم شده( پفک)، چیبس، انواع شور نظیر خیار شور، کلم شور، ماهی دودی، سوسیس و کالباس و غذاهای کنسروی را کاهش داد.

وی گفت: نمک باید کم مصرف شود و همان مقدار کم نمک نیز فقط از نوع تصفیه شده ید دار باشد.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 6157 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ سه شنبه ۸ بهمن بازدید: 1856 ساعت: 12:46 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ضرورت تولید غذاهای با ماندگاری بالا برای زوار اربعین ۱۴۰۴ جمعه ۱۱ مرداد
2 خوردن فیبر کلید سلامت روده‌ها ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۰ بهمن
3 مزایا و معایب غذای ایرانی از دید گردشگران و رسانه های غربی ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ آذر
4 خوردن این میوه‌ اثرات منفیِ تغذیه ناسالم را کاهش می‌دهد ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ آذر
5 ضرورت تولید غذاهای با ماندگاری بالا برای زائران اربعین ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ مرداد
6 در روزهای گرم سال غذا چه بخوریم؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۵ تير
7 روش‌های پیدا کردن بهترین رستوران‌ها در سفر ۱۴۰۲ شنبه ۲۶ اسفند
8 بهترین راه برای تجربه خوردن یک غذای محلی اصیل ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۶ اسفند
9 تضمین ایمنی مواد غذایی تراریخته/ سواستفاده برخی تولید کنندگان ۱۴۰۲ شنبه ۱۱ آذر
10 روش‌های مختلف ایجاد تنوع در منوی غذاهای رستوران ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۷ آبان
11 مقدار مجاز مصرف نمک در افراد بالای ۵۰ سال و کودکان ۱۴۰۲ شنبه ۲۹ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  عادت‌های ضدسلامت در تعطیلات عید متاسفانه بیشتر ما ایرانی‌ها آن‌طور که باید از تعطی...

  غذاهایی برای داشتن رابطه جنسی بهتر با کمک گرفتن از متخصصین تغذیه و مطالعات اخیر، 10 ت...

  ۱۰ نشانه ابتلا به بیماری کلیه بسیاری از افراد به بیماری‌های مزمن کلیوی مبتلا هست...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

سوء تغذیه و سوء مصرف پروتئین ۸۰۰ هزار کودک ایرانی دبیر ستاد کشوری ترویج مصرف تخم‌مرغ از سوء تغذیه و سوء مصرف پروتئین ۸۰۰ هزار کودک ایرانی خبر داد.
خط قرمزهای تغذیه‌ای ١٧ساعت روزه داری نزدیک به ١٧ساعت روزه‌داری، ماه رمضان را در سال‌های اخیر، متفاوت با سال‌های دیگر کرده است. گرمای هوا که با ورود به تیرماه؛ اولین ماه تابستان، شدیدتر می‌شود و تشنگی و گرسنگی، آزمون سخت روزه‌داری را سخت‌تر کرده است.
افزودنی‌ها را بیشتر بشناسیم افزودنی ماده‌ای است كه به عمد یا غیرعمد به مواد غذایی اضافه می‌شود. افزودنی‌هایی كه به شكل غیر عمد وارد مواد غذایی می‌شود، معمولاً به شكل تصادفی در طول مراحل بسته بندی یا انبار كردن به مواد غذایی اضافه می‌‌شوند، اما افزودنی‌هایی كه به شكل عمدی به مواد غذایی اضافه می‌شوند، برای ایجاد اثرات مطلوب در ماده غذایی به كار می‌رود.
رمضان شیرین برای بیماران قندی همه ما می‌توانیم از این فرصت در وجوه مختلف زندگی بهره بگیریم و به یقین یكی از این موارد كه بر آن تاكید هم شده، توجه به سلامت جسم است. دیابتی‌ها نیز یكی از گروه‌هایی هستند كه باید به این مساله توجه داشته باشند. پس لازم است پیش از آغاز ماه رمضان و روزه‌داری ضمن مشورت با پزشك خود، نكات خاصی را نیز رعایت كنند.