غذاهای مرگ ‌آور، مهمان سفره ایرانی ‌ها


«شکم سیر باشد، چه گندم چه جو» این اصطلاحی است که ما ایرانی‌ها صدها سال قبل، برای لزوم قناعت‌ورزی تکرار کرده‌ایم، اما این روزها دیگر نه‌ فقط مهم است شما چه می‌خورید، بلکه این که شما چه چیزی نمی‌خورید، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

به گزارش لقمه، این که شکم با چه چیزی سیر می شود، اولویت بسیار مهمی است که بسیاری از شهروندان ایرانی آن را فراموش کرده اند و معمولا نیز الگوی تغذیه ای که پی می گیریم، با الگوی غذای سالم، تفاوت معناداری دارد.

جالب است بدانید هم اکنون از هر سه مرد ایرانی، یک مرد به پوکی استخوان و از هر دو زن، یک زن به پوکی استخوان مبتلاست 80 درصد کودکان نیز در سنین مدرسه، کمبود کلسیم دارند و 23 درصد ایرانی ها هم به سوءتغذیه مبتلا هستند.

اینها آمارهای رسمی است که روز گذشته، معاون وزیر بهداشت به آن اشاره کرده و مرور دوباره این گفته ها نشان می دهد تا چه میزان، تعریف غذای سالم بین مردم و کارشناسان، متفاوت است.

بنا بر آمارهای رسمی، ما ایرانی ها دو برابر متوسط جهانی نمک مصرف می کنیم و با این حال انتظار داریم با این وضع، آمار انواع سکته های قلبی و مغزی افزایش پیدا نکند.

ما ایرانی ها کمترین میزان مصرف میوه و سبزی را در جهان داریم، در حالی که در کشورهای توسعه یافته، هر فرد روزانه پنج واحد میوه و سبزی مصرف می کند.

افزون بر این، 49 درصد زنان و 39درصد مردان ایرانی به دلیل تغذیه ناسالم، اضافه وزن دارند و با وجود این نیز انتظار داریم آمار بیماری هایی مثل دیابت و سرطان کاهش پیدا کند البته شاید عده ای عنوان کنند که بیان این آمارها، ممکن است حس ناامیدی به شهروندان منتقل کند؛ ولی بیان نکردن این واقعیت های تلخ نیز نوعی کتمان حقیقت و سرپوش گذاشتن روی معضلی است که می تواند سلامت شهروندان ایرانی را بیش از پیش تهدید کند و شرایط تغذیه ایرانی ها را از وضع هشدار فعلی به وضع وخیم برساند.





بازگشت به صفحه نخست


نقل از :جام جم

کد: 6070 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ سه شنبه ۲۴ دي بازدید: 4153 ساعت: 4:11 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ارتباط استرس با مشکلات گوارشی ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۴ مهر
2 خواص و طرز تهیه بهترین نوشیدنی برای رفع عطش تابستانی ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۵ تير
3 تاثیر ورزش بر حذف چربی های کبد ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲۷ بهمن
4 چاقی شکم خود را با این خوراکی‌ها کوچک کنید ۱۳۹۹ پنج شنبه ۱۲ تير
5 چاقی شکمی و دیابت و ارتباط آنها با هپاتیت ۱۳۹۸ دوشنبه ۲۴ تير
6 ۷ راه ارزان قیمت برای از بین بردن چربی شکم ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۲ آذر
7 علائم ناشی از سندرم روده‌ تحریک‌پذیر را بشناسید ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۴ آذر
8 ارتباط چربی شکمی با دیابت نوع ۲ ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۲ آذر
9 طرز تهیه قارچ شکم پر کبابی ۱۳۹۶ يکشنبه ۵ آذر
10 بهترین روش ها برای چربی سوزی شکم و کل بدن ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۳ آبان
11 چگونه به روش طبیعی چربی های شکمی را جذف کنیم ۱۳۹۶ شنبه ۲۰ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  تاثیر قهوه بر اشتها مطالعات نشان می‌دهد قهوه تاثیرات مثبت زیادی بر روی...

  رژیم لاغری برای این خانم ها ممنوع است پس از ابتلا به برخی بیماری‌ها و عدم تحرک لازم برخی...

  قابل توجه کسانی که ترش می کنند اگر با این علایم روبرو هستید، هر چه سریع تر برای ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

به دور ماندن از اضافه وزن و چاقی با این کارها اضافه وزن و چاقی یکی از معضلات انسان امروزی است. تغییر شیوه زندگی از یک سو و تغییر عادات غذایی و تمایل به مصرف غذاهای آماده و فوری (فست فودها)، غذاهای خیابانی و پرکالری از سوی دیگر روند اضافه وزن و چاقی و به موازات آن بیماری‌های ناشی از چاقی و اضافه وزن مانند دیابت، فشار خون، بیماری‌های قلبی، عروقی و ... روند رو به افزایشی را در کشور دارد و به این دلیل هزینه‌های درمان و مراقبت از این بیماری‌ها بار مالی زیادی را به دوش دولت و خانواده‌ها خواهد گذاشت.
12 علامت و هشدار که نشان می دهد به اندازه کافی آب نمی نوشید اگر به مقدار کافی آب ننوشید و به انداز کافی آن را دریافت نکنید بدنتان دچار یک سری علائم و مشکلات خواهد شد در ادامه به آنان اشاره می کنیم.
فرهنگ و سنت‌های غذایی مرسوم در کشور چین پایگاه خبری لقمه: جمهوری خلق چین، پر جمعیت ترین کشور جهان است و دو بخش خودمختار به نام های هنگ کنگ و ماکائو دارد. مردم این کشور پهناور، فرهنگ، سنت، اعتقاد، سبک زندگی، پوشاک و باورهای خاص و ویژه ای دارند که نمونه مشابه آن ها را در کمتر کشورهای دنیا می توان شاهد بود.
آشنایی با خواص گوشت شترمرغ پایگاه خبری لقمه: گوشت شترمرغ در دسته گوشت‌های قرمز طبقه بندی ‌می‌شود و از لحاظ ارزش غذایی از کم چرب‌ترین و سالم‌ترین نمونه‌های گوشت قرمز است و دارای فواید فراوانی است.