غذاهای مرگ ‌آور، مهمان سفره ایرانی ‌ها


«شکم سیر باشد، چه گندم چه جو» این اصطلاحی است که ما ایرانی‌ها صدها سال قبل، برای لزوم قناعت‌ورزی تکرار کرده‌ایم، اما این روزها دیگر نه‌ فقط مهم است شما چه می‌خورید، بلکه این که شما چه چیزی نمی‌خورید، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

به گزارش لقمه، این که شکم با چه چیزی سیر می شود، اولویت بسیار مهمی است که بسیاری از شهروندان ایرانی آن را فراموش کرده اند و معمولا نیز الگوی تغذیه ای که پی می گیریم، با الگوی غذای سالم، تفاوت معناداری دارد.

جالب است بدانید هم اکنون از هر سه مرد ایرانی، یک مرد به پوکی استخوان و از هر دو زن، یک زن به پوکی استخوان مبتلاست 80 درصد کودکان نیز در سنین مدرسه، کمبود کلسیم دارند و 23 درصد ایرانی ها هم به سوءتغذیه مبتلا هستند.

اینها آمارهای رسمی است که روز گذشته، معاون وزیر بهداشت به آن اشاره کرده و مرور دوباره این گفته ها نشان می دهد تا چه میزان، تعریف غذای سالم بین مردم و کارشناسان، متفاوت است.

بنا بر آمارهای رسمی، ما ایرانی ها دو برابر متوسط جهانی نمک مصرف می کنیم و با این حال انتظار داریم با این وضع، آمار انواع سکته های قلبی و مغزی افزایش پیدا نکند.

ما ایرانی ها کمترین میزان مصرف میوه و سبزی را در جهان داریم، در حالی که در کشورهای توسعه یافته، هر فرد روزانه پنج واحد میوه و سبزی مصرف می کند.

افزون بر این، 49 درصد زنان و 39درصد مردان ایرانی به دلیل تغذیه ناسالم، اضافه وزن دارند و با وجود این نیز انتظار داریم آمار بیماری هایی مثل دیابت و سرطان کاهش پیدا کند البته شاید عده ای عنوان کنند که بیان این آمارها، ممکن است حس ناامیدی به شهروندان منتقل کند؛ ولی بیان نکردن این واقعیت های تلخ نیز نوعی کتمان حقیقت و سرپوش گذاشتن روی معضلی است که می تواند سلامت شهروندان ایرانی را بیش از پیش تهدید کند و شرایط تغذیه ایرانی ها را از وضع هشدار فعلی به وضع وخیم برساند.





بازگشت به صفحه نخست


نقل از :جام جم

کد: 6070 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ سه شنبه ۲۴ دي بازدید: 4126 ساعت: 4:11 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ارتباط استرس با مشکلات گوارشی ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۴ مهر
2 خواص و طرز تهیه بهترین نوشیدنی برای رفع عطش تابستانی ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۵ تير
3 تاثیر ورزش بر حذف چربی های کبد ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲۷ بهمن
4 چاقی شکم خود را با این خوراکی‌ها کوچک کنید ۱۳۹۹ پنج شنبه ۱۲ تير
5 چاقی شکمی و دیابت و ارتباط آنها با هپاتیت ۱۳۹۸ دوشنبه ۲۴ تير
6 ۷ راه ارزان قیمت برای از بین بردن چربی شکم ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۲ آذر
7 علائم ناشی از سندرم روده‌ تحریک‌پذیر را بشناسید ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۴ آذر
8 ارتباط چربی شکمی با دیابت نوع ۲ ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۲ آذر
9 طرز تهیه قارچ شکم پر کبابی ۱۳۹۶ يکشنبه ۵ آذر
10 بهترین روش ها برای چربی سوزی شکم و کل بدن ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۳ آبان
11 چگونه به روش طبیعی چربی های شکمی را جذف کنیم ۱۳۹۶ شنبه ۲۰ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  پسته بخورید تا قند مواد غذایی جذب شود مطالعات دانشمندان نشان می‌دهد خوردن روزانه پسته مو...

  بایدها و نبایدهای تغذیه در مسافرت

  موز را بهتر بشناسید این میوه حاوی پتاسیم فراوان است كه در كاهش سطح فشا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

دلایل حامد توسلی برای طبخ کمتر غذاهای گوشتی در تلویزیون پایگاه خبری لقمه:حامد توسلی گفت: من مطمئنم یک درصد قشر متوسط رو به بالا و 99 درصد قشر ضعیف بیننده برنامه ما هستند. من برای رضایت و خوش آمد آن یک درصد نمی توانم استیک بپزم.
هفت روش برای سوزاندن سریع‌تر چربی‌ها می‌گویند تعریف جنون انجام کاری یکسان بارها و بارها و انتظار داشتن نتیجه متفاوت است، اما اگر این موضوع صحت داشته باشد، پس در مورد ورزش کردن باید اکثر ما کاملا دیوانه باشیم.
یارانه گندم و نان و مسئله محدودیت فروش نان پایگاه خبری لقمه: آیا محدودیت فروش نان واقعیت دارد؟ قرار است صحت و سقم این موضوع در کارگروه آرد و نان طی روزهای آتی با حضور سازمان های متولی و تشکل های بخش خصوصی مورد بررسی قرار گیرد.
خاصیت‌هایی كه پاستیل ندارد پاستیل از تنقلاتی است كه با شكل‌های متنوع و رنگ‌های فریبنده، بزرگ و كوچك را به خود جذب كرده و گرچه برخی انواع آن طعم خوبی ندارد، اما بافت كش‌سان منحصربه‌فرد آن در زمان جویدن چنان احساس مطلوبی در مصرف‌كننده ایجاد می‌كند كه در همه جنس‌های این محصول نظیر ژله و مارشمالو (نوعی آبنبات اسفنجی) نمی‌توان یافت و این همان عامل اصلی پرطرفدار شدن پاستیل است اما باید بدانیم این قبیل ویژگی‌ها نمی‌تواند دلیل مغذی بودن این محصول باشد.