غذاهای مرگ ‌آور، مهمان سفره ایرانی ‌ها


«شکم سیر باشد، چه گندم چه جو» این اصطلاحی است که ما ایرانی‌ها صدها سال قبل، برای لزوم قناعت‌ورزی تکرار کرده‌ایم، اما این روزها دیگر نه‌ فقط مهم است شما چه می‌خورید، بلکه این که شما چه چیزی نمی‌خورید، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

به گزارش لقمه، این که شکم با چه چیزی سیر می شود، اولویت بسیار مهمی است که بسیاری از شهروندان ایرانی آن را فراموش کرده اند و معمولا نیز الگوی تغذیه ای که پی می گیریم، با الگوی غذای سالم، تفاوت معناداری دارد.

جالب است بدانید هم اکنون از هر سه مرد ایرانی، یک مرد به پوکی استخوان و از هر دو زن، یک زن به پوکی استخوان مبتلاست 80 درصد کودکان نیز در سنین مدرسه، کمبود کلسیم دارند و 23 درصد ایرانی ها هم به سوءتغذیه مبتلا هستند.

اینها آمارهای رسمی است که روز گذشته، معاون وزیر بهداشت به آن اشاره کرده و مرور دوباره این گفته ها نشان می دهد تا چه میزان، تعریف غذای سالم بین مردم و کارشناسان، متفاوت است.

بنا بر آمارهای رسمی، ما ایرانی ها دو برابر متوسط جهانی نمک مصرف می کنیم و با این حال انتظار داریم با این وضع، آمار انواع سکته های قلبی و مغزی افزایش پیدا نکند.

ما ایرانی ها کمترین میزان مصرف میوه و سبزی را در جهان داریم، در حالی که در کشورهای توسعه یافته، هر فرد روزانه پنج واحد میوه و سبزی مصرف می کند.

افزون بر این، 49 درصد زنان و 39درصد مردان ایرانی به دلیل تغذیه ناسالم، اضافه وزن دارند و با وجود این نیز انتظار داریم آمار بیماری هایی مثل دیابت و سرطان کاهش پیدا کند البته شاید عده ای عنوان کنند که بیان این آمارها، ممکن است حس ناامیدی به شهروندان منتقل کند؛ ولی بیان نکردن این واقعیت های تلخ نیز نوعی کتمان حقیقت و سرپوش گذاشتن روی معضلی است که می تواند سلامت شهروندان ایرانی را بیش از پیش تهدید کند و شرایط تغذیه ایرانی ها را از وضع هشدار فعلی به وضع وخیم برساند.





بازگشت به صفحه نخست


نقل از :جام جم

کد: 6070 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ سه شنبه ۲۴ دي بازدید: 4142 ساعت: 4:11 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ارتباط استرس با مشکلات گوارشی ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۴ مهر
2 خواص و طرز تهیه بهترین نوشیدنی برای رفع عطش تابستانی ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۵ تير
3 تاثیر ورزش بر حذف چربی های کبد ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲۷ بهمن
4 چاقی شکم خود را با این خوراکی‌ها کوچک کنید ۱۳۹۹ پنج شنبه ۱۲ تير
5 چاقی شکمی و دیابت و ارتباط آنها با هپاتیت ۱۳۹۸ دوشنبه ۲۴ تير
6 ۷ راه ارزان قیمت برای از بین بردن چربی شکم ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۲ آذر
7 علائم ناشی از سندرم روده‌ تحریک‌پذیر را بشناسید ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۴ آذر
8 ارتباط چربی شکمی با دیابت نوع ۲ ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۲ آذر
9 طرز تهیه قارچ شکم پر کبابی ۱۳۹۶ يکشنبه ۵ آذر
10 بهترین روش ها برای چربی سوزی شکم و کل بدن ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۳ آبان
11 چگونه به روش طبیعی چربی های شکمی را جذف کنیم ۱۳۹۶ شنبه ۲۰ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  کبد چرب بمب ساعتی در بدن انسان نشانه‌ها و علائم بیماری‌های مختلف به ما کمک می‌کند...

  غذاهایی برای جلوگیری از شل شدن پوست بعد از کاهش وزن ‌وقتی که شما وزن از دست می دهید مخصوصاً وقتی که شم...

  مصرف یخ در زنان یائسه ممنوع! یک متخصص تغذیه و رژیم غذایی گفت: مصرف یخ موجب افزا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

نوشیدن چای سبز به 25 دلیل توصیه می شود! این روزها چای سبز به طور فزاینده ای دارد در سرتاسر جهان رایج می شود.به این علت که بی اندازه برای سلامتی مفید است.
برای تقویت حافظه، لاغر شوید نقصان عملکرد حافظه مرتبط با چاقی قابل برگشت است و می تواند انگیزه ای برای لاغری باشد.
همه چیز در باره خرید و نگهداری نان در فریزر در فرآیند انجماد همیشه توصیه می‌گردد اگر قطعه نان خیلی بزرگ نباشد، تا حد امكان به صورت كامل (برش نخورده) منجمد گردد، چون در این حالت قابلیت حفظ طعم و بو افزایش می‌یابد.
سنگک و بربری یا نان صنعتی، کدام بدرد بخورترند؟ یک پژوهشگر حوزه تغذیه می‌گوید: نان مصرفی مردم باید سالم باشد؛ یعنی حاوی آرد کامل باشد. وگرنه منجر به بروز بیماری‌ها و عارضه‌های مختلف مثل چاقی، دیابت، فشارخون بالا، کم‌خونی و حتی برخی سرطان‌ها مثل سرطان‌های دستگاه گوارش می‌شود. و در ایران خیلی از نانوایی‌های سنتی نان کامل نمی‌پزند.