3عامل موثر در پوسیدگی دندان


عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مشهد گفت: مواد قندی، میکروب‌ها و جنس دندان سه عامل موثر اصلی در پوسیدگی دندان است.

به گزارش لقمه، دکتر عباس مکارم مفتخر به دریافت نشان ملی آموزشی پزشکی دکتر محمد قریب، در نشستی که در مشهد برگزار شد، گفت: پیشگیری اولیه در دندانپزشکی کودکان بسیار اهمیت دارد زیرا اگر پیچیده‌ترین راه‌ها را در نظر بگیریم اما اگر پیشگیری اولیه یعنی حفظ سلامت انجام نشود تمام کارها بی‌فایده است.


وی در خصوص پیشگیری عوامل پوسیدگی، تصریح کرد: برای پیشگیری از پوسیدگی ناشی از مواد قندی باید مصرف مواد قندی کنترل شود و همچنین مواد قندی اضافه و چسبنده را کم کرد. میکروب‌ها که عامل دوم پوسیدگی هستند برای پیشگیری از پوسیدگی ناشی از آنها باید اتحاد میکروب‌ها را بر هم زد. بر هم زدن میکروب‌ها فقط با مسواک زدن انجام می‌پذیرد.


وی گفت: جنس دندان عامل سوم پوسیدگی است به شکل محیطی مقاومت دندانهای کودکان را بالا ببریم. اگر جنس دندان قوی باشد اسید ایجاد شده نمی‌تواند باعث سوراخ شدن دندان شود. همچنین بعد از رشد کودک از فلوراید موضعی مثل خمیر دندان و دهان‌شویه حاوی فلوراید استفاده کنیم تا تخریب در برابر اسید کم شود و دندان مقاوم شود.


دکتر مکارم تاکید کرد: پیشگیری در تمام سنین لازم است. بیماری لثه در سنین بالا مشکل‌آفرین است مسواک کردن و کنترل مواد قندی از راه‌های پیشگیری است.


وی خاطرنشان کرد: کودکانی که از شیشه شیر و آب قند استفاده می‌کنند به دلیل اینکه این مواد در دهان باقی می‌ماند بعد از مدتی به مرور زمان باعث پوسیدگی دندان می‌شود پس باید بحث پیشگیری را هم برای سلامت کودکان و هم برای سلامت خانواده جدی بگیریم.


وی در پاسخ به این سوال که آیا استفاده شیشه نامناسب باعث کج شدن دندان‌ها می‌شود، گفت: اگر پستانک یا شیشه ادامه‌دار استفاده شود و سفت باشد می‌تواند در جلو آمدن دندان‌ها موثر باشد. در حالی که شیر مادر این طور نیست و بچه‌هایی که با شیر مادر تغذیه می‌کنند هیچ مشکلی ندارند و نیز کودکانی که به طور افراطی انگشت شصت می‌خورند می‌تواند باعث جلو آمدن فک شود.


وی اظهار کرد: کودکان باید تا سن 11- 12 سالگی دندان شیری خود را به صورت سالم حفظ کنند زیرا اگر کشیده شود علاوه بر اینکه فضای خالی دارد کودک نمی‌تواند خوب غذا بخورد با توجه به اینکه اگر یک یا دو دندان کشیده شود فضا کم می‌شود که فقط با ارتودونسی می‌تواند برگردد.


وی در پاسخ به این سوال که بیشترین مراجعه کودکان در دندانپزشکی در چه مواردی است،‌ گفت: عمده‌ترین مراجعه کودکان در دندانپزشکی مشکل پوسیدگی دندان است.


نقل از :ایسنا

کد: 3945 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ پنج شنبه ۲ خرداد بازدید: 3741 ساعت: 7:52 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 افشای مواد تشکیل دهنده محبوب ترین شکلات صبحانه جهان ۱۳۹۶ چهارشنبه ۸ آذر
2 عطاری هایی که "قرص برنج" بفروشند پلمب می شوند ۱۳۹۶ سه شنبه ۹ آبان
3 بانک کشاورزی حامی مالی بزرگترین گلخانه شیشه ای خاورمیانه ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۹ مرداد
4 بزرگ ترین گلخانه شیشه ای کشور و خاورمیانه بهره برداری می شود ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۹ مرداد
5 مصرف نوشیدنی داغ در ظروف یکبار مصرف شیشه اى ممنوع است ۱۳۹۶ شنبه ۲۰ خرداد
6 هنرآشپزی؛دسر خورده شیشه ۱۳۹۴ دوشنبه ۶ مهر
7 کشف شیشه و مشروبات الکلی از یک قهوه‌خانه ۱۳۹۴ سه شنبه ۲۹ ارديبهشت
8 دم موش در صبحانه دانشجویان ۱۳۹۳ چهارشنبه ۲ مهر
9 فوت‌وفن‌های نگهداری آبغوره و آبلیمو ۱۳۹۳ شنبه ۷ تير
10 روش تهیه ژله رمانتیک و عاشقانه برای روز پدر ۱۳۹۳ سه شنبه ۲۳ ارديبهشت
11 بد‌ترین ظرف برای نگهداری ادویه‌جات ۱۳۹۳ شنبه ۲۰ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  توصیه های طب سنتی برای فصل بهار به توصیه متخصصان طب سنتی، در فصل بهار از خوردن غذا...

  16 ماده‌ غذایی پاییزی برای لاغری مسلماً هیچ ماده‌ی غذایی معجزه آسایی وجود ندارد که ...

  درمان خانگی و خوراکی دردها برخی از مشکلات و دردها را می توان در خانه و بدون م...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

روغنی برای مقابله با آلزایمر و سرطان روغن هسته انگور حاوی اسیدهای چرب با یک باند دوگانه است و به روغن زیتون شباهت زیادی دارد.
برای کاهش سریع وزن برنامه روزانه بریزید اگر می خواهید به سرعت وزن خود را کم کنید و کمی لاغر شوید باید برای روزتان برنامه داشته باشید.
گوشت قرمز را تا چه حدی باید بپزیم؟ اصولا ما ایرانی‌ها عادت داریم غذا را بیش از آنچه نیاز است، حرارت دهیم و بپزیم و از غذاهای به اصطلاح جا‌افتاده بیشتر خوش‌مان می‌آید!
چرا باید تا می توانیم میوه و سبزی بخوریم؟ آیا می دانید چرا توصیه به خوردن میوه و سبزی فراوان است؟ بیشتر حجم میوه مانند بدن انسان از آب تشکیل شده است. همانطور که ۸۰ درصد وزن بدن ما از آب تشکیل شده ۸۰ درصد حجم میوه ها را نیز آب تشکیل می دهد. تنها ماده غذایی که برطرف کننده تمام نیازهای بدن می باشد میوه است هیچ ماده غذایی وجود ندارد که ۸۰ درصد آب داشته باشد مگر میوه البته سبزیها نیز حاوی مقادیر زیادی آب هستند.