غذاهای نوروزی/
روش تهیه‌ی پلو سه رنگ برای مهمانی های عید


از پلوی سه رنگ می توانید برای مهمانی های نوروزی خودتان استفاده کنید.

مواد لازم

برنج سه فنجان

گوجه‌فرنگی چهار عدد

سینه مرغ یک طرف

ماست سه قاشق غذاخوری

پیاز دو عدد

پنیر پیتزا صد گرم

زعفران نصف قاشق چای‌خوری

آلو خورشتی دو عدد

تخم‌مرغ سه عدد

روغن نصف فنجان

رب گوجه‌فرنگی یک قاشق غذاخوری



با این مقدار مواد لازم حدوداً به اندازه یک دیس بزرگ از ”‌پلو قالبی سه رنگ“ خواهیم داشت.


وسایل لازم

قالب تفلون سوراخ دار کمربندی به قطر 24 سانتی متر و گاز فر دار


مواد لازم

چهار عدد گوجه‌فرنگی، حدود نیم کیلوگرم. سه قاشق غذاخوری ماست، حدود 60 گرم

یک قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی، حدود 40 گرم.


سه عدد تخم‌مرغ. صد گرم پنیر پیتزا، معادل یک کاسه ماست‌خوری.


نصف فنجان روغن، حدود 50 گرم یا پنج قاشق غذاخوری روغن. سه فنجان برنج، معادل 400 گرم.


یک طرف سینه کامل مرغ، معادل 200 گرم. دو عدد پیاز، حدود 200 گرم.


نصف قاشق چای‌خوری زعفران آسیاب شده. دو عدد آلو خورشتی.


طرز تهیه

یک طرف سینه مرغ را با یک عدد پیاز، دو عدد آلو (در صورت دلخواه و برای طعم آن)، یک فنجان آب و کمی نمک و فلفل پخته تا آب آن تبخیر شود. سپس آن را ریش‌ریش کرده، با یک قاشق زعفران آب کرده غلیظ و یک قاشق پیاز داغ روغن گرفته، مخلوط می‌کنیم تا مایه وسط پلو آماده شود.


چهار عدد گوجه‌فرنگی را رنده کرده تا یک کاسه ماست‌خوری گوجه رنده شده به دست آوریم. سپس آن را در سه قاشق غذاخوری روغن می‌ریزیم و یک قاشق غذاخوری رب گوجه و کمی نمک اضافه کرده، تفت می‌دهیم.


سه فنجان برنج را با یک قاشق مرباخوری نمک برای دو ساعت خیس می‌کنیم. سپس یک کاسه ماست‌خوری از برنج خیس‌خورده را همراه یک کاسه آب به گوجه تفت‌داده شده، اضافه می‌کنیم و در آن را گذاشته تا دم بکشد. پلوی پخته‌شده باید تقریباً به حالت شفته باشد.

یک قاشق غذاخوری ماست را در ظرفی ریخته، هم می‌زنیم. یک عدد تخم‌مرغ و کمی زعفران آب کرده و نمک، به آن اضافه کرده، هم می‌زنیم و بعد آن را به دمی گوجه پخته‌شده اضافه کرده، هم می‌زنیم تا برنج قرمز به دست آید.


بقیه برنج خیس‌خورده (دو کاسه ماست‌خوری برنج خیس‌خورده) را با دو کاسه ماست‌خوری آب، به صورت دمی می‌پزیم تا برنج پخته شده شفته به دست آید.


یک قاشق ماست، یک عدد تخم‌مرغ و کمی نمک را با هم مخلوط کرده، به نصفی از برنج سفید پخته‌شده، اضافه می‌کنیم. آن را هم زده، کنار می‌گذاریم.


یک قاشق غذاخوری ماست را در ظرفی ریخته، هم می‌زنیم. یک عدد تخم‌مرغ و کمی زعفران آب کرده و نمک، به آن اضافه کرده، هم می‌زنیم. بقیه برنج را با کمی زعفران مخلوط کرده و بعد با مایه تخم‌مرغی آغشته کرده تا برنج زرد به دست آید.


پلو سفید، قرمز، زرد و مایه وسط پلو آماده می‌باشد. قالب تفلون سوراخ دار را چند دقیقه در فر می‌گذاریم تا داغ شود بعد دو قاشق روغن در آن ریخته، با یک فر چه روغن را به همه جای قالب می‌مالیم. 


ابتدا برنج قرمز را ته قالب ریخته، آن را فشرده کرده، روی آن را صاف می‌کنیم بعد نصف پنیر پیتزا رنده شده و بعد نصف مرغ تفت‌داده شده را روی آن می‌ریزیم به طوری که مایه مرغ به کناره‌های قالب نخورد. سپس برنج زرد و دوباره پنیر پیتزا و مایه مرغ و در آخر برنج سفید را اضافه کرده، روی آن را صاف می‌کنیم و در قالب را می‌گذاریم.


فر را از یک ربع قبل روشن می‌کنیم. پلو را به مدت 30 الی 40 دقیقه در طبقه وسط فر با حرارت متوسط (160 الی 180 درجه سانتی‌گراد) قرار می‌دهیم تا پخته شود.


می‌توان برنج زرد آماده‌شده را در قالب‌های کیک یزدی ریخت و در فر گذاشت که بپزد و بعد روی آن را با کمی پنیر پیتزا، گوجه‌فرنگی، سوسیس و سس گوجه به فرم‌های مختلف تزئین کرد.

بعد از کمی سرد شدن، پلو سه رنگ را می‌توان به راحتی از قالب جدا کرد تا آماده پذیرایی شود.



مقدار کالری

مقدار کالری موجود در کل پلو حدود 3200 کیلوکالری می‌باشد. 

مقدار کالری موجود در یک تکه از پلو (یک هشتم آن) حدود 400 کیلوکالری می‌باشد.


بازگشت به صفحه نخست




کد: 6258 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ دوشنبه ۱۲ اسفند بازدید: 3925 ساعت: 8:32 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 روش‌های ایجاد تنوع در ظاهر غذاها ۱۴۰۲ جمعه ۱۱ اسفند
2 «پتله پلو» همدانی در فهرست آثار ناملموس کشور ۱۴۰۲ پنج شنبه ۳۱ فروردين
3 آشنایی با نکات تغذیه‌ای رمضان نوروزی ۱۴۰۲ دوشنبه ۷ فروردين
4 طرز تهیه بیسکویت پنیری ۱۳۹۶ شنبه ۲۵ آذر
5 طرز تهیه رول گوشت ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۹ مهر
6 طرز تهیه بیسکوئیت طرح دار برگ پاییزی ۱۳۹۶ دوشنبه ۳ مهر
7 طرز تهیه لقمه‌های فاهیتا ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۹ شهريور
8 خوردن 9 غذا قبل از مهمانی و عروسی ممنون ۱۳۹۶ چهارشنبه ۷ تير
9 آش «کشکینه» پای ثابت سفره افطار لرستان ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۸ خرداد
10 لازانیا با نان پیتا، برای مهمانیِ عصر مناسبه! ۱۳۹۴ پنج شنبه ۱۰ دي
11 رژیم آنی پس از مصرف شیرینی چیست؟ ۱۳۹۴ شنبه ۱۸ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  افراد چاق، عرق نعنا بخورند/ عسل و آبلیمو معده را قوی می‌کند مدیر انجمن علمی طب سنتی ایران به افرادی که تمایل د...

  شیر و دیگر هیچ بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد مصرف شیر در میان ك...

  کلسترول مفید و مضر را بهتر بشناسیم شاید تعجب کنید اگر بگوییم که کلسترول مضر نیست بلکه...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آیا استفاده از تلفن همراه عامل ابتلا به بیماری قلبی است؟ پایگاه خبری لقمه: همانطور که تلفن‌های همراه به سلطه خود بر جهان ادامه می‌دهند و تعداد آنها بیشتر از انسان‌ها روی زمین شده است، دانشمندان مشتاق هستند تا تاثیرات آنها بر سلامت را درک کنند.
تغذیه در شرایط بحران كمبود غذا اولین پیامد شرایط بحران می‌باشد كه می‌تواند منجر به قحطی و ایجاد سوء تغذیه‌های پروتئین انرژی وك مبود ریز مغذی‌ها و در نتیجه تشدید شرایط بحران و شیوع انواع بیماری‌ها و یا افزایش مرگ و میر شود.
دریافت چربی های گیاهی طول عمر را افزایش می دهد پایگاه خبری لقمه: مطالعه روی بیش از ۴۰۰ هزار نفر که تا ۲۴ سال تحت نظر بودند، نشان می‌دهد کسانی که چربی رژیم غذایی خود را از گیاهان در مقایسه با حیوانات دریافت کرده‌اند، با احتمال مرگ بسیار کمتری روبرو بودند.
رژیم مناسب در بیماری انسداد مزمن ریوی پایگاه خبری لقمه: در این مقاله میخوانیم: سه دلیل اهمیت رژیم مناسب در این بیماری، یك رژیم سالم در این بیماری شامل چیست؟ چگونه بیماران وزن خود را كنترل كنند؟