استفاده از ظرفیت‌های دیپلماسی برای صادرات محصولات کشاورزی


باید از تمام ظرفیت‌های دیپلماسی برای صادرات محصولات کشاورزی و بازپس‌گیری بازارهای از دست رفته خود استفاده کنیم.

به گزارش لقمه، عبدالمجید مهدوی دامغانی - معاون تحصیلات تکمیلی پژوهشکده علوم محیطی دانشگاه شهید بهشتی اظهار کرد: برای موفقیت در صادرات کشاورزی باید ظرفیت‌های سیاسی اقتصادی را در حوزه صادرات محصولات کشاورزی فعال کنیم.

وی افزود: صادرات محصولات کشاورزی ارگانیک با قیمت مناسب یکی از راه‌هایی است که به ارتقای جایگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران کمک می‌کند.

مهدوی دامغانی با بیان این‌که طی دو - سه دهه اخیر به تدریج بازارهای صادرات کشاورزی خود را از دست داده‌ایم، عواملی همچون نبود شناخت از بازارهای هدف و رقبا و نبود صنایع تبدیلی، فرآوری و بسته‌بندی را از دلایل این مساله عنوان کرد.

به گفته این کارشناس کشاورزی، در گذشته نه چندان دور بازارهای زعفران، پسته، خرما، کشمش و خشکبار کشورهای اروپایی و خلیج فارس در اختیار ما بود که به مرور از دستمان خارج شد.

وی مهم‌ترین دلیل این مساله را بی‌توجهی به تغییرات بازارهای هدف، سلایق و نیاز مشتری عنوان کرد.

این کارشناس کشاورزی با اشاره به پیشینه ایران در صادرات کشاورزی گفت: ایران خاستگاه و مهد کشاورزی است که از جاده ابریشم هم برای تجارت محصولات کشاورزی استفاده می‌شد.

مهدوی دامغانی خاطرنشان کرد: کشاورزی ما در گذشته بر محوریت صادرات بوده است. ما سابقه سه قرن صادرات کشاورزی به اروپا داشته‌ایم و بخشی از تولیدات داخلی با نگاه فروش جهانی و فرامنطقه‌ای همراه بوده است.

وی ادامه داد: طی دو دهه اخیر بازارهای صادراتی خلیج فارس، اروپا و آمریکای شمالی به سمت استفاده از محصولات ارگانیک حرکت کرد که بخش کشاورزی ایران در صادرات این محصولات از رقبایی چون چین، ترکیه، آمریکا و اسپانیا عقب ماند.

این کارشناس کشاورزی سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های تولید، فرآوری پس از برداشت، انباردرای، بسته‌بندی و ... را در جهت صادرات و مانور در بازارهای جهانی ضروری عنوان کرد.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 6345 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۱۸ اسفند بازدید: 3304 ساعت: 11:11 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ایران رکورددار صادرات پسته در جهان شد؛ اروپا محدودیت‌ها را برداشت ۱۴۰۴ چهارشنبه ۱۷ مهر
2 رکورد شکنی صادرات گوشت گاو برزیلی ۱۴۰۴ چهارشنبه ۱۶ مرداد
3 صادرات پیاز و سیب زمینی متوقف است؛ مراقب سفره ها هستیم ۱۴۰۴ يکشنبه ۲ تير
4 صادرات تفاله چغندر و نیشکر آزاد شد ۱۴۰۴ جمعه ۳ خرداد
5 ۸۴ میلیون دلار داروی تولید شرکت‌های ایرانی به ۴۰ کشور صادر شد ۱۴۰۴ يکشنبه ۸ ارديبهشت
6 صرف نظر چینی‌ها از اصرار برای ماندن در بازار امریکا/تبعات جنگ تعرفه ای برای امریکایی و چینی ها ۱۴۰۴ شنبه ۷ ارديبهشت
7 سرنوشت نامعلوم کالاهای اساسی پس از انفجار بندر شهید رجایی ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
8 افزایش ۳۰درصدی صادرات آبزیان نسبت به سال ۱۴۰۲ ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
9 ورود دلالان افغان به بازار زعفران ایران، تهدیدی جدی برای جایگاه صادراتی کشور ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۹ بهمن
10 صادرات حبوبات آزاد شد ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر
11 رفع موانع صادرات پنیر ایرانی به ژاپن به زودی ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  راه‌حل‌های خوراکی برای تسکین سردرد بسیاری از مردم هنگام مواجهه با سردرد به مصرف انواع...

  78 درصد کودکان ایرانی از کمبود ویتامین D3 رنج می برند/آسم در کودکان جنبه آلرژیک دارد پایگاه خبری لقمه: دبیر اجرایی دهمین کنگره اورژانس‌...

  داروهای لاغری تنها با تجویز پزشک مصرف شود رئیس مرکز تحقیقات چاقی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهش...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

خاصیت‌هایی كه پاستیل ندارد پاستیل از تنقلاتی است كه با شكل‌های متنوع و رنگ‌های فریبنده، بزرگ و كوچك را به خود جذب كرده و گرچه برخی انواع آن طعم خوبی ندارد، اما بافت كش‌سان منحصربه‌فرد آن در زمان جویدن چنان احساس مطلوبی در مصرف‌كننده ایجاد می‌كند كه در همه جنس‌های این محصول نظیر ژله و مارشمالو (نوعی آبنبات اسفنجی) نمی‌توان یافت و این همان عامل اصلی پرطرفدار شدن پاستیل است اما باید بدانیم این قبیل ویژگی‌ها نمی‌تواند دلیل مغذی بودن این محصول باشد.
زندگی شاداب‌ با این 10خوراکی انسان از همان آغاز خلقت به‌دنبال اکسیر جوانی بوده تا بتواند سالم و شاداب زندگی کند و طول عمر بیشتری داشته باشد. گرچه هنوز هم نتوانسته به این معجون خالص دست یابد، اما مصرف بعضی غذاها در رژیم غذایی روزانه دست‌کمی از اکسیر جوانی ندارد.
جای خالی نظام ارزیابی شفاف در صنعت غذا و گردشگری ایران پایگاه خبری لقمه: در سال‌هایی که ایران برای جذب گردشگر تلاش می‌کند تا چهره‌ای حرفه‌ای‌تر و مدرن‌تر از خود به جهان نشان دهد، یکی از نقاط کور این تلاش‌ها بی‌تردید نبود یک نظام استاندارد برای رده‌بندی رستوران‌ها و مراکز پذیرایی است؛ مسأله‌ای که نه تنها در کیفیت تجربه گردشگران، بلکه در رضایت خود شهروندان نیز تأثیر مستقیم دارد.
طبخ غذا با فویل در سفر چنانچه برای چند روزی قرار است در سفر باشید، یکی از هوشمندانه ترین راه های آشپزی، استفاده از فویل آلومینیومی است.